3 skønne grillretter
Smagen af grillmad er fantastisk! Derudover er det slet ikke så svært at tilberede en fantastisk menu på en grill, som nogle mennesker måske tror.
Nedenfor har vi samlet 3 lækre og nemme grill retter fra Weber. God fornøjelse!
1. Stærke hvidløgsrejer
Forberedelse: 30 min.
Marinering: 30 – 60 min.
Grilltid: 4-6 min.
Du skal bruge
20 kæmperejer med hale og ca. en spsk. fin rasp
Marinade
- 1 dl god olie,
- 2 spsk. citronsaft,
- 2 tsk. tørret oregano,
- 1 ½ tsk. finthakket hvidløg,
- 1 tsk. fintrevet citronskal,
- ½ tsk. salt,
- ½ tsk. knuste chiliflager,
- ¼ tsk. peber,
- bredbladet persille, hakkede stængler og blade
Sådan gør du
- Pisk marinaden sammen. Læg rejer og marinade i en plastpose og luk. Vend posen rundt, så marinaden fordeles et par gange, mens rejerne trækker i køleskabet.
- Gør metal eller bambusspyd klar, og varm grillen op (middelvarme 175-225°). Sæt rejerne på spyd, som vist på foto. Vend spyddene i rasp. Læg dem på varmen og steg under låg i 4-6 min. Vend én gang undervejs.
Husk! Som hovedregel skal maden kun vendes én gang, når den grilles. Det giver flotte grill-striber og en bedre smag.
Prøv også denne farverige forret med mango og rejer.
Grillet ananas
Forberedelse: 20 min.
Grilltid: 6-8 min.
Du skal bruge
- 2 dl friskpresset appelsin
- 1 spsk. Honning
- 1 spsk. Limesaft
- 2 tsk. majsstivelse.
- 4 skiver frisk ananas
- 1 tsk. knuste peberkorn.
- 4 kugler vaniljeis.
Sådan gør du
- Pisk alle dele til glazen sammen i en lille gryde. Bring den i kog, og kog 1-2 min, til den tykner. Hold glazen varm, til den skal bruges.
- Skær skiverne (1-11/2 cm tykkelse). Krydr ananasskiverne på begge sider med peberet. Grill dem med låget på i 6-8 min. Vend dem en enkelt gang.
- Fordel skiverne på tallerkner. Læg en kugle is som vist og dryp med glaze. Servér med det samme.
Husk! Gør risten ren mellem hver ret, så du sikrer, at råvarerne ikke så let hænger fast.
Elsker du også rejer i hvidløg? Prøv denne skønne opskrift fra Brødrene Price
Italienske pølser
Forberedelse: 20 min.
Grilltid: 8-10 min.
Du skal bruge
- 4 spsk. god olie (mere til pensling)
- 3/4 tsk. Flagesalt
- ½ tsk. Peber
- 2 (m) peberfrugter
- 1 (m) løg
- 4 ferske pølser efter smag (a 150 g)
- 1 baguette (60 cm lang/250 g)
- 2 spsk. Rødvinseddike
- 1 fed hvidløg
- 4 stk. provoloneoste (a 15 g)
- 1 spsk. hakket bredbladet persille
Sådan gør du
- Pisk olie, ½ tsk.salt og ¼ tsk. peber sammen. Læg strimler af peberfrugt i olien, og vend det rundt.
- Skær et snit på langs af pølsen (ca. 3/4 igennem). Pensl pølserne med olie. Skær baguetten næsten hel igennem på langs. Pensl med olie.
- Pisk det restende olie, salt og peber sammen med vineddikeog finthakket hvidløg.
- Forvarm en perforet grillbakke i grillen (175-225°). Fordel peberfrugt og løg (skåret i skiver på 1 cm.) i bakken. Læg pølserne direkte på grillen. Luk luget til og grill i 8-10 min. Vend flere gange undervejs, til grøntsagerne er møre og pølserne brunede.
- Når der mangler ca. 1 min. lægges der en ostestav i hver pølse-sprække. Giv pølserne ca. 30 sek. mere, så osten når at smelte. Læg samtidig baguetten på grillen.
- Læg grøntsagerne i en skål. Tilsæt hakket persille og vend. Skær baguetten i fire lige store stykker. Læg en pølse i hver. Fordel grøntsager henover og slut af med et par dråber af vinaigretten lige før servering.
Kilde: Opskrifterne er fri efter bogen Webers Største Hits