Halloween-mad som børnene vil elske

Mad

Prøv at foreslå ungerne at bruge indmaden fra halloween-græskarret til en lækker orange suppe, de nemt selv kan lave.  Eller hvad med ovnbagte græskarstykker til kyllingenuggets med krydret cornflakescrust.

Indmaden i græskarret kan nemt bruges i madlavningen.
Indmaden i græskarret kan nemt bruges i madlavningen. Foto: Colourbox

Halloween-menu der smager uhyggeligt godt

Der bliver udhulet masser af græskar op til halloween, så der er al mulig grund til at få ungerne med på at tilberede et par lækre retter af den flotte orange indmad i stedet for at kassere den. Når børnene selv er kokke, falder maden som regel lettere i smag hos de kritiske smagsdommere. Disse tre opskrifter - den ene dog uden græskar - er nemme at lave, smager godt og er hyggelige at spise på en efterårsaften, hvor hekse og spøgelser boltrer sig i mørket.

Gruopvækkende græskarsuppe

(4 pers.)

Indmaden fra 1 mellemstort græskar

2 mellemstore løg

2 fed hvidløg

1 tsk. timian

1 liter bouillon (gerne hønse-)

1,5 dl piskefløde

Olie

Stødt muskatnød

Salt, peber

Ca. 100 g reven ost fx gruyere

Brødcroutoner

Sådan gør du

Fjern kernerne og det bløde, inden indmaden af græskarret hakkes groft. Pil løg og hvidløg, og skær dem i tern. Varm olien i en gryde og kom løg, hvidløg og timian i. Steg til løgene bliver klare, og kom så græskarstykkerne i. Lad det hele stege, til græskarkødet falder sammen. Hæld bouillonen i, og lad suppen småsimre 20-25 min.

Blend hele herligheden med en stavblender eller i en foodprocessor. Hæld fløden i, og lad suppen koge op. Smag til med salt, peber og stødt muskatnød. Servér med brødcroutoner, revet ost og masser af uhyggelige historier.

Mere om Halloween mad og kreative sysler i den hyggelige højtid 

Ovnstegte græskarbåde

1 hokkaido græskar

2 spsk. olivenolie

Salt

Rosmarin efter smag

Sådan gør du

Du skal kun bruge ca. halvdelen af indmaden, som skal ud i nogenlunde reelle stykker, for at du kan lave dem til både. Skæve udskæringer gør ikke noget, men det er smart med stykker af nogenlunde samme størrelse. Fjern det bløde og kernerne. Skær græskarkødet i tynde både, pensl dem med olie og drys salt på, før du sætter dem på bagepapir. Rist dem ved 200°C ca. 35 min. Tag dem ud og drys rosmarin over.

Kyllingenuggets med krydret cornflakescrust

2 kyllingefileter

1 æg

Cornflakes

1-2 tsk. chilipulver

1 tsk. paprika

1 tsk. hvidløgspulver

Peber

2 dl hvedemel

Olie til stegning

Sådan gør du

Pisk ægget sammen. Hæld cornflakes op i en tallerken, knus den med hænderne og bland krydderierne i. Skær kyllingefilterne ud i passende stykker, vend dem i æg og derefter i cornflakes. Læg kyllingefileterne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ca. 20 min. ved 200°C.

Kilde: Santa Maria

27. oktober 2014
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...