Foto: Colourbox

Bruger du fryseren som skraldespand?

Hver anden dansker glemmer, hvad de opbevarer i fryseren og ender med at smide især kødvarer ud, viser en ny undersøgelse.

Ny undersøgelse: Vi glemmer mad i bunden af fryseren

Halvdelen af os har mad i fryseren, som er mere end et år gammelt, og da vi ikke kan overskue andet, ender madvarerne ofte i skraldespanden. Især kød frister en tilværelse nederst i fryseren, og når vi afrimer den, smides det typisk ud.
En ny undersøgelse fra Epinion for Stop Spild af Mad og Søndagsavisen viser, at vi er elendige til at opbevare frysevarer. Vi mærker ikke poserne med oplysninger om dato og indhold, og når man står med en uidentificerbar isklump i hånden, er skraldespanden den nærmeste løsning.

Husk at sætte etiketter på som i gamle dage

Vi ved jo godt – efterhånden – at maden ikke holder evigt i fryseren. Rester fra en gryderet kan fx kun holde sig nogle måneder, og det samme gælder fisk. Vi er gode nok til at fryse ned, og intentionen er selvfølgelig at spise maden senere, men vi har for travlt og får ikke sat etiketter på fryseposerne.

Desuden holder vi ikke orden i fryseren, men fylder bare ovenpå, og derfor hober den ældste mad sig op i bunden. Det er logisk nok og meget menneskeligt, men dårligt for vores privatøkonomi og samfundsmæssigt et kæmpe problem. Danskerne smider jo tonsvis af ganske udmærket mad ud årligt.

Vi får det aldrig spist

I en pressemeddelse fra Stop Spild af Mad står: "Undersøgelsen afslører at 45% af danskerne har mad liggende i fryseren, der aldrig bliver brugt. Ifølge undersøgelsen er det ren og skær forglemmelse for fire ud af fem af os, når vi ikke får spist maden i vores fryser. Det er især kød og kødprodukter (48%), rester fra aftensmaden og lign. (47%), grøntsager (31%) og brød og bagværk (22%), vi glemmer at spise, og halvdelen af os har maden liggende i fryseren i over et år, inden den bliver smidt ud." 

31. august 2015
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...