Dette kan du også bruge honning til

Mad

Honning er naturens eget vidundermiddel med et væld af egenskaber, vi ikke kender til. Her er 7 tricks med det geniale sødemiddel.

Foto: iStock

Vidste du, at honning også kan anvendes til ...?

1. Læbepomade

En blanding af mandelolie og honning giver den bedst tænkelige læbepomade – vidste du det?

2. Fugtighedscreme

Du kan selv ‘brygge din egen velduftende fugtighedscreme af honning og duftende urter, som for eksempel lavendel. Mængdeforholdet mellem de to skal være 1 til 8 – mest honning. Blandingen skal varmes i en pande og herefter stå en uges tid, indtil du tilfører lidt vand.

3. Hurtig, men raffineret, snack

Hvis du skal have gæster og står mangler den perfekte snack før middagen, er honning genialt som ingrediens. For eksempel til gedeost og valnødder.

4. Kolde drikkevarer

Vi ved alle, at honning er godt for halsen i te, men du kan tilføje flydende honning til hvilken som helst drik, og det vil give den en ekstra rund sødme. Eksperimentér – det har naturen gjort i millioner af år.

5. I salatdressingen

Efter nøjagtig samme princip som ovenfor kan du altid erstatte drysset af sukker i sur-søde salatdressinger med honning.

6. Som medicin

Honning er et af klodens mest anvendte naturpræparater. Det virker bakteriehæmmende og kan rense et sår, hvis man ikke har andre antiseptiske midler ved hånden. Der er en grund til, at forskere verden over er bekymrede over tilbagegangen af bier – vi kan ikke eksistere uden.

7. Hårbalsam

Har du tørre spidser? Så gnid lidt honning i det yderste af håret umiddelbart efter brusebadet, men husk, kun en anelse, ellers bliver det noget værre fedteri.

27. februar 2017
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...