En høstmenu

Rødbeder pifter chokoladekagen op, når menuen laves med friske rodfrugter.


Rødbedechokoladekage (4 pers.):
1 stor springform
350 g fintrevet rødbede
200 g smør
300 g mørk chokolade
4 æg str. L
300 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
350 g hvedemel
2 tsk. bagepulver

Sådan gør du:
Smelt smør og hakket chokolade for svag varme. Pisk æg og sukker hvidt og skummende, og rør rødbede og vaniljesukker i. Vend hvedemel, bagepulver og chokoladesmør i æggemassen. Kom dejen i en smurt og meldrysset springform, og bag kagen ved 150° i ca. 1 time. Mærk efter med en strikkepind. Så længe der sidder dej på pinden, er kagen ikke færdig.

Cremet suppe med rodfrugter (4 pers.):
400 g skrællede kartofler
200 g skrællet persillerod
1 løg
18 dl hønsebouillon
1 dusk bredbladet persille
1 kvist timian
2 dl cremefraiche 38 %
salt, peber
2 fintsnittede porrer

Sådan gør du:
Skær kartofler og persillerod i mindre stykker og løget i både. Kom grøntsagerne i en gryde sammen med bouillon, persille og timian, og lad det koge ca. 30 min., til grøntsagerne er møre. Fjern krydderurterne, og blend suppen med cremefraiche. Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt snittede porrer, og bring den i kog under omrøring. Smag suppen til med salt og peber, og servér med brød.

Gulerodssalat med rucola (4 pers.):
1⁄2 kg skrællede gulerødder
1⁄2 dl olivenolie
1⁄4 dl hvid balsamico eller hvidvinseddike
1 fed knust hvidløg
salt og peber
50 g grofthakkede valnødder
50 g høvlet parmesan
1 stor håndfuld rucola

Sådan gør du:
Skær gulerødderne i tynde stave. Rør olivenolie, balsamico, hvidløg, salt og peber sammen. Hæld dressingen over gulerødderne, og lad det trække mindst 1 time. Drys derefter med valnødder, parmesan samt rucola. Spis den sprøde salat som forret med brød til, eller giv den som tilbehør til kød og fjerkræ.

Mest læste artikler