Chokoladetrøffeltoppene ser yderst dekorative ud samlet på et fad.
Chokoladetrøffeltoppene ser yderst dekorative ud samlet på et fad. Foto: Børnenes Køkken

Chokoladetrøffeltoppe

Mad

Katrine Klinkens børnekogebøger er nu samlet i én bog, som både byder på klassiske retter, børnevenligt bagværk og opskrifter på slik. Bogen giver tilmed inspiration til børnefødselsdagen og har små børnesange sidst i bogen. Få en lækker opskrift på chokoladetrøffeltoppe, som børnene nemt kan være med til at lave.


Chokoladetrøffeltoppe
Ingredienser (ca. 30 stk.):
1 dl piskefløde
2 spsk sukker
200 g mørk eller lys chokolade
25 g smør
½ tsk fintrevet appelsinskal af usprøjtet appelsin eller ½ tsk stødt kanel
20 små folieforme

Pynt: evt. sølvdrys
Sådan gør du:
Varm piskefløde langsomt op i en gryde, indtil den er lige ved at koge. Rør helt tiden i gryden, så fløden ikke brænder på. Rør sukker i og hæld flødeblandingen i en skål.

Bræk stykker af chokoladen eller hak den, rør den i fløden og lad chokoladen smelte. Lad blandingen køle af, til den er lun og ca. 40 grader.

Rør små stykker smør i chokolademassen. Rør fintrevet appelsinskal eller kanel i. smag om chokoladetrøffelmassen smager krydret og sødt nok.

Kom chokoladetrøffelmassen i en sprøjtepose med en dejskraber. Vrid den øverste del af sprøjteposen med den ene hånd og hold med den anden hånd på spidsen af sprøjteposen. Tryk små toppe i formene. Drys evt. med sølvdrys. Lad trøffeltoppene størkne.

Omslag til Børnenes KøkkenOpskriften er fra Katrine Klikens bog Børnenes køkken fra Politikens Forlag. 488 sider, pris 199 kr.





24. oktober 2007

Redaktøren anbefaler

Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...

betingelserne
Annuller

Alle kundeoplysninger såsom navn og adresse mv vil ikke blive videregivet eller solgt til tredjepart, hvilket betyder, at spam (adresserede reklameforsendelser, masseforsendelser via e-mail) ikke vil forekomme.