Fynsk brød med gods i

Ingredienser: 50 g gær 2 dl lunkent vand 1 æg 4 dl kærnemælk 1 spsk. salt 3 spsk. olie 3 spsk. hørfrø 5 spsk. solsikkefrø 400 g sigtemel 150 g grahamsmel ca. 450 g hvedemel lunken kaffe til pensling Sådan gør du: Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, æg, kærnemælk, olie, hørfrø, solsikkefrø,…


Illustration: Suzanne MoffatIngredienser:
50 g gær
2 dl lunkent vand
1 æg
4 dl kærnemælk
1 spsk. salt
3 spsk. olie
3 spsk. hørfrø
5 spsk. solsikkefrø
400 g sigtemel
150 g grahamsmel
ca. 450 g hvedemel
lunken kaffe til pensling

Sådan gør du:
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, æg, kærnemælk, olie, hørfrø, solsikkefrø, sigtemel og grahamsmel. Rør det godt sammen, og ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Dæk dejen med et fugtigt viske stykke og sæt den til hævning et lunt sted i omkring 30 min. Slå dejen ned, ælt den igennem og del den i 2. Form 2 aflange brød og læg dem på en plade med bagepapir. Lad brødene efterhæve 30 min. og lav et par ridser i midten i brødets længde. Pensl med kaffe og bag dem ved 200º i ca. 30 min.

Mest læste artikler