Bring nuancerne i frem i din kaffe ved tilsætte salt.
Bring nuancerne i frem i din kaffe ved tilsætte salt. Foto: www.masterbloggen.no

Derfor skal du komme salt i kaffen

Kaffeeksperter anbefaler, at du bør tilsætte en knivspids salt i din kaffe. Du tænker sikkert, at det er noget af det mærkeligste, du nogensinde har hørt. Men læs lige her. Måske har du (også) smagt din kaffe forkert hele livet  ...

Bring nuancerne i frem i din kaffe

Du sidder sikkert skeptisk og overvejer, hvorvidt salt kan forbedre smagen af din kaffe? Det kan vi godt forstå! Kaffe er jo nærmest blevet en religion i Danmark, og det er de aller færreste, som er klar over, at yndlingsdrikken kan forskønnes med lidt salt.

Lad os uddybe.

Nogle af os drikker gerne Nescafe, imens andre elsker den klassiske filterkaffe. Flere og flere sværger til at kværne kaffebønnerne selv, eller bruger måske markedets nye espressomaskiner med kapsler. Der er med andre ord en jungle af præferencer.

Ikke nok med det - bagefter kommer naturligvis spørgsmålet om mælk, fløde eller sukker? Skal mælken i øvrigt være varm, lun eller kold, når den tilsættes kaffen? Skal det være en fedtfattig kop kaffe? Og så videre og videre. 

Vi ved godt, at du højest sandsynligt har en klar idé om, hvordan din kaffe skal serveres. Alligevel beder vi dig om at genoverveje dine kafferitualer - du vil højest sandsynligt takke os.

Så hvorfor begynder vi at tale om salt i kaffen? Nu havde vi lige vænnet os til at drysse en lille smule rørsukker på mælkeskummen, for at gøre den lidt lækrere og mindre bitter. Men. Det er netop mindskningen af bitterheden, som bringer saltet ind i billedet! Du kender måske allerede behovet for at spise lidt sødt til kaffen for at give et supplement til den bitre smag? Det er meget forskelligt, hvordan vores indviduelle smagsløg opfatter de bitre noter i kaffe, og nogle af os er kan næsten ikke holde den ud. Løsningen til disse mennesker er her - Salt!

Undgå bitter kaffe!

Hvis du tilsætter en knivspids salt i din kop kaffe, mindskes den bitre smag. Forsøg har bevist, at salt faktisk er bedre til at mildne kaffen end sukker! Kaffeeksperter mener sågar, at salt bringer de bedste nuancer frem i kaffen - især, hvis den er lidt for gammel. Tilsæt en lille knivspids salt i din kaffe, inden bønnerne kværnes. Alternativt kan du komme salten i den færdige kop kaffe, men husk så at blande godt.

Prøv dette simple trick en enkelt gang og du vil opdage, at du har drukket din ynglingsdrik forkert hele livet - ligesom alle os andre ... 

29. oktober 2015
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...