Småkagedej i fryseren.
Småkagedej i fryseren. Foto: iStock

11 gode grunde til at elske din fryser

En fryser kan bruges til meget mere, end du aner - kogt ris, bananer, chili. Se, hvad du også roligt kan putte i den.

1. Småkagedej i isterningebakken

Hvorfor have besværet med at blande en ny småkagedej fra bunden, hver gang du bare har brug for 3-4 småkager? Brug fryseren - og en isterningebakke! Bare fyld de små rum i bakken op, så har du altid portionsopdelte småkager i fryseren.

2. Nødder

Nødder virker uforgængelige, men de kan hurtigt blive harske. Hvis du har et stort parti, så kan det altid betale sig at gemme nogle til senere i fryseren

3. Brød

Hvis du ikke skal brødføde en hel ørken med brød, så er fryseren et godt sted at gemme brødoverskudet. Hvis brødet alligevel ender på brødristeren, så vil du næppe kunne smage forskel på bagerfriskt brød og det brød, der har overvintret i fryseren.

4. Ost

Ost har det godt i fryseren. Det er frosne pizzaer et godt eksempel på. Så skær ost over i mindre stykker og pop det ind i fryseren, så har du altid pizza-toppings og andre oste-tricks i en snæver vending. 

5. Chili

Det kan godt være svært at få fingre i frisk chili om vinteren. Endnu vanskeligere er det, hvis du er blevet chili-afhængig af en bestemt sort. Her er fryseren også perfekt. Chili'en ryger bare ned i plastikposer og ind fryseren. Næste gang du får chilihunger, så kan de komme direkte fra fryseren og ned på panden. Optøning er ikke nødvendigt. 

6. Bananer

Folk smider i almindelighed bananer ud alt for tidligt. Modne og næsten overmodne bananer er faktisk det bedste til smoothies, og de er også eminent til for eksempel banankage. Vil du gerne have de brunlige bananer i fred for bananfluerne, så kyl dem bare ned i fryseren, så går du aldrig ned på dine smoothies. 

7. Krydderurter

Hvem får brugt det hele, når de kommer hjem med en frisk dusk krydderurt som dild eller koriander? Nej, vel? Bare hak resterne op og bland det sammen med olie og put det i små beholdere eller plastikposer og ned i fryseren. Så har du altid lækre krydderurter ved hånden, som du selv har nurset. 

8. Bouillon

Hvis du laver fond, så er det som regel mere, end du har brug for. I køleskabet holder fonden kun få dage, men i små vandtætte plastikbeholdere i fryseren har du altid gourmet-fond på lager.

9 Fuldkornsmel

Fuldkornsmel er godt for helbredet og for smagen, men i et almindeligt skab bliver den hurtigere for gammel end finmalet mel. Hvis du har lidt vel rigeligt fuldkornsmel på lager, så kan du undgå, at melet bliver harskt, ved at putte det i fryseren.

10. Ingefær

Ingefær er faktisk lettere at rive, hvis det har ligget i fryseren. Så undgår du også , at ingefæren bliver gammel og rynket. Skræl ingefæren og frys den ned i terninger på ca. 2-3 centimeter. Tø dem op, inden du skal rive dem eller hakke i dem.

11. Kogt ris, quinoa og lignende

Er du træt af at vente på, at vandet koger op, hver gang du skal have ris eller quinoa? Så frys dine kogte ris ned. I mikrobølgeovnen med lidt vand vil du have lækker ris på ingen tid.

13. oktober 2017
Mere om Mad

Supernem ret: Pastafad med kylling

Pastafad med kylling er en one pot pasta tilberedt i ovnen. Det er supernemt. Du skal bare komme det hele i et ovnfastfad, ind i ovnen og så er der aftensmad en lille times tid senere. Gremolata som drys på pastafadet giver ekstra smag.

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs...

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet. Vores opskrift er kun peppet en lille smule op med chorizo-pølser i stedet for cocktail-pølser. Ellers er alt i denne mørbradgryde, som vor mormor lavede den.

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...