Foto: iStock

8 forslag til retter, der tager få minutter at lave og hjælper dig med at tømme køleskabet

Køleskabet bugner med mad og du spekulerer over, hvad du egentlig skal bruge de kogte ris til, som du så fint har gemt i køleskabet? Læs med her, og få 8 nemme retter, som også hjælper dig med at få orden i køleskabet.

1. Panini med ost og skinke

Hvis du går rundt og tror, at du ikke kan lave en god panini, fordi du ikke har toasteren til det, så tro om igen. Du kan nemt lave en lækker panini, ved at bruge en pande og et tungt låg, som kan presse brødet sammen imens den laves.

Så hvis du står med en skive ost, en skive skinke og 2 skiver brød, kan du nemt og hurtigt lave en god panini, enten som frokost eller som en let aftensmad.

Men er du lidt mere lækkersulten, så er der også hjælp at hente her. Du kan nemlig lave en utrolig god snack-sandwich, hvis blot du har en banan og lidt peanutbutter - og navnet på retten giver lidt sig selv: Peanutbutter sandwich

2. Pizza på tortilla

I går stod aftensmaden på lækre tortilla-wraps, og i dag står du tilbage med en hel pakke tortilla som ikke blev spist. Den pakke kan du bruge til at lave super gode pizzaer, fordi tortillaen fungerer eksemplarisk som erstatning til en pizzabund. Tøm køleskabet og put lige det du ønsker som topping på din tortilla-pizza. Put pizzaerne i ovnen indtil de får en lettere gylden farve og dernæst kan du sætte tænderne i dem.

3. Burrito

Du kan også bruge resterne af tortillaerne til at lave en god og fyldig burrito. Du kan fylde din burrito med alt hvad dit hjerte begærer, om det er ris, kylling, bønner eller en masse grøntsager, så er det nemt og hurtigt at lave en god burrito.

Er du til fisk, kan du lave en fiske-burrito, der smager dejligt krydret.

4. Couscous med æg

Couscous har en meget neutral smag og er derfor nemt at arbejde med. Har du rester af couscous i køleskabet, kan du hurtigt lave en lille, varm salat. Varm din couscous op, tilsæt lidt feta og de grøntsager du gemmer i køleskabet. Bland det hele godt sammen og til sidst kan du vælge at putte et spejlæg på toppen.

Du kan også springe ud i en asiatisk wok-ret med couscous. Her er løg, peberfrugt og brocolli på ingredienslisten, som alle smager dejligt sammen.

5. Taco salat

En blanding af frisk salat og tacos er en vinder, og de fleste vil elske denne ret. Tilmed er den let at lave, og du skal ikke stå længe i køkkenet. Start med at brune kødet med en masse krydderier. Når kødet er kølet lidt af, kan du putte det ovenpå salaten som du har lavet med grøntsags rester fra dit køleskab. Nu har du en enkel taco salat, der smager himmelsk.

Hvis du ikke spiser kød, kan du vælge at lave vegetar tacos med BBQ-blomkål. Her skal du blot bruge et blomkålshoved og andre små-ingredienser, som du sikkert allerede har i køkkenet.

6. Suppe

Suppe er et hit til de køligere dage, og det er faktisk slet ikke så svært at lave. Sauter et stort løg i et par spiseskefulde smør og tilsæt dernæst en dåse med hakkede tomater, salt, peber og hvilke krydderier du ellers kan lide. Kog det op og blend det så du har en lind masse. Nu har du en lækker suppe, og hvis du har lidt pasta eller ris kogt i forvejen, kan du sagtens tilføje dem som fyld til din suppe.

Hvis du derimod har en masse kartofler, du skal have brugt, kan du give dig i kast med en lækker og cremet kartoffel-porre suppe, der smager skønt med lidt ristet bacon som drys.

7. Paneret kylling

Paneret kylling smager bare godt - og så er det super nemt at lave.

Put henholdsvis mel, brødkrummer og æg i hver sin skål. Dernæst skal du vende din kylling i melet, så i ægget og til sidst i brødkrummerne. Nu kan du stege kyllingen på en pande med lidt olie. Server kyllingen med en salat, eller gårsdagens rester, hvis de passer til.

Hvis du har bønner og tomat i køleskabet, kunne det være at du skulle lave nuggets med bønnesalsa, det er en hurtig ret, som kun tager 30 minutter at lave.

8.  Simpel pastaret

Pasta tager ikke mere end 10 minutter at koge, og hvis du har noget stegt kylling liggende i køleskabet, kan du lave en meget simpel og lækker ret med pasta.

Bland kylling og grøntsager i pastaen med olivenolie, salt og peber. Har du en halv citron liggende, kan du presse den udover retten for at give en frisk smag.

Men faktisk går pasta også utrolig godt med svampe, så hvis du forleden dag i supermarkedet købte nogle svampe, som du på nuværende tidspunkt ikke ved, hvad du skal bruge til, kan du hurtigt lave en pastaret med svampe.

Kilde: Mom.me

6. marts 2017
Mere om Mad

Supernem ret: Pastafad med kylling

Pastafad med kylling er en one pot pasta tilberedt i ovnen. Det er supernemt. Du skal bare komme det hele i et ovnfastfad, ind i ovnen og så er der aftensmad en lille times tid senere. Gremolata som drys på pastafadet giver ekstra smag.

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs...

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...