Derfor passer remoulade og leverpostej perfekt sammen

Mad

Selvom du måske er et af de mennesker, som synes, at remoulade på leverpostej er lidt ulækkert, så er der faktisk gode argumenter for at remoulade og leverpostej passer perfekt sammen!

Fransk leverpostej med remoulade.
Fransk leverpostej med remoulade. Foto: Steffen Munkesø

Er remoulade på leverpostej ulækkert?

De fleste danskere kan blive enige om, at leverpostej smager skønt. De fleste danskere kan ligeledes blive enige om, at remoulade smager dejligt. Så hvad er problemet?

Problemerne opstår, når samtalen falder på at samle leverpostej og remoulade på én mad. Hvor nogle mener, at kombinationen smager dejligt, mener andre nemlig, at det er direkte ulækkert. Søger man for eksempel på ”remoulade på leverpostej” på Google, dukker der flere fora op, hvor blandingen af leverpostej og remoulade diskuteres. Her kaldes kombinationen alt fra lækker og dejlig til klam, vederstyggelig og endda umoralsk.

Der er således stærke meninger blandt danskerne om hvorvidt remoulade hører til på en leverpostejmad, men hvem har ret?

Det er nemt at koge et perfekt blødkogt æg.

Ekspert: Derfor passer remoulade og leverpostej perfekt sammen

Ifølge Michael René, som står bag bogen Sensorisk teori, metoder og øvelser, giver det smagsmæssigt god mening at toppe leverpostej med remoulade.

– Det succesfulde måltid indeholder grundsmagene salt, sødt, surt, bittert, umami og fedt og har også både noget blødt og hårdt eller sprødt i konsistensen. Leverpostej har i sig selv mange af tingene – primært umami, fedt og salt – og får rigtig godt modspil af noget syrligt. Både mayonnaise og remoulade har syre og passer derfor godt til leverpostejen. Man mangler så noget sprødt, og her vil jeg anbefale et friskbagt rugbrød med sprød skorpe, siger Michael René til Søndagsavisen.

Ifølge Michael René er det således ikke bare remoulade, der egner sig godt til leverpostej, men også andet sødt og syrligt tilbehør, som mayonnaise, syltede agurker, syltede rødbeder og så videre.

Så du kan godt gå i gang med at revurdere dine frokostvaner.

19. september 2018
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...