Fetabøffer med basilikum

Illustration: Suzanne Moffat 4 pers. 1 kg hakket oksekød 4 skiver fetaost, ca. 100 g Margarine eller olie til stegning 4 tsk. basilikum Salt, peber 1 kg kartofler 1⁄2 liter madlavningsfløde Del og form farsen til 8 bøffer, og bank dem helt flade. Læg en skive feta på halvdelen af bøfferne, læg den anden bøf…


Illustration: Suzanne Moffat


4 pers.
1 kg hakket oksekød
4 skiver fetaost, ca. 100 g
Margarine eller olie til stegning
4 tsk. basilikum
Salt, peber
1 kg kartofler
1⁄2 liter madlavningsfløde

Del og form farsen til 8 bøffer, og bank dem helt flade. Læg en skive feta på halvdelen af bøfferne, læg den anden bøf ovenpå, og tryk dem sammen i kanterne. Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Vend kartoflerne i olie blandet med 1-2 tsk. basilikum, salt og peber.
Læg kartoflerne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min. Bøfferne steges ved middelvarme ca. 5 min. på hver side, så de er gennemstegte.
Brun resten af basilikummen i fedtstoffet, og kog panden af med fløde. Lad saucen koge godt igennem, og smag til med salt og peber. Server saucen til bøfferne sammen med kartofler og en lækker salat.

Alice Nielsen, Herning

Mest læste artikler