Alle elsker stegt bacon, men de færreste kender tricket
De fleste elsker stegt bacon til æggene om morgenen, i sandwichen til frokost, i salaten til aftensmaden osv. For nogle er det ligefrem en sport at finde nye måder – og nye undskyldninger for – at spise bacon.
Men hvordan steger man den sprødeste bacon?
Det er faktisk lidt som at koge et æg – ikke helt så enkelt, som man tror. Og mange falder i den samme fælde, som vi vil afsløre herunder:
Sådan steger du sprød bacon i pande
Mange foretrækker at stege bacon i en pande, og det kan sagtens lykkes, men der er én vigtig regel, som skal overholdes: Bacon-stykkerne må ikke være kolde, når de placeres på den varme pande. Det får fedtet til at brænde.
Du skal følge denne anvisning:
- Lad baconstykkerne ligge på køkkenbordet et par minutter, inden du går i gang. De må ikke tages direkte fra køleskabet, for så er fedtet for hårdt og vil hurtigt brænde.
- Brug en stor, flad pande, og placér baconstykkerne, så de ikke overlapper. Det er ikke nok at stege et par stykker ad gangen – det giver ikke nok fedt.
- Læg baconstykkerne på en pande med stuetemperatur, og lad panden varme gradvist op på middelvarme.
- Vend ikke baconen for ofte. Faktisk kan du nøjes med at vende en gang – fx efter ti minutter, hvis du anvender middelvarme. Men alle komfurer er forskellige, og du skal holde øje med panden.
Sådan får du perfekt bacon i ovnen:
Mange restauranter bager baconstykkerne i ovnen. På billedet herover kan du se en genial måde at gøre det på, så du får bølgende bacon: Du skal bare bruge stanniol til at forme, og du bager baconstykkerne et kvarters tid ved 200 grader.
Det er også en rigtig god idé at anvende ovnristen.
Læs også: Restauranter Århus – her finder du de bedste
Læs også: Restauranter Odense – her finder du de bedste
Læs også: Restauranter Ålborg – her finder du de bedste
Ajourført oktober 2023