Hakkebøf med ost i folie

2 pers. 3 bagekartofler ca. 3 spsk. olie Paprika 300 g hakket oksekød 8-12% 2 tomater 100 g bacon i tern 1 løg 1 dl revet ost Salt og peber Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Læg kartoflerne i et ildfast fad, dryp med olie og krydr med salt, peber og paprika. Bag kartoflerne…


Illustration: Suzanne Moffat2 pers.

3 bagekartofler
ca. 3 spsk. olie
Paprika
300 g hakket oksekød 8-12%
2 tomater
100 g bacon i tern
1 løg
1 dl revet ost
Salt og peber

Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Læg kartoflerne i et ildfast fad, dryp med olie og krydr med salt, peber og paprika. Bag kartoflerne i ovnen ved 220° i ca. 45 min. Form kødet til 2 bøffer, krydr med salt og peber, og brun dem et kort øjeblik på en varm pande. Flå skindet af tomaterne ved at dyppe dem i kogende vand.
Skær løg og tomater i tern, og svits dem sammen med baconen på en pande.
Læg bøfferne på hvert sit stykke folie, og kom baconblandingen hen over. Drys med den revne ost, og pak folien omkring kødet. Bag pakkerne i ovnen ved 200° i ca. 30 min., og servér bøfferne med salat samt kartofler.

M. Jensen, Aalborg

Mest læste artikler