Foto: Sollers @ unsplash.com

3 sommeropskrifter med syrener

Syrener emmer af forår og sommer! Og udover at dufte godt og se smukke ud kan man faktisk også spise dem. Vi giver dig her 3 opskrifter med syrener, du kan prøve af i dit køkken hen over sommeren.

Sådan gør du syrener klar til at spise

  1. Brug kun syrener, der ikke er sprøjtede
  2. Skyl blomsterne i koldt vand. Fjern overskydende vand ved at give dem en tur i salatslyngen.
  3. Lad dem tørre på et viskestykke
  4. Pluk toppen af blomsterbladene af stilkene – det er hurtigt klaret med en saks

1. Smuk sommerdrink med syrener

Lav en lækker alkohol med smag af syrener. Det er slet ikke så svært, og den bliver utrolig smuk i farven.

  1. De afplukkede blomsterblade puttes i et glas med låg
  2. Hæld vodka hen over bladene
  3. Lad glasset med vodka og syrenblade stå i et mørkt rum i 2-4 uger. Husk at ryste glasset 1 eller 2 gange om ugen
  4. Efter 2-4 uger sier du den lavendelfarvede alkohol. Brug den til at lave en lækker drink med lige præcis det, du kan lide.

2. Læskende syren-saft

Det lige så lækkert at lave syrenerne til saft, hvis man ikke drikker alkohol.

  1. Kog 2,5 dl vand sammen med en 2,5 dl sukker i 10 minutter
  2. Tilføj 2,5 dl syrenblade og lad det simre i 20 minutter
  3. Si siruppen og lad den afkøle i køleskabet
  4. Bland den afkølede sirup med lækker danskvand eller almindelig postevand

3. Sukker med smag af syrener

Bevar blomsterne og smagen i lang tid ved at lave en syren-sukker.

  1. Hæld sukker i bunden af et fint syltetøjsglas
  2. Læg syrenbladene i lag mellem sukkeret.
  3. Kom låg på og stil det et mørkt sted i en måneds tid
  4. Husk at ryste glasset for at få smagen af syren endnu mere frem
  5. Når måneden er gået, vil du have en skøn syrensukker til dine jordbær med mælk.  
29. maj 2017
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...