9 overraskende ting, du kan genbruge syltelage til

Lad være med at hælde lagen ud, når sylteglasset er tomt - du kan nemlig genbruge lagen til mange praktiske ting.

Genbrug syltelagen

Når sylteglasset er tomt, ville de fleste nok smide den resterende lage ud, men faktisk har lagen mange andre anvendelsesmuligheder. Har du netop fået tømt et glas asier eller syltede agurker, så læs her, hvad du kan bruge lagen til.

1. Giv planterne nyt liv

Slatne potteplanter har godt af et lille skud lage, da lagen indholder både syre og kalium. Planter har brug for kalium, og syren forbedrer jordens pH-værdi, hvilket gør planten frisk igen.

2. Myggestik

Få ting er så træls som konstant kløende myggestik, men her er syltelagen din nye bedste ven. Dup lidt lage på myggestikket, og så vil eddiken berolige huden og lindre kløen. Det er dog en god idé at give området lidt fugtighedscreme bagefter, da salten ellers godt kan udtørre huden lidt.

Læs også: Slip for kløende myggestik

3. Urolig mave

Har du urolig mave, kan det afhjælpes med lidt syltelage, da syren fra eddiken balancerer mavens pH-værdi, så den falder til ro.

4. Halsbrand

Døjer du med halsbrand, kan du prøve at drikke et par centiliter agurkelage med honning for at lindre det.

5. Muskelkramper

Hvis du ofte får kramper, kan du prøve at bruge syltelage til at lindre det. Lagen kan både bruges akut og forebyggende. Det vides ikke, hvorfor vi får kramper, men saltmangel og udtørring er mulige årsager, og da lagen indeholder både sodium og kalium, kan det hjælpe.

6. Rengøring af kobber

Kobbertøj kan godt blive lidt grimt og grønt at se på, men hvis du gnubber kobberet med en klud vædet i lidt syltelage, bliver det flot og skinnende at se på.

7. Øg grøntsagernes holdbarhed

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at lagen kan øge grøntsagernes holdbarhed, men hvis du har svært ved at få spist grøntsagerne derhjemme, er det et godt tip at huske på.

Du skal blot hælde lagen over grøntsagerne, og så kan de holde en uge længere og får en fin og let syltet smag.

8. Smagsforstærker

Syltelagen har en god, kraftig smag, som sagtens kan bruges i dressinger eller til marinade til kød og lignende

9. Ondt i halsen

Har du lidt ondt i halsen, kan du droppe hostesaften og tage en skefuld syltelage fra agurkerne i stedet, da det gerne skulle være lige så effektivt.

Kilde: Newsner

Se også: Syltede rødløg – nem og lækker opskrift

Mest læste artikler