Foto: Camilla Albrechtsen

Forlæng din surdejs levetid

Glemmer du ofte din surdej, så den når at blive kedelig og trist? Med dette simple trick, kan du nemt forlænge dens levetid.  

Elsker du at bage med din egen surdej, vil du vide at det kræver en god portion tid og tålmodighed at holde surdejen i gang, hvorfor mange må opgive processen. Men nu har vi tricket så du nemt kan holde din surdej igang.

Nedenfor kan du se, hvad du skal gøre.

Trin 1 – Få liv i din surdej

Har du en surdej stående, som er skilt eller ikke længere er aktiv, gælder det om at få liv i den igen. For at gøre dette, skal du fjerne al det overskydende vand. Tilføj herefter lidt rugmel, hvedemel og lunken vand. Mængden af disse afhænger af din egen surdej. Er du i tvivl så kom lidt i af gang, indtil du rammer den rette konsistens.

Lad din surdej trække i 10 timer og så skulle den gerne være aktiv igen.

Trin 2 – Frys din surdej ned

Når din surdej igen er aktiv og boblende, skal du finde en isterningebakke frem. Fordel din surdej i hullerne så dejen ligger jævnt. En nedfrysning af din surdej vil sikre, at den holder i længere tid uden du behøver at gøre mere.

Kom isterningebakken i fryseren og lad den stå med husholdningsfilm eller stanniol over. 

Trin 3 – Optø din surdej

Når du så mangler en portion surdej, skal du blot optø det du har brug for. Optøningen vil tage omkring 6-10 timer. Herefter vil surdejen være klar til brug igen. Hurtigt, nemt og simpelt.

8. marts 2016
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...