Foto: iStock

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Hjemmelavede brændte mandler

Brændte mandler er lækre i et kræmmerhus, når man er på strøgtur, på et julemarked eller i delikatesseafdelingen i supermarkedet. Men brændte mandler er også nemme at lave selv og have de stående i et glas med låg som snack.

Her er de klassiske opskrifter på brændte mandler - de søde og de salte. Lav dem, du mest holder af, eller lav dem begge to - det er der helt sikkert ingen af dine venner eller fra din familie, der vil bebrejde dig. 

Brændte saltede mandler 

 
Saltmandler er en nem og sund snack.  

   

Saltede mandler er uhyre nemme at lave. Du behøver kun 3 ingredienser:

  • 200 gram mandler
  • 3 spsk salt 
  • 2 dl kogende vand

Sådan laver du saltede mandler i ovn

Kog vandet og hæld det over i en skål.

Hæld saltet ned i vandet og lad det under omrøring blive opløst deri.

Læg mandlerne i blød i saltvandet i 20 minutter.

Fordel mandlerne på et stykke (svanemærket) bagepapir

Sæt mandlerne ind i en forvarmet ovn på 175 grader.

Bag dem i ca. 20 minutter.

Ekstra tips: saltmandler med smør

Du kan tilføje lidt smør til mandlerne. Det er ikke nødvendigt, for der er naturlig olie nok i mandlerne til, at de bliver gennembagt. Gør det for smagen.

Fordel smørret i små stykker henover mandlerne, inden de kommer ind i ovnen.

Vend mandlerne i smørret, når smørret efter kort tid er smeltet.

Lad mandlerne bage færdig. 

Brændte mandler med sukker

Brændte søde mandler.  
Brændte søde (karameliserede) mandler.  

  

Søde brændte mandler kan tilberedes med brug af en ovn undervejs, men også 100 procent på panden.

Med kun vand, sukker og mandler kan du nemt fremtrylle et lækkert karameliseret lag omkring mandlerne. Det kræver blot lidt omtanke med temperaturen.

Det skal du bruge

  • 200 gram mandler
  • 2 dl sukker
  • 2 dl vand

Sådan laver du karameliserede brændte mandler

Hæld de tre ingredienser ned i panden. Rækkefølgen er ligegyldig.

Skru op på forholdsvis høj varme under panden.

Vend mandlerne regelmæssigt i sukkerlagen.

Når vandet næsten er ved at være kogt fra, vil sukkerlagen blive til sukker igen. På dette tidspunkt skal du skrue ned for blusset til svag varme. 

Det er nu, sukkeret begynde at forvandle sig til karamel og skabe et karameliseret lag omkring mandlerne. 

Når mandlerne er færdigkarameliserede eller færdigbrændte, fordeles mandlerne på et stykke bagepapir.

Sørg for at skille mandlerne ad, mens det endnu kan lade sig gøre.

Lad dem køle af.

Værsgod: Hjemmelavede søde og brændte mandler.

3. november 2017
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...