Videnskaben peger på, at chokolade er noget af den bedste hjerneføde
Videnskaben peger på, at chokolade er noget af den bedste hjerneføde Foto: Colourbox

Chokolade om morgenen er godt for dit helbred

At spise chokolade er ikke længere en synd. Hjerneforskningen har givet grønt lys til at spise løs af den slankende chokolade.

Chokolade er hjerneføde

Der forskes heftige i chokolade i disse år. Det er, som om at videnskaben har fundet ud af, at noget, der smager så godt, må være godt for noget. 

Flere og flere videnskabelige undersøgelser peger faktisk også på, at chokolade ikke kun er noget for sidebenene, men også noget for hjernen.

En undersøgelse fra Syracuse University viste for nylig, at de personer, der som et led i et forsøg indtog chokolade, scorede højere i tests for hjernerelateret performance end personer, der ikke havde havde spist chokokolade.

Chokoladespisere klarer sig godt i tests

En beslægtet undersøgelse fra Institute for Health på University of South Australia peger på, at folk, der jævnligt spiser chokolade, klarer sig påfaldende bedre i kognitive test end folk, der sjældent spiser chokolade.

De enkelte undersøgelse er i sig selv ikke et bevis på, at chokolade er god for kvaliteten af hjerneaktiviteten. Det er dog tankevækkende, at flere og flere undersøgelser peger i netop denne retning. 

Hvis man kombinerer disse resultater med videnskabelige undersøgelser, der forsker i diæter og overvægtighed, så er den overraskende konklusion snublende nær, at man faktisk både kan tabe sig og stimulere sin hjerneaktivitet ved at spise chokolade på ét bestemt tidspunkt af dagen.

 
   

Chokolade som slankekur

Verden er langsomt ved at vænne sig til, at chokolade ikke længere i sig selv er årsagen til fedmeepidemier og hele civilisationens forfald. Chokolade kan, hvis den anvendes rigtigt, måske ligefrem have den modsatte effekt og bidrage posititiv til slankekure. 

Der er andre videnskabelige undersøgelser, der peger på vigtigheden af at time sine måltider rigtig, hvis man ønsker at tabe sig - og endnu vigtigere: Hvis man ønsker at fastholde et vægttab.

Begynd dagen med chokolade

Et studie fra Tel Avivs Universitet har for eksempel vist, at det fremmer vægttab, hvis man begynder dagen med et større måltid fuld af kulhydrat og protein. Det reducerer nemlig behovet og hangen til at overspise resten af dagen.

Hvis man kombinerer dette med chokoladens evne til at vække hjernen til live og give den et boost, så er sagen klar: En chokoladekage eller andre chokoladefristelser kan meget vel være den bedste, sundeste og mest slankende måde at starte dagen på.

21. april 2016
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous vide-teknikken, der giver mørt og saftigt kød.

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...