Opskriften er fra bogen: Stjernestunder & gæster skrevet af Inge Skovdal, Peter kodod og Gitte Heidi Rasmussen.
Opskriften er fra bogen: Stjernestunder & gæster skrevet af Inge Skovdal, Peter kodod og Gitte Heidi Rasmussen.

Den perfekte dessert til nytår - iskage med skovbær og marcipan

Står du og mangler den imponerende, overdådige og ikke mindst velsmagende dessert til nytårsaften. Så er nytårsiskagen fra bogen Stjernestunder & gæster et godt valg. Og du får opskriften lige her.

Nytårsiskage i flere lag
(12-16 stykker kage)

Marcipanbund
125 g smør
125 g sukker
125 g ren rå marcipan
3 æg - str. L
2 spsk hvedemel

Marengs
100 g ren rå marcipan, revet
100 g flormelis
2 æggehvider

Skovbæris
300 g frosne skovbær
1 dl flormelis
4 æggeblommer
3 1/2 dl piskefløde

Hvid chokoladeis
200 g hvid chokolade
4 æggeblommer
3/4 dl sukker
1 stang vanilje
4 dl piskefløde

Pynt
Bær, gerne forskellige

Sådan gør du
Rør smør, sukker og marcipan blødt og cremet. Pisk æggene i et ad gangen og rør dernæst melet i. Fordel dejen i en smurt meldrysset springform ca. 24 cm i diameter. Bag marcipanbunden i ca. 25 min. ved 175 grader og afkøl på rist.

Findel marcipan og 75 g flormelis i en foodprocessor eller multihakker. Pisk æggehviderne stive, pisk risten af flormelissen i og vend marcipanblandingen i. Smør marengsen ud på et stykke bagepapir, så bunden får samme størrelse som marcipanbunden.

Bag marengsbunden ved 125 grader i ca. 1 time og afkøl på rist. Findel de frostne bær i en foodprocesser eller multihakker med flormelis og æggeblommer, så det får konsistens som softice. Pisk fløden til flødeskum og vend bærrene i. Kom marcipanbunden tilbage i springformen og kom skovbærisen oven på. Sæt den i fryseren til isen er næsten stivnet.

Smelt den hvide chokolade over vandbad. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftigt og rør den smeltede chokolade i. Pisk fløden til skum og bland med chokoladecremen. Læg marengsen oven på skovbærisen og slut af med hvid chokoladeis. Sæt isen i fryseren til den er fast og skærbar. Pynt med friske bær.


Opskriften er fra bogen: Stjernestunder & gæster af Peter Kofod, Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal. Fra Odense Marcipan, 72 sider, Kan købes til 40 kroner i udvalgte supermarkeder og dagligvarebutikker.

Find forhandlere af bogen



10. november 2011
Mere om Mad

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous vide-teknikken, der giver mørt og saftigt kød.

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men, det er ikke alle fødevarer som tåler en tur i mikroovnen. Læs med og find ud af hvilke. 

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...