I vintermånederne kan du varme dig på denne fyldige kartoffelcurry.
I vintermånederne kan du varme dig på denne fyldige kartoffelcurry. Foto: Strandberg Publishing

Denne opskrift på fyldig kartoffelcurry bør du servere i vintermånederne

Lad den hyggelige vinterstemning komme til dig med denne lækre opskrift på fyldig kartoffelcurry og invitér gæsterne på en dejlig smagsoplevelse.

Af: Ditte Marie Bro Pedersen, 10. november 2020

Kogebogen ‘Grønt i front - i klimakøkkenet’ giver dig  inspiration til, hvordan du kan være mere klimavenlig i køkkenet. Opskrifterne i bogen er baseret på enkle, veldokumenterede klimaråd, så du kan lave mad med god samvittighed. 

De 60 opskrifter i bogen er alle lavet til en travl hverdag, hvor både smag, sundhed og enkelhed er vigtig. Til hver opskrift knytter der sig simple råd, der blandt andet handler om rester, madspild, opbevaring, friland, dyrkning og sæson.

Bogens forfatter er Ditte Ingemann, der er madskribent, opskriftudvikler og fotograf. Bogen udgives af Samvirke for Strandberg Publishing og udkommer den 6. november.

Her får du en opskrift med både almindelige hvide kartofler og søde kartofler, der får selskab af varme krydderier til at varme dig i de kolde vintermåneder. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Det skal du bruge:

 • 2 søde kartofler, cirka 400 g

 • 2 store hvide kartofler, cirka 400 g

 • 4 spsk. rapsolie

 • 2 spsk. mediumstærk karrypulver

 • 1 tsk. kanel

 • 2 tsk. chiliflager

 • 4 fed hvidløg

 • 1 løg

 • 2 tsk. hel spidskommen

 • 2 peberfrugter

 • 1 dåse kokosmælk

 • 1 dl vand

 • saft fra 1 lime

 • 150 g frossen spinat

 • 1 tsk. ahornsirup, sukker eller honning

 • salt og peber

Sådan gør du:

 1. Tænd ovnen på 225 grader. Skræl kartoflerne, og skær dem ud i små tern. Vend dem med 2 spsk. rapsolie, karry, kanel og chiliflager, og fordel ternene i et ildfast fad. Bag dem i den varme ovn i cirka 30 minutter - rør gerne undervejs.

 2. Hak hvidløg og løg helt fint, og svits det i 2 spsk. rapsolie med spidskommen, salt og peber i en stor, dyb pande. Skær peberfrugterne ud i tynde strimler, og kom dem på panden - svits i yderligere 3-4 minutter.

 3. Tilsæt kokosmælk, vand, limesaft, frossen spinat og ahornsirup til panden. Lad det simre under låg ved middelvarme i cirka 15 minutter.

 4. Når kartoffelternene er bagt møre, kommes de på panden til de øvrige ingredienser og simrer med i cirka 5 minutter.

 5. Smag retten til med salt, peber, lime og eventuelt mere ahornsirup og/eller chilliflager.

 6. Retten kan spises med kogte ris eller brød.

Den søde kartoffel

Kartoflen kan udskiftes eller delvist udskiftes med den søde kartoffel. På trods af navnet har den søde kartoffel ikke noget at gøre med hvide kartofler. Den søde kartoffel er en rodgrøntsag, der ofte har en lang facon og orange/guligt frugtkød.


Kogebogen 'Grønt i front - i klimakøkkenet' med grønne opskrifter til en travl hverdag.

Velbekomme!

10. november 2020 Ditte Marie Bro Pedersen
Mere om Mad

Grøn spaghetti med carbonara inspiration

Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...

Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...

Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her. 

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.