Denne opskrift på fyldig kartoffelcurry bør du servere i vintermånederne

Lad den hyggelige vinterstemning komme til dig med denne lækre opskrift på fyldig kartoffelcurry og invitér gæsterne på en dejlig smagsoplevelse.

Kogebogen ‘Grønt i front – i klimakøkkenet’ giver dig  inspiration til, hvordan du kan være mere klimavenlig i køkkenet. Opskrifterne i bogen er baseret på enkle, veldokumenterede klimaråd, så du kan lave mad med god samvittighed. 

De 60 opskrifter i bogen er alle lavet til en travl hverdag, hvor både smag, sundhed og enkelhed er vigtig. Til hver opskrift knytter der sig simple råd, der blandt andet handler om rester, madspild, opbevaring, friland, dyrkning og sæson.

Bogens forfatter er Ditte Ingemann, der er madskribent, opskriftudvikler og fotograf. Bogen udgives af Samvirke for Strandberg Publishing og udkommer den 6. november.

Her får du en opskrift med både almindelige hvide kartofler og søde kartofler, der får selskab af varme krydderier til at varme dig i de kolde vintermåneder. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Det skal du bruge:

  • 2 søde kartofler, cirka 400 g

  • 2 store hvide kartofler, cirka 400 g

  • 4 spsk. rapsolie

  • 2 spsk. mediumstærk karrypulver

  • 1 tsk. kanel

  • 2 tsk. chiliflager

  • 4 fed hvidløg

  • 1 løg

  • 2 tsk. hel spidskommen

  • 2 peberfrugter

  • 1 dåse kokosmælk

  • 1 dl vand

  • saft fra 1 lime

  • 150 g frossen spinat

  • 1 tsk. ahornsirup, sukker eller honning

  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 225 grader. Skræl kartoflerne, og skær dem ud i små tern. Vend dem med 2 spsk. rapsolie, karry, kanel og chiliflager, og fordel ternene i et ildfast fad. Bag dem i den varme ovn i cirka 30 minutter – rør gerne undervejs.

  • Hak hvidløg og løg helt fint, og svits det i 2 spsk. rapsolie med spidskommen, salt og peber i en stor, dyb pande. Skær peberfrugterne ud i tynde strimler, og kom dem på panden – svits i yderligere 3-4 minutter.

  • Tilsæt kokosmælk, vand, limesaft, frossen spinat og ahornsirup til panden. Lad det simre under låg ved middelvarme i cirka 15 minutter.

  • Når kartoffelternene er bagt møre, kommes de på panden til de øvrige ingredienser og simrer med i cirka 5 minutter.

  • Smag retten til med salt, peber, lime og eventuelt mere ahornsirup og/eller chilliflager.

  • Retten kan spises med kogte ris eller brød.

  • Den søde kartoffel

    Kartoflen kan udskiftes eller delvist udskiftes med den søde kartoffel. På trods af navnet har den søde kartoffel ikke noget at gøre med hvide kartofler. Den søde kartoffel er en rodgrøntsag, der ofte har en lang facon og orange/guligt frugtkød.


    Kogebogen ‘Grønt i front – i klimakøkkenet’ med grønne opskrifter til en travl hverdag.

    Velbekomme!

    Mest læste artikler