11 gode grunde til at elske din fryser

Mad

En fryser kan bruges til meget mere, end du aner - kogt ris, bananer, chili. Se, hvad du også roligt kan putte i den.

Småkagedej i fryseren.
Småkagedej i fryseren. Foto: iStock

1. Småkagedej i isterningebakken

Hvorfor have besværet med at blande en ny småkagedej fra bunden, hver gang du bare har brug for 3-4 småkager? Brug fryseren - og en isterningebakke! Bare fyld de små rum i bakken op, så har du altid portionsopdelte småkager i fryseren.

2. Nødder

Nødder virker uforgængelige, men de kan hurtigt blive harske. Hvis du har et stort parti, så kan det altid betale sig at gemme nogle til senere i fryseren

3. Brød

Hvis du ikke skal brødføde en hel ørken med brød, så er fryseren et godt sted at gemme brødoverskudet. Hvis brødet alligevel ender på brødristeren, så vil du næppe kunne smage forskel på bagerfriskt brød og det brød, der har overvintret i fryseren.

4. Ost

Ost har det godt i fryseren. Det er frosne pizzaer et godt eksempel på. Så skær ost over i mindre stykker og pop det ind i fryseren, så har du altid pizza-toppings og andre oste-tricks i en snæver vending. 

5. Chili

Det kan godt være svært at få fingre i frisk chili om vinteren. Endnu vanskeligere er det, hvis du er blevet chili-afhængig af en bestemt sort. Her er fryseren også perfekt. Chili'en ryger bare ned i plastikposer og ind fryseren. Næste gang du får chilihunger, så kan de komme direkte fra fryseren og ned på panden. Optøning er ikke nødvendigt. 

6. Bananer

Folk smider i almindelighed bananer ud alt for tidligt. Modne og næsten overmodne bananer er faktisk det bedste til smoothies, og de er også eminent til for eksempel banankage. Vil du gerne have de brunlige bananer i fred for bananfluerne, så kyl dem bare ned i fryseren, så går du aldrig ned på dine smoothies. 

7. Krydderurter

Hvem får brugt det hele, når de kommer hjem med en frisk dusk krydderurt som dild eller koriander? Nej, vel? Bare hak resterne op og bland det sammen med olie og put det i små beholdere eller plastikposer og ned i fryseren. Så har du altid lækre krydderurter ved hånden, som du selv har nurset. 

8. Bouillon

Hvis du laver fond, så er det som regel mere, end du har brug for. I køleskabet holder fonden kun få dage, men i små vandtætte plastikbeholdere i fryseren har du altid gourmet-fond på lager.

9 Fuldkornsmel

Fuldkornsmel er godt for helbredet og for smagen, men i et almindeligt skab bliver den hurtigere for gammel end finmalet mel. Hvis du har lidt vel rigeligt fuldkornsmel på lager, så kan du undgå, at melet bliver harskt, ved at putte det i fryseren.

10. Ingefær

Ingefær er faktisk lettere at rive, hvis det har ligget i fryseren. Så undgår du også , at ingefæren bliver gammel og rynket. Skræl ingefæren og frys den ned i terninger på ca. 2-3 centimeter. Tø dem op, inden du skal rive dem eller hakke i dem.

11. Kogt ris, quinoa og lignende

Er du træt af at vente på, at vandet koger op, hver gang du skal have ris eller quinoa? Så frys dine kogte ris ned. I mikrobølgeovnen med lidt vand vil du have lækker ris på ingen tid.

13. oktober 2017
Mere om Mad

Derfor må du IKKE drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke postevand vi skal drikke.

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Ny undersøgelse: Spiser du økologisk, er du sundere

Mad Ny forskning bekræfter, at de mennesker, der spiser økologisk, generelt lever sundere, end de mennesker, der ikke spiser økologisk.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegifts...

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for at blive en mester-riskoger. 

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i...

IKEA laver nu geniale samlesæt til nemme madretter

Mad IKEA har gjort det igen. Denne gang er det madlavning, de har gjort nemmere for os, der trætte af de traditionelle opskriftsudformninger. Læs med og find ud af hvad gigantkæden nu har fundet på. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...