Krydderurterne kan være inden for rækkevide, friske og lækre – året rundt.
Krydderurterne kan være inden for rækkevide, friske og lækre – året rundt. Foto: istockphoto

Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske krydderurter lige ved hånden året rundt. 

 

Udnyt krydderurterne og minimer madspild

Hvis du gerne vil have et godt fif til, både at spare penge men også at udnytte krydderurterne fuldt ud, så læs med her.

Tro det eller ej, men fryseren er krydderurternes redning. At fryse krydderurterne er nemlig en genial idé, der både holder smagen frisk og forlænger krydderurternes levetid betydeligt.

Derfor skal du fryse krydderurterne

Der er selvfølgelig ingen grund til at købe helt friske krydderurter og fryse dem med det samme. Brug af krydderurterne, mens de er helt friske og frys så resten ned, når de begynder at blive småkedelige. 

Når du fryser dine krydderurter forlænger du deres levetid med op til 12 måneder, frem for et par dage i køleskabet. At fryse urterne er nemlig den bedste måde, hvorpå du kan bevare urternes friske smag. 

Sådan fryser du dine krydderurter

Metode nummer 1

  • Hak urterne i små stykker
  • Drys de skårne krydderurter på en plade og læg den i fryseren. Dette vil fremskynde frysningstiden og forhindre, at urterne klæber sammen
  • Når urterne er frosne, kan du putte dem i en frysepose, så de er klar til brug senere

Metode nummer 2

  • En anden metode er at opbevare hakkede urter i fryseren i isterningebakker
  • Fyld urterne i isterningebakkens rum med vand og frys
  • Denne metode er god til madlavningen, når du eksempelvis laver suppe eller gryderetter, da det ekstra vand vil ikke være et problem eller påvirke rettens smag

Krydderurter året rundt

De frosne krydderurter vil smage helt på samme måde i madlavningen, som var de friske. Men husk på, at en tur i fryseren vil ændre på krydderurternes struktur og udseende. 

14. august 2017
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...