Foto: iStock

7 overraskende facts om kaffe

Drikker du også kaffe? En kop om ugen, en kop om dagen eller flere kopper kaffe om dagen? Her er 7 overraskende facts omkring kaffe.

Af: Martine Jacobsen, 31. januar 2017

1. Kaffe virker bedst mellem 9.30 og 11.30

Hvis du drikker din kaffe mellem 9.30 og 11.30, virker det bedst. I dette tidsrum vil de hormoner, som normalt styrer dit indre ur begynde at falde. Koffeinen vil derfor interagere med disse hormoner, og gøre at du føler dig mere vågen.

2. Kaffe virker ekstremt hurtigt

Der tager kun 10 minutter fra du har drukket din kaffe, til at din krop reagerer på koffeinen.

3. Så let kan du blive afhængig af kaffe

Ved indtagelse af 100 milligram koffein dagligt, kan forårsage at en voksen person bliver afhængig. Afhængighed kan give dig hovedpine, hvis du ikke får din daglige dosis af koffein.

4. Der er mere koffein i kaffe end i en energidrink

En Grande kaffe fra kaffekæden Starbucks indeholder 300 milligram koffein. En energidrik fra Monster, indeholder halvt så meget koffein.

5. Kaffe bønner er ikke rigtigt kaffebønner

Kaffebønner er egentlig kun en del af kaffefrugten.

6. Skandinavien drikker mest kaffe

Danmark ligger pænt til i toppen blandt de mest kaffedrikkende lande i verden. Alle medaljerne går faktisk til andre skandinaviske lande, mens Danmark lige akkurat misser skamlerne. 

Ifølge en statistik fra The International Coffee Organization er Finland det mest kaffedrikkende land i verden med 12 kg kaffe pr. indbygger om dagen. Derefter kommer Norge med 9.9 kilo og Island med 9 kilo på bronzepladsen. Danmark dukker først op på fjerdepladsen med et indtag på 8.7 kilo kaffe om året. 

7. Verdens først webcam blev lavet på grund af kaffe

På et universitet i Cambringe i 1991, gik folk ofte forgæves når de skulle hente kaffe i køkkenet, da kaffebeholderen ofte var tom. De opfandt derfor et webcam, så de online havde kontrol over mængden af kaffe i kaffemaskinen, og dermed ikke gå forgæves efter kaffe. 

Kilde: mydomaine

31. januar 2017 Martine Jacobsen
Mere om Mad

Grøn spaghetti med carbonara inspiration

Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...

Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...

Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her. 

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.