Det er ikke alle madvarer, der egner sig til at komme i køleskabet.
Det er ikke alle madvarer, der egner sig til at komme i køleskabet. Foto: iStock

11 ting, der ikke bør komme i køleskabet

Der er mange meninger om, hvad der må komme i køleskabet, og hvad der ikke må. Se her 11 ting, du aldrig bør opbevare i dit køleskab.

1. Brød og rugbrød

Brød bliver tørt, når det nedkøles. Dit brød vil derfor miste saftighed, smag, aroma og tekstur, hvis det kommer i køleskabet.

2. Løg og hvidløg

Løg skal overbevares tørt og køligt så de ikke rådner. Du bør derfor opbevare dem i en kurv eller skål uden for køleskabet. Allerbedst er det, hvis du har mulighed for at stille dem i mørke, så de ikke spirer. Det samme gælder for hvidløg.

3. Olie

Olie bør opbevares koldt og mørkt for ikke at blive harsk - køleskabet er dog for koldt. Den ideelle temperatur er omkring 15 grader, men det skader ikke at opbevare oiler ved stuetemperatur.

4. Avokado

Kommer du avokado i køleskabet, vil du hurtigt opleve at de får brune pletter. I stedet bør de opbevares i en skål på køkkenbordet.

5. Bananer

Bananer modner hurtigere i køleskab, og begynder dermed hurtigt danne brune pletter. Der er flere måder, hvorpå du kan undgå, at bananer bliver brune. 

6. Tomater

Tomaterne bør aldrig finde vej til  køleskabet, da de hurtigt får køleskader. Tomaterne har bedst af at stå ved stuetemperatur, men vær opmærksom på, at tomater udvikler en del ethylen-gas, som sætter skub i modningen hos blandt andet avokado.

7. Agurk

 

Agurker er meget følsomme overfor kulde, og bør derfor ikke opbevares ved temperaturer under 7 grader. Ligesom tomater risikerer agurker at få kuldeskader. Læg dem derfor helst udenfor køleskabet.

8. Kartofler

Der er delte meninger om, hvorvidt kartofler bør opbevares i køleskab. Kartofler bliver søde i smagen af at være i køleskabet. Kartofler opbevares bedst mørkt i et svaleskab. Vigtigt er det, at kartoflerne ikke får meget for lys, da de danner giftstoffet solanin, hvorved kartoflerne bliver grønne. Bliver kartoflerne opbevaret ved stuetemperatur spirer de hurtigere.

9. Citrusfrugter

Opbevarer du dine citrusfrugter i køleskabet, risikerer du at de mister deres smag og aroma.

10. Neglelak

Det er en udbredt misforståelse, at neglelak bør opbevares i køleskabet. Du bør i stedet opbevare dem mørkt og ved stuetemperatur.

11. Parfume

Heller ikke parfume skal i køleskabet. Parfume bør opbevares væk fra stærkt lys og ved konstant stuetemperatur, hvorfor dine parfumer har bedst af at blive opbevaret i et skab.

1. september 2015
Mere om Mad

Grøn spaghetti med carbonara inspiration

Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...

Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...

Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her. 

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.