Foto: istockphoto

Derfor bliver du ekstra sulten, når du spiser et æble

Normalt spiser vi for at blive mætte – men æblet vender op og ned på logikken. Hør diætistens forklaring her.  

Ja, det lyder måske skørt, men ikke desto mindre er det sandt... Oplever du en øget appetit og sult, når du har spist et æble, er du ikke den eneste.

Frugter med højt syreindhold påvirker din sult

Æbler har et højt fiberindhold, som er godt for din sundhed og krop. Men fiberindholdet gør dig ikke nødvendigvis mæt. Frugtsyreindholdet i et æble, kan derimod påvirke din mæthedsfornemmelse markant og øge din appetit - jo surere et æble er, jo mere sulten bliver du.

Maria Felding, klinisk diætist og cand. scient i klinisk ernæring, giver her sin forklaring:

- Den øgede appetit som du kan opleve, kan skyldes syren i æblerne, der stimulerer appetitten og giver lyst til andre smagsnuancer.

Kan du nikke genkendende til udsagnet, skal du også være opmærksom på andre frugter. Appelsiner, grapefrugter og citrusfrugter, kan nemlig ligeledes manipulere din mæthedsfornemmelse. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting! Mange professionelle sportsudøvere udnytter frugternes syreindhold på en positiv måde.

Maria Felding uddyber: - Det udnytter nogle sportsfolk, der ved at starte morgenen med et glas appelsinjuice kan få mere mad, altså energi, indenbords og dermed et større energilager i kroppen.

Bananer og brød gør dig mæt

Hvis du vil modarbejde frugtsyrens påvirkning på din sult, kan du med fordel spise andre frugter og sunde fødevarer. Bananer er for eksempel en god substitut for æblet.

Bananer har et lavt syreindhold, som hurtigt vil stillet din sult og samtidig holde dit blodsukker stabilt herover dagen. Men kan du ikke undvære æblet og dens sunde egenskaber, er der gode råd at hente.

- Du kan med fordel vælge mere søde æbler frem for de syrlige, eller spise æblet sammen med for eksempel en banan, en mango eller noget groft brød, som giver en tungere mæthedsfornemmelse, siger Maria Felding.

29. marts 2016
Mere om Mad

Supernem ret: Pastafad med kylling

Pastafad med kylling er en one pot pasta tilberedt i ovnen. Det er supernemt. Du skal bare komme det hele i et ovnfastfad, ind i ovnen og så er der aftensmad en lille times tid senere. Gremolata som drys på pastafadet giver ekstra smag.

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs...

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...