Foto: iStock

7 overraskende facts om kaffe

Drikker du også kaffe? En kop om ugen, en kop om dagen eller flere kopper kaffe om dagen? Her er 7 overraskende facts omkring kaffe.

1. Kaffe virker bedst mellem 9.30 og 11.30

Hvis du drikker din kaffe mellem 9.30 og 11.30, virker det bedst. I dette tidsrum vil de hormoner, som normalt styrer dit indre ur begynde at falde. Koffeinen vil derfor interagere med disse hormoner, og gøre at du føler dig mere vågen.

2. Kaffe virker ekstremt hurtigt

Der tager kun 10 minutter fra du har drukket din kaffe, til at din krop reagerer på koffeinen.

3. Så let kan du blive afhængig af kaffe

Ved indtagelse af 100 milligram koffein dagligt, kan forårsage at en voksen person bliver afhængig. Afhængighed kan give dig hovedpine, hvis du ikke får din daglige dosis af koffein.

4. Der er mere koffein i kaffe end i en energidrink

En Grande kaffe fra kaffekæden Starbucks indeholder 300 milligram koffein. En energidrik fra Monster, indeholder halvt så meget koffein.

5. Kaffe bønner er ikke rigtigt kaffebønner

Kaffebønner er egentlig kun en del af kaffefrugten.

6. Skandinavien drikker mest kaffe

Danmark ligger pænt til i toppen blandt de mest kaffedrikkende lande i verden. Alle medaljerne går faktisk til andre skandinaviske lande, mens Danmark lige akkurat misser skamlerne. 

Ifølge en statistik fra The International Coffee Organization er Finland det mest kaffedrikkende land i verden med 12 kg kaffe pr. indbygger om dagen. Derefter kommer Norge med 9.9 kilo og Island med 9 kilo på bronzepladsen. Danmark dukker først op på fjerdepladsen med et indtag på 8.7 kilo kaffe om året. 

7. Verdens først webcam blev lavet på grund af kaffe

På et universitet i Cambringe i 1991, gik folk ofte forgæves når de skulle hente kaffe i køkkenet, da kaffebeholderen ofte var tom. De opfandt derfor et webcam, så de online havde kontrol over mængden af kaffe i kaffemaskinen, og dermed ikke gå forgæves efter kaffe. 

Kilde: mydomaine

31. januar 2017
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Brændende kærlighed - På en ny måde

Klar dig gennem den kolde vinterperiode med denne lækre opskrift på en kødfri udgave af brændende kærlighed.

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...