Disse 4 huskeregler vil forlænge dine knives levetid væsentlig.
Disse 4 huskeregler vil forlænge dine knives levetid væsentlig. Foto: istockphoto

Dette må du aldrig gøre med dine køkkenknive

Dine køkkenknive er mere skrøbelige, end du lige går og tror. Almindelig hverdagsting kan hurtigt ødelægge og gøre dine køkkenknive sløve.

1. Kom aldrig dine køkkenknive i opvaskemaskinen

Du bør aldrig komme dine køkkenknive i opvaskemaskinen, da opvaskemidlet og den hårde cirkulation med vand, kan sløve knivens blad.

Vask derfor altid dine knive op i hånden efter brug.

2. Lad aldrig dine knive lufttørre

Når du har vasket dine knive, skal du altid huske at tørre dem af med et viskestykke. Hvis du lader dine knive lufttørre, vil de over tid blive sløve og ramt af indtørret kalk. Indtørret kalk kan være svært og fjerne igen.

3. Brug en god knivblok

Har du dine knive liggende i køkkenskuffen, bør du straks anskaffe dig en god knivblok. I køkkenskuffen vil knivenebladene blive sløve og ridset.

Hvis du bruger en god knivblok i stedet, vil du forlænge dine knives levetid.

4. Puds og slib dine knive

Hvis du finpudser og sliber dine knive regelmæssigt, vil de fungere og holde i længere tid. En kniv uden et skarpt blad er ubrugelig - men ved at slibe dine knive med en god knivsliber, vil de altid fungere optimalt.

Med en god kniv hører et godt skærerbræt sig til – men også her begår mange fejl. Se de 6 typiske fejl, vi laver med skærebrættet.

22. marts 2016
Mere om Mad

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous vide-teknikken, der giver mørt og saftigt kød.

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men, det er ikke alle fødevarer som tåler en tur i mikroovnen. Læs med og find ud af hvilke. 

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...