Undersøgelser viser, at chokolade fungerer bedre mod hoste end andre produkter.
Undersøgelser viser, at chokolade fungerer bedre mod hoste end andre produkter. Foto: iStock

Chokolade er den bedste kur mod hoste

Når hosten raser, og du har kriller i halsen, så er det om at få chokoladen frem. De nyeste undersøgelser viser nemlig, at chokolade er mere effektiv mod hoste end almindelige halspastiller.

Chokoladens dårlige rygte

Chokolade er faktisk meget bedre end sit rygte. Selvfølgelig kan man tage på af sukkerholdig chokolade indtaget i store mængder. Hvis man derimod bruger chokolade på den rette måde, så viser det sig, at chokolade har mange helsebringende virkninger. 

Vi har tidligere rapporteret om, at chokolade om morgenen kan være godt for dit helbred.

Chokolade-medicin

Den internationalt anerkendte hosteekspert fra Hull University, professor Alyn Morice, fortæller i en artikel i det engelske dagblad Daily Mail om resultaterne af ny sammeligning af traditionelle pastiller mod hoste og en ny chokolade-baseret medicin.

Denne videnskabelige undersøgelse faldt klart ud til chokoladens fordel. Forsøget involverede 163 forsøgspersoner.

Dette resultat er ikke overraskende for Alyn Morice, for som han skriver:

- Tidligere har forskere ved Imperial College i London fundet ud af, at "theobromine" - et stof, der findes i kakao - er mere effektiv til at undertrykke behovet for at hoste end kodein, som er en hyppigt anvendt ingrediens i hostemedicin.

Nerveenderne

Chokoladens lindrende virkning har ifølge Alyn Morice en indlysende årsag.

- Chokoladen danner en hinde, som beskytter nerveenderne i halsen, som er dem, der fremkalder trangen til at hoste

Det er dog ikke chokolade i en hvilken som helst form, som Alyn Morice vil give frit lejde til bekæmpelse af hoste

Gælder ikke for varm chokolade

- Det vil ikke have den samme effekt at drikke varm chokolade, fordi kakaoen på denne måde ikke kommer længe nok i kontakt med halsen til at danne den beskyttende hinde. 

Læs mere om chokoladens lindrende virkning på hoste i Alyn Morices artikel 

28. april 2016
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...