Citronkylling

Ingredienser (3-4 pers.): 1 hel frisk kylling 7 fed hvidløg 3 økologiske citroner 1 stor dusk frisk rosmarin Olie, salt, peber 3⁄4 kg små, vaskede kartofler Sådan gør du: Kyllingen renses, skylles og duppes tør. Dryp den både ind- og udvendig med olie og saften fra en citron. Krydr med salt og peber. Snit hvidløget,…


Illustration: Suzanne MoffatIngredienser (3-4 pers.):
1 hel frisk kylling
7 fed hvidløg
3 økologiske citroner
1 stor dusk frisk rosmarin
Olie, salt, peber
3⁄4 kg små, vaskede kartofler

Sådan gør du:
Kyllingen renses, skylles og duppes tør. Dryp den både ind- og udvendig med olie og saften fra en citron. Krydr med salt og peber. Snit hvidløget, skær citronen i både og bland det med hakket rosmarin. Fyld kyllingen med halvdelen og læg resten omkring den i et ovnfast fad. Kom lidt vand ved. Brun kyllingen i 15 min. ved 200º og siden i 55 min. ved 175º. De sidste 25 min. lægges kartoflerne ved og vendes med jævne mellemrum. Server med flutes.

Mest læste artikler