Asparges med rejer og urter

Asparges og rejer er som skabt for hinanden. Prøv denne delikate opskrift med tør hvidvin og friske urter som prikken over i'et.


Asparges med rejer og urter

Foro: Marianne BjerreIngredienser (4 pers.):
1-2 bdt. grøn­ne asparges 300 g rejer
(gerne fjordrejer)
1 skalotteløg
1 dl tør hvidvin eller vermouth
2 dl fiske­bouillon
1 dl piskefløde
1 bdt. frisk kørvel eller dild
salt, peber
1 dl mælk

Sådan gør du:
Skær den nederste lidt træede del af aspargesene fra. Kom de træ­ede ender i en gryde med hakket skalotteløg og hvidvin. Bring det i kog og lad det koge ind til det halve.

Til­sæt fiske­bouillon og kog ind til det halve. Si løg og asparges fra.
Hæld fløde i og bring saucen i kog. Pisk den op med en stavblender sammen med krydderurter. Varm mælken op og pisk den skummende.
Hæld mælkeskummet i saucen, så det lægger sig på toppen.

Damp aspargesene 2 min. i letsaltet vand.
Fordel asparges og rejer på tallerknerne og hæld saucen ved.

Læs også: Nem dyrkning af asparges i din egen have.
Se ogsåRabarber-cheesekage og Sådan får du succes med at dyrke rabarber.

Mest læste artikler