Derfor er det en god idé at fryse dine friske krydderurter

Mad

At bruge krydderurter i madlavning er en fantastisk måde at forbedre smagsoplevelsen. Ved at fryse friske krydderurter, kan du have friske krydderurter lige ved hånden året rundt. 

Krydderurterne kan være inden for rækkevide, friske og lækre – året rundt.
Krydderurterne kan være inden for rækkevide, friske og lækre – året rundt. Foto: istockphoto

 

Udnyt krydderurterne og minimer madspild

Hvis du gerne vil have et godt fif til, både at spare penge men også at udnytte krydderurterne fuldt ud, så læs med her.

Tro det eller ej, men fryseren er krydderurternes redning. At fryse krydderurterne er nemlig en genial idé, der både holder smagen frisk og forlænger krydderurternes levetid betydeligt.

Derfor skal du fryse krydderurterne

Der er selvfølgelig ingen grund til at købe helt friske krydderurter og fryse dem med det samme. Brug af krydderurterne, mens de er helt friske og frys så resten ned, når de begynder at blive småkedelige. 

Når du fryser dine krydderurter forlænger du deres levetid med op til 12 måneder, frem for et par dage i køleskabet. At fryse urterne er nemlig den bedste måde, hvorpå du kan bevare urternes friske smag. 

Sådan fryser du dine krydderurter

Metode nummer 1

  • Hak urterne i små stykker
  • Drys de skårne krydderurter på en plade og læg den i fryseren. Dette vil fremskynde frysningstiden og forhindre, at urterne klæber sammen
  • Når urterne er frosne, kan du putte dem i en frysepose, så de er klar til brug senere

Metode nummer 2

  • En anden metode er at opbevare hakkede urter i fryseren i isterningebakker
  • Fyld urterne i isterningebakkens rum med vand og frys
  • Denne metode er god til madlavningen, når du eksempelvis laver suppe eller gryderetter, da det ekstra vand vil ikke være et problem eller påvirke rettens smag

Krydderurter året rundt

De frosne krydderurter vil smage helt på samme måde i madlavningen, som var de friske. Men husk på, at en tur i fryseren vil ændre på krydderurternes struktur og udseende. 

14. august 2017
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...

3 vitaminer og mineraler der hjælper på din søvn

Mad Har du svært ved at falde i søvn, sove hele natten eller er træt i løbet af dagen? Så læs med her og find ud af, hvad du selv kan gøre for...