Derfor skal du komme salt i kaffen

Mad

Kaffeeksperter anbefaler, at du bør tilsætte en knivspids salt i din kaffe. Du tænker sikkert, at det er noget af det mærkeligste, du nogensinde har hørt. Men læs lige her. Måske har du (også) smagt din kaffe forkert hele livet  ...

Bring nuancerne i frem i din kaffe ved tilsætte salt.
Bring nuancerne i frem i din kaffe ved tilsætte salt. Foto: www.masterbloggen.no

Bring nuancerne i frem i din kaffe

Du sidder sikkert skeptisk og overvejer, hvorvidt salt kan forbedre smagen af din kaffe? Det kan vi godt forstå! Kaffe er jo nærmest blevet en religion i Danmark, og det er de aller færreste, som er klar over, at yndlingsdrikken kan forskønnes med lidt salt.

Lad os uddybe.

Nogle af os drikker gerne Nescafe, imens andre elsker den klassiske filterkaffe. Flere og flere sværger til at kværne kaffebønnerne selv, eller bruger måske markedets nye espressomaskiner med kapsler. Der er med andre ord en jungle af præferencer.

Ikke nok med det - bagefter kommer naturligvis spørgsmålet om mælk, fløde eller sukker? Skal mælken i øvrigt være varm, lun eller kold, når den tilsættes kaffen? Skal det være en fedtfattig kop kaffe? Og så videre og videre. 

Vi ved godt, at du højest sandsynligt har en klar idé om, hvordan din kaffe skal serveres. Alligevel beder vi dig om at genoverveje dine kafferitualer - du vil højest sandsynligt takke os.

Så hvorfor begynder vi at tale om salt i kaffen? Nu havde vi lige vænnet os til at drysse en lille smule rørsukker på mælkeskummen, for at gøre den lidt lækrere og mindre bitter. Men. Det er netop mindskningen af bitterheden, som bringer saltet ind i billedet! Du kender måske allerede behovet for at spise lidt sødt til kaffen for at give et supplement til den bitre smag? Det er meget forskelligt, hvordan vores indviduelle smagsløg opfatter de bitre noter i kaffe, og nogle af os er kan næsten ikke holde den ud. Løsningen til disse mennesker er her - Salt!

Undgå bitter kaffe!

Hvis du tilsætter en knivspids salt i din kop kaffe, mindskes den bitre smag. Forsøg har bevist, at salt faktisk er bedre til at mildne kaffen end sukker! Kaffeeksperter mener sågar, at salt bringer de bedste nuancer frem i kaffen - især, hvis den er lidt for gammel. Tilsæt en lille knivspids salt i din kaffe, inden bønnerne kværnes. Alternativt kan du komme salten i den færdige kop kaffe, men husk så at blande godt.

Prøv dette simple trick en enkelt gang og du vil opdage, at du har drukket din ynglingsdrik forkert hele livet - ligesom alle os andre ... 

29. oktober 2015
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...