Foto: iStock

9 overraskende ting, du kan genbruge syltelage til

Lad være med at hælde lagen ud, når sylteglasset er tomt - du kan nemlig genbruge lagen til mange praktiske ting.

Genbrug syltelagen

Når sylteglasset er tomt, ville de fleste nok smide den resterende lage ud, men faktisk har lagen mange andre anvendelsesmuligheder. Har du netop fået tømt et glas asier eller syltede agurker, så læs her, hvad du kan bruge lagen til. 

1. Giv planterne nyt liv

Slatne potteplanter har godt af et lille skud lage, da lagen indholder både syre og kalium. Planter har brug for kalium, og syren forbedrer jordens pH-værdi, hvilket gør planten frisk igen. 

2. Myggestik

Få ting er så træls som konstant kløende myggestik, men her er syltelagen din nye bedste ven. Dup lidt lage på myggestikket, og så vil eddiken berolige huden og lindre kløen. Det er dog en god idé at give området lidt fugtighedscreme bagefter, da salten ellers godt kan udtørre huden lidt.  

3. Urolig mave

Har du urolig mave, kan det afhjælpes med lidt syltelage, da syren fra eddiken balancerer mavens pH-værdi, så den falder til ro. 

4. Halsbrand

Døjer du med halsbrand, kan du prøve at drikke et par centiliter agurkelage med honning for at lindre det. 

5. Muskelkramper

Hvis du ofte får kramper, kan du prøve at bruge syltelage til at lindre det. Lagen kan både bruges akut og forebyggende. Det vides ikke, hvorfor vi får kramper, men saltmangel og udtørring er mulige årsager, og da lagen indeholder både sodium og kalium, kan det hjælpe.

6. Rengøring af kobber

Kobbertøj kan godt blive lidt grimt og grønt at se på, men hvis du gnubber kobberet med en klud vædet i lidt syltelage, bliver det flot og skinnende at se på.

7. Øg grøntsagernes holdbarhed

Det kommer nok ikke som en overraskelse, at lagen kan øge grøntsagernes holdbarhed, men hvis du har svært ved at få spist grøntsagerne derhjemme, er det et godt tip at huske på. 

Du skal blot hælde lagen over grøntsagerne, og så kan de holde en uge længere og får en fin og let syltet smag.

8. Smagsforstærker

Syltelagen har en god, kraftig smag, som sagtens kan bruges i dressinger eller til marinade til kød og lignende

9. Ondt i halsen

Har du lidt ondt i halsen, kan du droppe hostesaften og tage en skefuld syltelage fra agurkerne i stedet, da det gerne skulle være lige så effektivt.

Kilde: Newsner

19. januar 2017
Mere om Mad

Sådan laver du klimavenligt smørrebrød

Du kan sagtens lave klimavenligt smørrebrød til kolde dage – og måske en tidlig julefrokost. Få Knorrs opskrift på smørrebrød med kartofler, hjemmeristede løg og bearnaise-mayo her. 

Sådan laver du klimavenlige boller i tomatsauce - med lun speltsala...

Mangler du inspiration til lette, lækre og varme retter til efterårets kolde dage? Så se med her, hvor Knorr giver deres opskrift på klimave...

Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredi...

Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Nu kan du købe årets første danske kartofler - se de udvalgte...

Sol, sommer og Samsø-kartofler. Det er den helt rigtige opskrift for mange danskere, der hvert år glæder sig til at smage årets første...

Frikadeller - den hurtige og nemme opskrift

Sådan laver du pandestegte frikadeller, som alle børn vil elske. Vi giver dig også nøglen til, hvordan du giver de klassiske, danske frikade...

Pandekagedag - 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Mørbradgryde med pølser og paprika

Her er grundopskriften på mørbradgryde. Med den som udgangspunkt kan du udvikle din egen opskrift på den klassiske danske klassiske gryderet...

Kan man vende sølvpapir forkert?

Sølvpapir har en blank og en mat side, og den matte er bedre end den blanke til at modtage varme. Læs hvorfor her.

Sådan fryser du mælk, æg og andre mejeriprodukter ned

De fleste mejeriprodukter kan uden problemer fryses ned. Enkelte af dem kan endda holde sig friske i både hele og halve år. Se længden her for holdbarheden i fryseren for smør, ost, mælk og æg. 

Brændende kærlighed - På en ny måde

Klar dig gennem den kolde vinterperiode med denne lækre opskrift på en kødfri udgave af brændende kærlighed.

Derfor bør du ALDRIG lade børn spise riskiks

Det er en lækker snack, men desværre er den sundhedsskadelig især for børn.

Svampegiftstof i nødder: Spis ALDRIG disse nødder

Det er ikke alle nødder, der er lige sunde – tværtimod. Læs med og find ud af hvilke nødder, der kan indeholde kræftfremkaldende svampegiftstoffer. 

Derfor smager ris meget bedre på restauranter end derhjemme

Hvad er det, de gør på restauranterne? Bruger de en anden type ris? Eller skyldes den bedre smag en riskoger? Se her, hvad du skal gøre for...

Pas på! Denne spiselige danske plante har giftige blade

Dansk sommer er for mange lig med rabarber i mange forskellige afskygninger. De danske rabarber er klar til at blive høstet og blive brugt...