Denne artikel er sponsoreret

10 ting du ikke vidste om den kogende vandhane

Mad

En kogende vandhane fra Quooker er langt mere end hurtig kaffe og skoldning af sutter. Få mennesker kender Quooker-hanens fulde potentiale. Her får du ti fakta, som du nok ikke vidste om den kogende vandhane.

1. En Quooker-hane fylder ikke mere

Der kan være kamp om pladsen i køkkenet. Du kan få et hav af forskellige apparater, og det kan være svært at finde plads til dem alle. Tænk ikke på det. En kogende vandhane består kun af to elementer: En hane, hvor det kogende vand løber ud, og en isoleret beholder, hvor vandet opvarmes og opbevares. Selve Quooker-hanen fylder ikke mere end et almindeligt blandingsbatteri, og beholderen måler kun omkring 15 cm i diameter og passer derfor næsten altid i køkkenskabet under vasken.

2. Den bliver ikke varm

Quooker-hanen bliver ikke varm, selvom der kommer kogende vand ud af den. Skulle du – eller dit barn – komme til at røre ved hanen efter brug, er der derfor ikke fare for, at I brænder jer. Selve hanetuden er nemlig isoleret, så man ikke kan brænde sig på den.

3. Vandet er friskt

Mange tror, at vandet i Quooker-beholderen bliver gammelt, men det er ikke tilfældet. Vandet opbevares under tryk og bevarer derfor sit iltindhold, så det ikke kommer til at smage kedeligt. Princippet kan sammenlignes med en sodavandsflaske. Sodavanden bliver ikke “flad”, før man åbner flasken. Du skal heller ikke frygte bakterier, for vandet i beholderen er konstant 110˚C varmt. Ved denne temperatur kan bakterier fra det kolde vand ikke overleve. Inden vandet forlader beholderen, presses det igennem et aktivt Hitac vandfilter, som renser vandet for smagsstoffer, okker og partikler. Det kogende vand er derfor friskt og klart, hver gang du tapper det.

4. Den passer til dit eksisterende køkken

En Quooker kan monteres i langt de fleste vaskeskabe og i alle typer bordplader. Samtidig passer Quooker-hanen til både nye og ældre køkkener, og den kan kobles til alle almindelige tilslutninger. Du kan derfor sagtens montere en Quooker uden at få nyt køkken. 

Skal du have nyt køkken? Læs også Quookers 20 råd til køkkenkøbet. 

5. Quooker-hanen kan forhindre skoldningsulykker

Desværre er det ofte små børn, som får skoldningsskader. Et kendt eksempel er, at barnet kommer til at trække i ledningen til en elkedel eller vælter en gryde med kogende vand og får vandet ud over sig. Det må ikke ske. Quooker-hanen sidder fast i bordpladen, og den kan derfor ikke væltes. Alle Quookers kogende vandhaner er desuden forsynet med en børnesikring. Det er ikke kun børn, men også voksne, som kan være uheldige at skolde sig. Quooker-hanen er derfor lavet sådan, at vandets stråle ikke er massiv. Det kogende vand kommer ud i et let spray blandet med luft, så man kan nå at fjerne hånden, før man reelt skolder sig.

6. Den er nem at vedligeholde

Ligesom elkedlen skal en Quooker-hane også afkalkes sommetider. Det gør du cirka en gang om måneden ved at skrue det lille metalmundstykke, perlatoren, som sidder for enden af vandhanen, af og lægge det i almindelig husholdningseddike natten over. På den måde løsnes kalkrester uden problemer. Selve Quooker-beholderen skal afkalkes hvert tredje til femte år, alt efter hvor meget kalk vandet indeholder der, hvor du bor. Når det er tid, kan du kontakte Quooker After Sales, som står klar til at hjælpe med et serviceeftersyn.

