Akvavit-is med vanilje

Mad

Snaps og is passer perfekt sammen. Aromaen folder sig nemlig bedst ud, når begge serveres koldt - og sammen!

Se her opskriften på akvavit-is med vanilje.
Se her opskriften på akvavit-is med vanilje.

Vaniljeis med snaps

Det lyder måske vildt, når du ser det første gang. Men tænk over det: Er der to ting, der egner sig bedre til at komme på frys end netop is og snaps

Nej, vel?

Aromaen fra begge dele folder sig bedst ud, når de serveres afkøles. Det har de luret hos Aalborg Akvavit og fundet ud af, at navnlig den vidtberømte Rød Aalborg er skabt til at ende sin dage i isdesserten.

- Akvavittens fine kommennoter tilfører isen en krydret dimension og en lettere vaniljesmag. Alkoholen har en positiv effekt på isens krystaldannelse, og du opnår en bedre tekstur uden omrøring under frysning, fortæller Lars Kragelund, Teknisk Direktør og Masterblender hos Aalborg Akvavit.

Brug snapsresterne fra julefrokosten

I juletiden er opskriften særlig praktisk, for når juledagene og julefrokosterne er veloverståede, er der jo næsten altid lidt rester tilbage i årets akvavitflasker. Med denne isdessert kan du undgå, at flaskerne samler støv. Så i stedet for at hælde resten af snapsen i håret, så hæld den i isen. 

Opskrift på Rød Aalborg-is

Dessert til 4 personer

Ingredienser

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4-5 spsk. flormelis eller hvidt sukker
  • ½ stang vanilje
  • ½ liter piskefløde
  • 2 cl. Aalborg Taffel Akvavit

Sådan gør du 

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekornene til en luftig æggesnaps – så hvid som muligt – helst med en el-pisker. Pisk fløden. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen, afslut med at tilsætte 2 cl. Aalborg Taffel Akvavit under omrøring.

Hæld cremen i en kageform. Dæk med tættilsluttende alufolie eller låg. Sæt cremen i fryseren. Fryses på 2-3 timer, og rør den med en ske af og til. Eller hæld massen i en ismaskine og lav den færdig der.

16. december 2015
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...