Næsten bagte chokoladekager
Ingredienser til 4 personer
- 100 g mørk chokolade 70%
- 90 g smør
- 3 mellemstore æg
- 120 g sukker
- Kornene af 1/2 vaniljestang
- 40 g hvedemel
- 4 forme eller metalringe (ca. 8 cm i diameter)
Sådan gør du
Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Stil skålen til side.
Smelt smørret i en lille gryde, fjern gryden fra varmen, og tilsæt chokoladen. Rør med gummidejskraber, indtil chokoladen er smeltet.
Pisk æg, sukker og vaniljekorn, indtil det er lyst og skummende. Tilsæt chokolade-/smørblandingen, og pisk den i æggemassen. Sigt hvedemelet, og vend det i.
Smør formene med smør eller for metalringene med smurt bagepapir, og stil dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel chokoladedejen i formene/ringene, og stil dem i fryseren i 1 time.
Forvarm ovnen til 200 grader ved varmluft.
Bag kagerne direkte fra fryseren i 8-10 minutter, så vil deres indre stadig være lækkert og flydende, når du tager dem ud af ovnen.
Nyd kagerne straks, og som de er, eller server dem med frugtkompot eller vaniljeis, vaniljecreme eller flødeskum.