Brownie: Vidunderlig opskrift på en smagfuld chokoladedrøm

Mad

Få opskriften på den perfekte brownie her.

Chokoladebrownie.
Chokoladebrownie. Foto: iStock

Hvad gør en brownie til en brownie?

Chokoladebrownien er en klassisk kage, som både kan gå til kaffen og som dessert med en god is. Kendetegnende for en brownie er, at den er mere bastant i smag og fylde end klassiske chokoladekager, da der er mere chokolade og/eller kakao i en brownie. Desuden er det ikke meningen, at en brownie skal være hævet og luftig. En brownie skal derimod være kompakt. Af denne grund er størrelsen på browniestykkerne også mindre. 

Prøv denne skønne, børnevenlige opskrift på frikadeller.

Hvordan smager den perfekte brownie?

Brownies bages i mange forskellige varianter med alt fra nødder og bær til appelsin og andre citrusfrugter. Men kendetegnende ved en rigtig god brownie er konsistensen – og selvfølgelig smagen. Den perfekte brownie er nemlig langt fra tør, og så smager den af rigtig chokolade – ikke bare kakaopulver.

Opskrift på lækker chokoladebrownie

I denne opskrift får du en klassisk brownie med nødder og et twist af kanel og vanilje. Du kan bruge lige de nødder, du har liggende eller foretrækker – men gør dig selv en tjeneste og brug en god chokolade. 

Her får du opskriften på den perfekte chokoladebrownie, som består af ca. 20 stk.

Du skal bruge

  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade 
  • (el. 100 g af mørk og lys)
  • 125 g hvedemel
  • 3 æg (L)
  • 250 g sukker
  • korn fra 1 vaniljestang
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. kanel
  • 100 g mørk chokolade (udover de 200 g)
  • 100 g nødder, fx valnødder, hasselnødder og pistacienødder

Få styr på hævemidlerne og bag det perfekte brød.

Læs også:

Sådan koger du det perfekte blødkogte æg

Der er mange meninger om denne sag, for hvad er et perfekt blødkogt æg? Idényt afslutter alle diskussioner én gang for alle. Her er opskri...

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200°
  2. Hak de 200 g chokolade fint.
  3. Smelt smørret (må ikke boble) og smelt chokoladen i det varme smør.
  4. Pisk mel, æg, sukker, vaniljekorn, kanel og salt til en luftig konsistens.
  5. Vend forsigtigt ckokoladeblandingen i dejen.
  6. Hak de 100 g chokolade og nødderne groft, og vend i dejen.
  7. Kom dejen i en ( kvadratisk) form, (ca. 22 x 22 cm), for den med bagepapir.
  8. Bag kagen i ca. 25 min. ved 200°. 
  9. Afkøl kagen til den er lun, før du skærer den i kvadratiske stykker.
31. maj 2018
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt i køkkenet, men pas på – ikke hele planten er spiselig. 

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger....

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men, det er ikke alle fødevarer som tåler en tur i mikroovnen. Læs med og find ud af hvilke. 

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i...