7. Quooker-hanen er miljøvenlig

En kogende vandhane fra Quooker er ikke bare smart, den er også miljørigtig. Med en elkedel koger du ofte meget mere vand end nødvendigt. Med en Quooker koger du reelt kun det vand, du bruger. Det betyder, at dit vandforbrug bliver mindre, og dit strømforbrug gør det samme, fordi du bruger mindre energi til at koge mindre vand. Hvis du venter længe på det almindelige varme vand, kan du vælge at montere en Quooker COMBI-beholder. Beholderen gør, at du sparer både vand og penge. COMBI beholderen booster nemlig det kolde vand med kogende vand til den rette temperatur, og du slipper derfor for at lade mange liter vandet løbe ud i vasken og vente på, at det bliver varmt.

8. Den kan flyttes

Du tror det måske ikke, men en kogende vandhane fra Quooker er både nem at montere og afmontere igen. Du kan derfor roligt montere en Quooker-hane i din lejlighed, selvom du ikke skal bo der de næste 25 år. En Quooker skal blot kobles til vand og afløb, og så bruger den 230 volt, hvilket mange alligevel har i deres køkken nær opvaskemaskinen. Når du skal flytte, kan du let afmontere din Quooker og tage den med videre til dit næste hjem.

9. Du behøver ikke have mere end én hane

Hvis du vælger en Quooker Fusion- eller Flex-hane, får du koldt, varmt og kogende vand i én hane. Det hele bliver lidt nemmere, og du har stadig god plads på køkkenbordet. Hanen skifter straks fra koldt til kogende vand og omvendt. Hanen er yderligere børnesikret, og derfor skal du trykke to gange og dreje for at åbne for det kogende vand. Samtidig er der et separat greb til det kogende vand.

10. Du har tre måneders fuld returret

Langt de fleste finder ud af, hvor uundværlig Quooker-hanen er, når de har fået den. Faktisk er over 99 procent af Quooker-ejerne rigtig godt tilfredse med deres investering i den kogende vandhane. Det er Quookers ambition, at du skal være 100 procent tilfreds, hvis du vælger at købe en Quooker. Skulle du mod al forventning ikke blive glad for din Quooker, har du derfor tre måneders fuld returret. Hvis du ikke er tilfreds, afmonteres Quooker-hanen, og du får alle dine penge tilbage.

På Quookers Køkkenakademi kan du finde guides til lettere køkkenliv, inspiration til dit nye køkken såvel som hjælp til dit køkkenkøb.

4. september 2018
Mere om Mad

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Mad Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikadeller et græsk, svensk eller italiensk twist.

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Mad Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne...

Mørbradgryde med pølser og paprika

Mad Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Mad Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

Mad De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her...

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Mad Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Mad Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Mad Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Mad Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...

Gammeldags æbleskiver med kærnemælk og kardemomme

Mad Foretrækker du hjemmebagte, sprøde æbleskiver lige fra panden, så er denne opskrift på gammeldags æbleskiver med et friskt stykke æble i midten helt sikkert noget for dig. 

7 ting du ALDRIG må putte i mikrobølgeovnen

Mad Det er altid skønt med lækre rester i køleskabet fra dagen før, som efter en tur i mikroovnen, fungerer fint som et nemt aftenmåltid. Men,...

Kartoffelsalat: Prøv disse 2 fantastiske opskrifter på hjemmelavet...

Mad Er du på udkig efter den helt rigtige opskrift på kartoffelsalat? Så behøver du ikke at lede længere. Her får du nemlig opskrifterne på to...

Brændte mandler, søde eller saltede - 2 nemme opskrifter

Mad Har du brug for en hurtig opskrift på brændte mandler, så finder du her både en opskrift på saltede mandler med kun tre ingredienser bagt i ovnen og på søde karameliserede mandler lavet på panden.

Vi spiser giftig mad: Her er, hvad du skal holde øje med

Mad 79% af danskerne kan finde på at spise fødevarer, selvom ’’sidste anvendelsesdato’’ er overskredet. Fødevarerne kan dog gøre dig alvorlig...

Derfor bør du IKKE kun drikke postevand i hedebølgen

Mad De fleste af os prøver at huske at drikke masser af vand, når det varme vejr rammer Danmark. Men ifølge lægevidenskaben er det ikke nok kun...