Derfor skal du aldrig hælde vandet fra pastaen direkte ud i vasken

Mad

Pastaretter er lette at lave. Alligevel kan det nemt gå galt, hvis du ikke kender dette enkle italienske pasta-trick.

Hæld aldrig vandet fra pastaen ned i dørslaget og direkte ud i køkkenvasken.
Hæld aldrig vandet fra pastaen ned i dørslaget og direkte ud i køkkenvasken. Foto: Chowhound

Undgå halvkedelig pasta

Det er en god idé at tage ved lære af italienerne, hvis man vil lave en perfekt spaghetti-kødsovs eller andre italienske pastaretter. 

Vi er nemlig mange, der har vores pasta forkert alt for længe. En rigtig italiensk mama eller andre stolte, italienske pastakokke ville nemlig ALDRIG hælde vandet fra pastaen væk i et dørslag med det samme for derefter at servere pastaen og saucen hver for sig på bordet.

Pastaen risikerer på den måde at blive halvkold, og aromaen fra sugo'en (det italienske navn for saucen til pastaen) vil ikke på den mest effektive måde blive absorberet af pastaen.

Tre råd til perfekt pasta

Her er tre enklte råd til perfekt pasta. De handler om alle om færdiggørelsen af pastaretten.

  1. Når pastaen er kogt næsten helt færdig, tager du den af blusset.
  2. Derefter løfter du med en si eller et andet redskab pastaen over i den pande eller gryde, hvor du er i gang med at tilberede din sauce/sugo.
  3. Bland de to ting sammen og tilsæt derefter lidt af vandet fra pastaen, som denne gang IKKE er endt i køkkenvasken. Pastavandet er fuld af stivelse, der vil bidrage til at give pastaretten den rette konsistens.

Her er i denne YouTube-video forklarer den italiensk-amerikanske kok Andrew Carmellini, hvordan en ægte pastaret skal laves og serveres.

Læs også:

Disse forbedringer af huset kan IKKE betale sig

Nogle forbedringer giver stor profit, når du skal sælge dit hus. Andre giver INTET. Værdiforøgelsen afhænger af geografi og aktulle trends...

Kilde: Newsner.dk

5. december 2016
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt i køkkenet, men pas på – ikke hele planten er spiselig. 

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men, det er ikke alle fødevarer som tåler en tur i mikroovnen. Læs med og find ud af hvilke. 

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...