Fire gode tricks til at få friske ferskner i en fart.
Fire gode tricks til at få friske ferskner i en fart. Foto: iStockphoto

Den nemmeste måde at lynmodne ferskner på

Friske ferskner i en fart er faktisk ingen udfordring. Med 4 simple tricks kan du forvandle de hårde ferskner til bløde, spiseklare frugter.

Ferskner er en helt urimeligt lækker frugt, som du kan bruge til mange forskellige ting. Du kan spise dem, som de er, bage lækre kager med dem eller lave is og smoothies. Problemet med et ferskenprojekt opstår først, hvis fersknerne endnu ikke er helt modne. Det betyder nemlig, at de er hårde, hvilket gør det en anelse sværere at få noget ud af dem.

Hvis du ikke lige har en ekstra uge til rådighed, hvor du går og venter på, at fersknerne bliver modne, så har vi heldigvis en række fine og effektive tricks, der hurtigt gør dine ferskner modne.

1. Papirposen

Den måske mest udbredte teknik til at få frugter til at modnes, er den såkaldte papirspose-teknik. Alt du skal gøre, er at putte dine friske ferskner i en papirspose (ikke en plastikpose) og lægge posen et sted på køkkenbordet. Nu venter du bare et par dage, og så skulle frugterne gerne være klar til brug. 

2. Viskestykket

Lidt i samme stil som tricket med papirsposen, kan du bruge et rent viskestykke. Pak frugterne ind i viskestykket, så de er tildækket af et par lag. Herefter skulle frugterne gerne være modnet efter et par dage. Tricket med papirsposen skulle dog være mere effektivt, men det er ikke altid, at man lige har en papirspose til rådighed. 

3. Kog fersknerne

Denne teknik er særligt god, hvis du har planer om at bruge fersknerne i en tærte, en kage, eller hvis du vil lave syltetøj.

Skær din fersken i halv, og fjern stenen. Hvis opskriften kræver det, er det også nu, du skal fjerne skindet fra frugten. Kog vandet, og put fersknerne i. Det kan være en anelse svært at afgøre, hvor længe fersknerne skal have, men som udgangspunkt er det et sted mellem 10 og 45 minutter. Det mest afgørende er, hvor al dente, du gerne vil have frugterne til at være. 

4. Æbler

Et andet effektivt trick er at placere fersknerne sammen med en bunke friske æbler. Æbler har nemlig den effekt, at de modner de omkringliggende frugter og grøntsager. 

10. juli 2017
Mere om Mad

Sådan laver du en klimavenlig chili sin carne

Det behøver ikke være svært at skære ned for kødforbruget i hjemmet. Alt det kræver er de rigtige retter. Her får du opskriften på en lækker og let chili sin carne med masser af grøntsager og smag fra Knorr. 

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt i køkkenet, men pas på – ikke hele planten er spiselig. 

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...