Småkagedej i fryseren.
Småkagedej i fryseren. Foto: iStock

11 gode grunde til at elske din fryser

En fryser kan bruges til meget mere, end du aner - kogt ris, bananer, chili. Se, hvad du også roligt kan putte i den.

1. Småkagedej i isterningebakken

Hvorfor have besværet med at blande en ny småkagedej fra bunden, hver gang du bare har brug for 3-4 småkager? Brug fryseren - og en isterningebakke! Bare fyld de små rum i bakken op, så har du altid portionsopdelte småkager i fryseren.

2. Nødder

Nødder virker uforgængelige, men de kan hurtigt blive harske. Hvis du har et stort parti, så kan det altid betale sig at gemme nogle til senere i fryseren

3. Brød

Hvis du ikke skal brødføde en hel ørken med brød, så er fryseren et godt sted at gemme brødoverskudet. Hvis brødet alligevel ender på brødristeren, så vil du næppe kunne smage forskel på bagerfriskt brød og det brød, der har overvintret i fryseren.

4. Ost

Ost har det godt i fryseren. Det er frosne pizzaer et godt eksempel på. Så skær ost over i mindre stykker og pop det ind i fryseren, så har du altid pizza-toppings og andre oste-tricks i en snæver vending. 

5. Chili

Det kan godt være svært at få fingre i frisk chili om vinteren. Endnu vanskeligere er det, hvis du er blevet chili-afhængig af en bestemt sort. Her er fryseren også perfekt. Chili'en ryger bare ned i plastikposer og ind fryseren. Næste gang du får chilihunger, så kan de komme direkte fra fryseren og ned på panden. Optøning er ikke nødvendigt. 

6. Bananer

Folk smider i almindelighed bananer ud alt for tidligt. Modne og næsten overmodne bananer er faktisk det bedste til smoothies, og de er også eminent til for eksempel banankage. Vil du gerne have de brunlige bananer i fred for bananfluerne, så kyl dem bare ned i fryseren, så går du aldrig ned på dine smoothies. 

7. Krydderurter

Hvem får brugt det hele, når de kommer hjem med en frisk dusk krydderurt som dild eller koriander? Nej, vel? Bare hak resterne op og bland det sammen med olie og put det i små beholdere eller plastikposer og ned i fryseren. Så har du altid lækre krydderurter ved hånden, som du selv har nurset. 

8. Bouillon

Hvis du laver fond, så er det som regel mere, end du har brug for. I køleskabet holder fonden kun få dage, men i små vandtætte plastikbeholdere i fryseren har du altid gourmet-fond på lager.

9 Fuldkornsmel

Fuldkornsmel er godt for helbredet og for smagen, men i et almindeligt skab bliver den hurtigere for gammel end finmalet mel. Hvis du har lidt vel rigeligt fuldkornsmel på lager, så kan du undgå, at melet bliver harskt, ved at putte det i fryseren.

10. Ingefær

Ingefær er faktisk lettere at rive, hvis det har ligget i fryseren. Så undgår du også , at ingefæren bliver gammel og rynket. Skræl ingefæren og frys den ned i terninger på ca. 2-3 centimeter. Tø dem op, inden du skal rive dem eller hakke i dem.

11. Kogt ris, quinoa og lignende

Er du træt af at vente på, at vandet koger op, hver gang du skal have ris eller quinoa? Så frys dine kogte ris ned. I mikrobølgeovnen med lidt vand vil du have lækker ris på ingen tid.

Læs også: Hvad kan fryses ned? | En lang liste over ting, der kan fryses

13. oktober 2017
Mere om Mad

Grøn spaghetti med carbonara inspiration

Spaghetti carbonara er de fleste vilde med....meeen den er heavy til hverdag. Vi har ladet os inspirere, og lavet en lettere version med skønne grønne grøntsager.

Lav denne pizzatærte med tomat, oksekød og bacon, sammen med børnen...

Det bedste fra to verdener... pizzaen og tærten. Den lækre smeltede ost, oksekødet og tomaterne fra pizzaen kombineretmed det saftige æggefy...

Midt i kaos og en ny hverdag: Skab gode oplevelser i køkkenet for...

Danmark er lukket ned som følge af corona-virussen. Det giver lange dage i hjemmet, hvor børnene skal aktiveres, mens tidspressede forældre...

Kanelsnurre med mandelfyld til den søde tand

Selv om morgnen skal der være lidt til den søde tand. Og når du først har prøvet at bage disse mandelfyldte kanelsnurre, er du hooked. Læs med og få hele opskrifen her. 

Vafler på en ny måde

Denne lækre opskrift vender vores klassiske forståelse af vafler, til en ny og spændende ret. Her er vaflen nemlig salt, og serveres med...

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler,...

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimavenlige boller i tomatsauce med lun speltsalat.

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden....

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første høst. I dag kan du selv få fingrene i de første kartofler, der lander i tre udvalgte butikker klokken 17. 

Drøm dig sydpå med denne lækre opskrift

Kom i syndenlandsk stemning med denne spansk inspireret tortilla med kartofler - den luner godt i en kold tid.

Rødbedehummus - Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehumm...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.