Det er ikke alle madvarer, der egner sig til at komme i køleskabet.
Det er ikke alle madvarer, der egner sig til at komme i køleskabet. Foto: iStock

11 ting, der ikke bør komme i køleskabet

Der er mange meninger om, hvad der må komme i køleskabet, og hvad der ikke må. Se her 11 ting, du aldrig bør opbevare i dit køleskab.

1. Brød og rugbrød

Brød bliver tørt, når det nedkøles. Dit brød vil derfor miste saftighed, smag, aroma og tekstur, hvis det kommer i køleskabet.

2. Løg og hvidløg

Løg skal overbevares tørt og køligt så de ikke rådner. Du bør derfor opbevare dem i en kurv eller skål uden for køleskabet. Allerbedst er det, hvis du har mulighed for at stille dem i mørke, så de ikke spirer. Det samme gælder for hvidløg.

3. Olie

Olie bør opbevares koldt og mørkt for ikke at blive harsk - køleskabet er dog for koldt. Den ideelle temperatur er omkring 15 grader, men det skader ikke at opbevare oiler ved stuetemperatur.

4. Avokado

Kommer du avokado i køleskabet, vil du hurtigt opleve at de får brune pletter. I stedet bør de opbevares i en skål på køkkenbordet.

5. Bananer

Bananer modner hurtigere i køleskab, og begynder dermed hurtigt danne brune pletter. Der er flere måder, hvorpå du kan undgå, at bananer bliver brune. 

6. Tomater

Tomaterne bør aldrig finde vej til  køleskabet, da de hurtigt får køleskader. Tomaterne har bedst af at stå ved stuetemperatur, men vær opmærksom på, at tomater udvikler en del ethylen-gas, som sætter skub i modningen hos blandt andet avokado.

7. Agurk

 

Agurker er meget følsomme overfor kulde, og bør derfor ikke opbevares ved temperaturer under 7 grader. Ligesom tomater risikerer agurker at få kuldeskader. Læg dem derfor helst udenfor køleskabet.

8. Kartofler

Der er delte meninger om, hvorvidt kartofler bør opbevares i køleskab. Kartofler bliver søde i smagen af at være i køleskabet. Kartofler opbevares bedst mørkt i et svaleskab. Vigtigt er det, at kartoflerne ikke får meget for lys, da de danner giftstoffet solanin, hvorved kartoflerne bliver grønne. Bliver kartoflerne opbevaret ved stuetemperatur spirer de hurtigere.

9. Citrusfrugter

Opbevarer du dine citrusfrugter i køleskabet, risikerer du at de mister deres smag og aroma.

10. Neglelak

Det er en udbredt misforståelse, at neglelak bør opbevares i køleskabet. Du bør i stedet opbevare dem mørkt og ved stuetemperatur.

11. Parfume

Heller ikke parfume skal i køleskabet. Parfume bør opbevares væk fra stærkt lys og ved konstant stuetemperatur, hvorfor dine parfumer har bedst af at blive opbevaret i et skab.

1. september 2015
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Sous Vide: Sådan får du succes med kødet

Tilberedningen af maden har en kæmpe betydning for, hvordan smagsoplevelsen vil være. Læs her hvordan du kan tilberede din mad med sous...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...