3 geniale grillretter

Mad

Mangler du nogle lækre, nemme grillretter? Vi har samlet 3 geniale grillretter fra Webers Største Hits, du ikke vil gå glip af.

Stærke hvidløgsrejer.
Stærke hvidløgsrejer. Foto: Ray Kachatorian

3 skønne grillretter

Smagen af grillmad er fantastisk! Derudover er det slet ikke så svært at tilberede en fantastisk menu på en grill, som nogle mennesker måske tror.

Nedenfor har vi samlet 3 lækre og nemme grill retter fra Weber. God fornøjelse!

1. Stærke hvidløgsrejer 

Forberedelse: 30 min.

Marinering: 30 - 60 min.

Grilltid: 4-6 min.

Du skal bruge

20 kæmperejer med hale og ca. en spsk. fin rasp 

Marinade

  • 1 dl god olie,
  • 2 spsk. citronsaft,
  • 2 tsk. tørret oregano,
  • 1 ½ tsk. finthakket hvidløg,
  • 1 tsk. fintrevet citronskal,
  • ½ tsk. salt,
  • ½  tsk. knuste chiliflager,
  • ¼ tsk. peber,
  • bredbladet persille, hakkede stængler og blade

 Sådan gør du

  1. Pisk marinaden sammen. Læg rejer og marinade i en plastpose og luk. Vend posen rundt, så marinaden fordeles  et par gange, mens rejerne trækker i køleskabet. 
  2. Gør metal eller bambusspyd  klar, og varm grillen op (middelvarme 175-225°).  Sæt rejerne på spyd, som vist på foto. Vend spyddene i rasp. Læg dem på varmen og steg under låg i 4-6 min. Vend én gang undervejs.

Husk! Som hovedregel skal maden kun vendes én gang, når den grilles. Det giver flotte grill-striber og en bedre smag.

Prøv også denne farverige forret med mango og rejer.

Grillet ananas

Forberedelse: 20 min.

Grilltid: 6-8 min.

Du skal bruge

  • 2 dl friskpresset appelsin
  • 1 spsk. Honning
  • 1 spsk. Limesaft
  • 2 tsk. majsstivelse.
  • 4 skiver frisk ananas
  • 1 tsk. knuste peberkorn.
  • 4 kugler vaniljeis.

Sådan gør du

  1. Pisk alle dele til glazen sammen i en lille gryde. Bring den i kog, og kog 1-2 min, til den tykner. Hold glazen varm, til den skal bruges.
  2. Skær skiverne (1-11/2 cm tykkelse). Krydr ananasskiverne på begge sider med peberet. Grill dem med låget på i 6-8 min. Vend dem en enkelt gang.
  3. Fordel skiverne på tallerkner. Læg en kugle is som vist og dryp med glaze. Servér med det samme.

Husk! Gør risten ren mellem hver ret, så du sikrer, at råvarerne ikke så let hænger fast.

 

Elsker du også rejer i hvidløg? Prøv denne skønne opskrift fra Brødrene Price

Italienske pølser

Forberedelse: 20 min. 

Grilltid: 8-10 min.

Du skal bruge

  • 4 spsk. god olie (mere til pensling)
  • 3/4 tsk. Flagesalt
  • ½ tsk. Peber
  • 2 (m) peberfrugter
  • 1 (m) løg
  • 4  ferske pølser efter smag (a  150 g)
  • 1 baguette (60 cm lang/250 g)
  • 2 spsk. Rødvinseddike
  • 1 fed hvidløg
  • 4 stk. provoloneoste (a 15 g)
  • 1 spsk. hakket bredbladet persille 

Sådan gør du

  1. Pisk olie, ½ tsk.salt og ¼ tsk. peber sammen. Læg strimler af peberfrugt i olien, og vend det rundt.
  2. Skær et snit på langs af pølsen (ca. 3/4 igennem). Pensl pølserne med olie. Skær baguetten næsten hel igennem på langs. Pensl  med olie.
  3. Pisk det restende olie, salt og peber sammen med vineddikeog finthakket hvidløg.
  4. Forvarm en perforet grillbakke i grillen (175-225°). Fordel peberfrugt og løg (skåret i skiver på 1 cm.) i bakken. Læg pølserne direkte på grillen. Luk luget til og grill i 8-10 min. Vend flere gange undervejs, til grøntsagerne er møre og pølserne brunede.
  5. Når der mangler ca. 1 min. lægges der en ostestav i hver pølse-sprække. Giv pølserne ca. 30 sek. mere, så osten når at smelte. Læg samtidig baguetten på grillen.
  6. Læg grøntsagerne i en skål. Tilsæt hakket persille og vend. Skær baguetten i fire lige store stykker. Læg en pølse i hver. Fordel grøntsager henover og slut af med et par dråber af vinaigretten lige før servering.

Kilde: Opskrifterne er fri efter bogen Webers Største Hits

1. juni 2018
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...

3 vitaminer og mineraler der hjælper på din søvn

Mad Har du svært ved at falde i søvn, sove hele natten eller er træt i løbet af dagen? Så læs med her og find ud af, hvad du selv kan gøre for...