Derfor passer remoulade og leverpostej perfekt sammen

Selvom du måske er et af de mennesker, som synes, at remoulade på leverpostej er lidt ulækkert, så er der faktisk gode argumenter for at remoulade og leverpostej passer perfekt sammen!


Er remoulade på leverpostej ulækkert?

De fleste danskere kan blive enige om, at leverpostej smager skønt. De fleste danskere kan ligeledes blive enige om, at remoulade smager dejligt. Så hvad er problemet?

Problemerne opstår, når samtalen falder på at samle leverpostej og remoulade på én mad. Hvor nogle mener, at kombinationen smager dejligt, mener andre nemlig, at det er direkte ulækkert. Søger man for eksempel på ”remoulade på leverpostej” på Google, dukker der flere fora op, hvor blandingen af leverpostej og remoulade diskuteres. Her kaldes kombinationen alt fra lækker og dejlig til klam, vederstyggelig og endda umoralsk.

Der er således stærke meninger blandt danskerne om hvorvidt remoulade hører til på en leverpostejmad, men hvem har ret?

Det er nemt at koge et perfekt blødkogt æg.

Ekspert: Derfor passer remoulade og leverpostej perfekt sammen

Ifølge Michael René, som står bag bogen Sensorisk teori, metoder og øvelser, giver det smagsmæssigt god mening at toppe leverpostej med remoulade.

– Det succesfulde måltid indeholder grundsmagene salt, sødt, surt, bittert, umami og fedt og har også både noget blødt og hårdt eller sprødt i konsistensen. Leverpostej har i sig selv mange af tingene – primært umami, fedt og salt – og får rigtig godt modspil af noget syrligt. Både mayonnaise og remoulade har syre og passer derfor godt til leverpostejen. Man mangler så noget sprødt, og her vil jeg anbefale et friskbagt rugbrød med sprød skorpe, siger Michael René til Søndagsavisen.

Ifølge Michael René er det således ikke bare remoulade, der egner sig godt til leverpostej, men også andet sødt og syrligt tilbehør, som mayonnaise, syltede agurker, syltede rødbeder og så videre.

Så du kan godt gå i gang med at revurdere dine frokostvaner.

Mest læste artikler