Begår du også denne fejl, når du steger bacon?

Mad

Få overraskende tips til, hvordan du steger bacon perfekt og sprødt – på panden og i ovnen. Og læs om den fejl, de fleste begår uden at vide det.  

Alle elsker stegt bacon, men de færreste kender tricket

De fleste elsker stegt bacon til æggene om morgenen, i sandwichen til frokost, i salaten til aftensmaden osv. For nogle er det ligefrem en sport at finde nye måder - og nye undskyldninger for - at spise bacon.

Men hvordan steger man den sprødeste bacon?

Det er faktisk lidt som at koge et æg – ikke helt så enkelt, som man tror. Og mange falder i den samme fælde, som vi vil afsløre herunder:

Sådan steger du sprød bacon i pande

Mange foretrækker at stege bacon i en pande, og det kan sagtens lykkes, men der er én vigtig regel, som skal overholdes:
Bacon-stykkerne må ikke være kolde, når de placeres på den varme pande. Det får fedtet til at brænde.

Du skal følge denne anvisning:

  • Lad baconstykkerne ligge på køkkenbordet et par minutter, inden du går i gang. De må ikke tages direkte fra køleskabet, for så er fedtet for hårdt og vil hurtigt brænde.
  • Brug en stor, flad pande, og placér baconstykkerne, så de ikke overlapper. Det er ikke nok at stege et par stykker ad gangen – det giver ikke nok fedt.
  • Læg baconstykkerne på en pande med stuetemperatur, og lad panden varme gradvist op på middelvarme.
  • Vend ikke bacon'en for ofte. Faktisk kan du nøjes med at vende en gang – fx efter ti minutter, hvis du anvender middelvarme. Men alle komfurer er forskellige, og du skal holde øje med panden.

Sådan får du perfekt bacon i ovnen:

Mange restauranter bager baconstykkerne i ovnen.

På billedet herover kan du se en genial måde at gøre det på, så du får bølgende bacon: Du skal bare bruge stanniol til at forme, og du bager baconstykkerne et kvarters tid ved 200 grader.

Kilde: Lifehack

Det er også en rigtig god idé at anvende ovnristen.

30. marts 2016
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...