3 æg str. L
1 1⁄4 dl mælk
225 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1⁄2 dl sukker
Salt
Sådan gør du:
Pisk æg og mælk. Bland mel, bagepulver, sukker og salt, og pisk det i. Sæt dejen som små pandekager på en slip let-pande og bag dem 1-2 min. på hver side i lidt olie ved middelvarme.
Jordbærsmoothie (4 glas):
1 stor moden banan
250 g frosne jordbær
75 g sukker
1⁄4 l appelsinjuice
1⁄4 l yoghurt naturel el. A38
Sådan gør du:
Kom banan, jordbær, sukker, appelsinjuice og yoghurt i en blender og blend, til det er cremet. Hæld smoothien i glas og server straks.
Morgenboller (ca. 18 boller):
25 g gær
4 dl lunkent vand
4 dl kærnemælk
1 spsk. salt
300 g hvid hvedemel eller speltmel
ca. 400 g hvedemel
Drys: Blå birkes el. sesamfrø
Sådan gør du:
Rør gæren ud i vand, og tilsæt kærnemælk, salt og hvid hvede. Rør dejen glat med hvedemel. Den skal være en smule klistret. Dæk skålen med plastfilm, og sæt den i køleskabet natten over. Rør dej- en igennem og sæt den med en ske som boller på en bageplade. Drys birkes eller sesam på og lad hæve i ca. 30 min. under et fugtigt klæde. Bag bollerne ved 225° i 15 min.
Dertil hører…
Suppler brunchen med ahornsirup, ost, pålæg, frisk frugt, te og kaffe. Skal det være ekstra festligt, så server kold champagne blandet med juice.
Gør det lettere for dig selv
Skyd genvej, og køb en pose små, færdigbagte pandekager. Stik dem evt. på et træspyd, når de serveres.