Cæsar-bruschetta med kylling og bacon

Dekorative småbidder til de lækkersultne.


Ingredienser (8-12 personer):
8-12 sk. bacon
3 kyllingefileter
salt, peber
olivenolie til stegning
8-13 skiver ciabattabrød
krydderolie med basilikum
1 fed hvidløg
25 g fintrevet parmesan
1 dl creme-fraiche 18%
2 tsk. citronsaft
1 lille hoved romainesalat
frisk basilikum

Tilberedning:
Steg baconskiverne sprøde og læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle. Krydr kyllingefileterne og steg dem 5-6 min. på hver side ved middel varme.
Dryp brødene med olie og rist dem gyldne. Rør knust hvidløg, parmesan, cremefraiche og citronsaft sammen og smag dressingen til med salt og peber. Skyl salaten og del den i blade.
Brug de inderste, pæneste og mest sprøde. Læg et blad på hver skive brød. Skær kyllingekødet i skiver og fordel dem og baconskiverne på salaten. Kom lidt dressing hen over og pynt med basilikum.

Tips: Hvis romainesalaten er meget stor og grov, så vælg hjertesalat i stedet.

Mest læste artikler