Krydderurterne kan være inden for rækkevide, friske og lækre – året rundt.
Krydderurterne kan være inden for rækkevide, friske og lækre – året rundt. Foto: istockphoto

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske krydderurter lige ved hånden året rundt. 

Af: Amanda Vejle , 14. august 2017

 

Udnyt krydderurterne og minimer madspild

Hvis du gerne vil have et godt fif til, både at spare penge men også at udnytte krydderurterne fuldt ud, så læs med her.

Tro det eller ej, men fryseren er krydderurternes redning. At fryse krydderurterne er nemlig en genial idé, der både holder smagen frisk og forlænger krydderurternes levetid betydeligt.

Derfor skal du fryse krydderurterne

Der er selvfølgelig ingen grund til at købe helt friske krydderurter og fryse dem med det samme. Brug af krydderurterne, mens de er helt friske og frys så resten ned, når de begynder at blive småkedelige. 

Når du fryser dine krydderurter forlænger du deres levetid med op til 12 måneder, frem for et par dage i køleskabet. At fryse urterne er nemlig den bedste måde, hvorpå du kan bevare urternes friske smag. 

Sådan fryser du dine krydderurter

Metode nummer 1

  • Hak urterne i små stykker
  • Drys de skårne krydderurter på en plade og læg den i fryseren. Dette vil fremskynde frysningstiden og forhindre, at urterne klæber sammen
  • Når urterne er frosne, kan du putte dem i en frysepose, så de er klar til brug senere

Metode nummer 2

  • En anden metode er at opbevare hakkede urter i fryseren i isterningebakker
  • Fyld urterne i isterningebakkens rum med vand og frys
  • Denne metode er god til madlavningen, når du eksempelvis laver suppe eller gryderetter, da det ekstra vand vil ikke være et problem eller påvirke rettens smag

Krydderurter året rundt

De frosne krydderurter vil smage helt på samme måde i madlavningen, som var de friske. Men husk på, at en tur i fryseren vil ændre på krydderurternes struktur og udseende. 

 

Læs idenyts store guide til krydderurter her.

14. august 2017 Amanda Vejle
Mere om Mad

Grøn spaghetti med carbonara inspiration

Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...

Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...

Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her. 

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.