De 3 dejligste opskrifter med hyldeblomst

Når hylden blomstrer, gælder det om at få plukket de skønne blomsterklaser og udnytte smagen og kraften i dem. Her er 3 opskrifter på hyldeblomst-lækkerier.


Hyldeblomstsaft – den skønne klassiker

Vi har fundet opskriften på denne fantastiske og helt enkle klassiker hos Dansukker

Ingredienser:

  • 40 blomsterklaser
  • 3 citroner
  • 2 l kogende vand
  • 1,5 kg sukker
  • 50 g citronsyre

Sådan laver du hyldeblomstsaft:

Kom blomsterklaserne i en spand eller stor skål. Skyl citronerne grundigt, og skær dem i tynde skiver.

Læg citronskiverne på blomsterne. Bring vandet i kog, og hæld det over blomster og citroner. Tilsæt sukker, og rør, indtil det er blevet opløst. Rør citronsyren i. Dæk skålen til, og stil den koldt i 3 døgn. Hæld saften op i et saftklæde, og lad saften løbe af i 30 minutter. Hæld saften på rengjorte flasker. Opbevares i køleskab. Saften kan også fryses.

Kilde: Dansukker

Tiramisu med hyldeblomst

Hyldeblomst-tiramisu er en drøm, som går i opfyldelse. Denne skønne fusion kommer fra madbloggen La Dolce Vita, hvor du også kan finde opskriften.

Hyldeblomst-is

Hyldeblomst-isen er stærkt vanedannede og vil uden tvivl blive et fast element i dine fremtidige sommermenuer – heldigvis er den nem at lave.

Opskriften stammer fra madbloggen Tante Strejf.

Mest læste artikler