Fire gode tricks til at få friske ferskner i en fart.
Fire gode tricks til at få friske ferskner i en fart. Foto: iStockphoto

Den nemmeste måde at lynmodne ferskner på

Friske ferskner i en fart er faktisk ingen udfordring. Med 4 simple tricks kan du forvandle de hårde ferskner til bløde, spiseklare frugter.

Ferskner er en helt urimeligt lækker frugt, som du kan bruge til mange forskellige ting. Du kan spise dem, som de er, bage lækre kager med dem eller lave is og smoothies. Problemet med et ferskenprojekt opstår først, hvis fersknerne endnu ikke er helt modne. Det betyder nemlig, at de er hårde, hvilket gør det en anelse sværere at få noget ud af dem.

Hvis du ikke lige har en ekstra uge til rådighed, hvor du går og venter på, at fersknerne bliver modne, så har vi heldigvis en række fine og effektive tricks, der hurtigt gør dine ferskner modne.

1. Papirposen

Den måske mest udbredte teknik til at få frugter til at modnes, er den såkaldte papirspose-teknik. Alt du skal gøre, er at putte dine friske ferskner i en papirspose (ikke en plastikpose) og lægge posen et sted på køkkenbordet. Nu venter du bare et par dage, og så skulle frugterne gerne være klar til brug. 

2. Viskestykket

Lidt i samme stil som tricket med papirsposen, kan du bruge et rent viskestykke. Pak frugterne ind i viskestykket, så de er tildækket af et par lag. Herefter skulle frugterne gerne være modnet efter et par dage. Tricket med papirsposen skulle dog være mere effektivt, men det er ikke altid, at man lige har en papirspose til rådighed. 

3. Kog fersknerne

Denne teknik er særligt god, hvis du har planer om at bruge fersknerne i en tærte, en kage, eller hvis du vil lave syltetøj.

Skær din fersken i halv, og fjern stenen. Hvis opskriften kræver det, er det også nu, du skal fjerne skindet fra frugten. Kog vandet, og put fersknerne i. Det kan være en anelse svært at afgøre, hvor længe fersknerne skal have, men som udgangspunkt er det et sted mellem 10 og 45 minutter. Det mest afgørende er, hvor al dente, du gerne vil have frugterne til at være. 

4. Æbler

Et andet effektivt trick er at placere fersknerne sammen med en bunke friske æbler. Æbler har nemlig den effekt, at de modner de omkringliggende frugter og grøntsager. 

10. juli 2017
Mere om Mad

Supernem ret: Pastafad med kylling

Pastafad med kylling er en one pot pasta tilberedt i ovnen. Det er supernemt. Du skal bare komme det hele i et ovnfastfad, ind i ovnen og så er der aftensmad en lille times tid senere. Gremolata som drys på pastafadet giver ekstra smag.

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs...

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...