Grillopskrift: Pulled pork i smoker

Smokeren kan holde samme temperatur time efter time – pulled pork skal have mellem 10 og 12  timer.

Af: Lise Mortensen-Høy, 19. april 2016

Her er en smoker på sin plads. Den kan holde temperaturen på 110° og langtidsstege din nakkesteg til fantastisk pulled pork. 

Ingredienser 

  • 2-3 kg nakkekam
  • 200 g rub

Rub - opskrift

  • 100 g brun farin
  • 75 g paprika (prøv evt. halv paprika og halv smoked paprika)
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 2-4 spsk. god olivenolie
  • 2 tsk. friskkværnet sort peber
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 tsk. sennepspulver
  • 2 tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. chiliflager

Start allerede dagen før

Gnid stegen med rub over det hele, og læg den i en tætsluttende frysepose eller i husholdningsfilm. Læg kødet i køleskabet i minimum 12 timer og gerne 24 timer. Når kødet har trukket, er det klar til grillen.

Sådan gør du

  1. Læg Heatbeads eller andre langtidsbrændende briketter i en ring på kulristen, og gerne i 2 lag. Lad ringen være åben i den ene ende.
  2. Læg røgetræ oven på kullene (røgetræet må IKKE være vådt).
  3. Sæt en dryp-bakke midt i grillen, og fyld bakken 2/3 op med vand.
  4. Sørg for at have et termometer på grillen, så du kan følge grillens temperatur.
  5. Tænd kullene i den ene ende af ringen.

En steg på 2-3 kg skal langtidsstege i  ca. 10 timer ved 110-120° til en kernetemperatur på mellem 93 -95°. Det er først ved den temperatur, at fedtmarmoreringerne i kødet smelter, og stegen er nem at skille ad efterfølgende. Lad stegen hvile i 15 min. før den skilles ad med to gafler og serveres.

19. april 2016 Lise Mortensen-Høy
Mere om Mad

Grøn spaghetti med carbonara inspiration

Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...

Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...

Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her. 

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.