I år kan fastelavnsbollen både fås i den klassiske og mere alternative udgave.
I år kan fastelavnsbollen både fås i den klassiske og mere alternative udgave.

Disse fastelavnsboller skaber lange køer i København

Fastelavn er lige om hjørnet, og de seneste uger har man rundt om i København kunnet se lange køer foran nogle af byens bagere for at få fingre i lækre og Instagram-venlige fastelavnsboller. Se her, hvilke fastelavnsboller københavnerne går amok over.

Af: Katrine Johansen, 11. februar 2021

I disse dage bugner bagerierne med fastelavnsboller i alle afskygninger, og sjældent har de festlige kager været i så høj kurs, som i år. Såvel klassiske som alternative fastelavnsboller er nemlig ualmindeligt populære, og flere steder er der lange køer for at få lov til at smage det Instagram-venlige luksusbagværk.

Andersen Bakery

Placering: Thorshavnsgade 26, 2300 København S

Andersen Bakery har skabt en af årets mest iøjnefaldende fastelavnsboller. Der er flere forskellige smagsvarianter at vælge imellem, og de farverige kager hitter som aldrig før på de sociale medier.

Pris 55 kr.

Hart Bageri

Placering: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C

Hart Bageri er et af de københavnske bagerier, der har skabt lange køer denne sæson, og deres luksusudgave af en fastelavnsbolle er i høj kurs. Her kan du både få den gammeldags version med creme og en nyfortolkning af wienerbrødsudgaven med flødeskum.

Pris: 40 kr.

View this post on Instagram

A post shared by Hart Bageri (@hartbageri)

Juno the Bakery

Placering: Århusgade 48, 2100 København Ø

De svenske fastelavnsboller, også kaldet semlor, er populære som aldrig før. Den lækre kardemommebolle med flødeskum og mandelmasse er en af årets helt store hit – specielt varianten fra Juno the Bakery.

Pris: 40 kr.

La Glace

Placering: Skoubogade 3, 1158 København K

En klassiker i København! Man kan ikke sige konditorkager uden at sige La Glace. Det traditionsrige konditori midt i København har også i år givet deres bud på, hvordan en klassisk fastelavnsbolle skal smage.

Pris: 28 kr. for den gammeldags og 49 kr. for dem med flødecreme.

Bageriet Brød

Placering: Enghave Plads 7, 1670 København V

Den såkaldte “croissant-semla” er en af de mest populære fastelavnsboller lige nu, og består af en klassisk croissant fyldt med flødeskum. Den flotte og Instagram-venlige version af en fastelavnsbolle kan blandt andet fås hos Bageriet Brød.

Pris: 35 kr.

11. februar 2021 Katrine Johansen
Mere om Mad

Grøn spaghetti med carbonara inspiration

Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...

Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...

Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her. 

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.