Nye ideer fra læserne i november

Se de nye læserideer. Du kan bl.a. se, hvordan du kan gøre dine Nespresso-kapsler julede samt, hvordan du nemt beskytter jordbær-rækkerne mod regn.

Af: idényt, 1409, 18. november 2014

24 lommer til før-jul

Der er brugt jeans-lommer til at gemme de søde overraskelser i december. Lommerne til pakkekalenderen er limet fast på stof (110 x 70) med trælim. Blomsterpinde øverst og nederst holder faconen. Mon ikke de yngste glæder sig?

F. Søgaard, Sunds

Elefantgræs

Afklippet elefantgræs lægger jeg mellem jordbær-rækkerne. Det omdannes til muld. Gør det nu, og dine planter er beskyttet mod regn og jord næste sæson.. 

T. Sørensen, Haderslev

Julede kaffekapsler

De brugte kapsler fra min Nespresso-maskine vaskes og tørres. 3-4 perler sættes på en snor, der trækkes igennem toppen. Afslut med en perle – og lad snoren være så lang, at den også fungerer som ophæng. Hæng klokkerne på en troldgren.

B. Rasmussen, Hillerød 

Funktionel sticker

Vi monterede seks knager i vores wall-sticker. Nu kan hele familien hænge deres overtøj
i Livets træ.

K. Salling, Køge

Sirups-blanke

De brune kartofler til flæskesteg eller and bliver smukt blanke, hvis du bruger sirup med lidt smør. 

Susanne, Silkeborg

Til opvasken

Jeg hælder opvaskemiddel på en flaske med forstøver. Nu kan mine børn hjælpe uden at overdosere.

L. Egefjord, Århus

Har du en god idé?

Send din idé til: ­[email protected] eller til idényt, Finsensvej 6d, 2000 Frederiksberg.  Du må meget gerne sende et eller flere fotos via mail, der viser din idé i praksis.  De viste ideer præmieres med en Damascus kokkekniv fra firmaet Cibumic, kendt for sin sublime skarphed. idé­nyt har ikke mulig­hed for at ­teste hver ­enkelt læser­idé. Derfor må evt. brug ske på læsernes eget ansvar.  

18. november 2014 idényt, 1409
Mere om Læserideer

Genialt vandspare-tip: Brusevand til planterne

Christel Baumgart deler en genial idé: Om sommeren, hvor terrasse­ og altanplanter­ne skal vandes godt, har jeg en spand stående i brusekabinen, hvor jeg samler det første kolde vand inden brusebadet hver morgen. Det bliver til mange liter vand i løbet af sommeren. Du kan se mange flere af læsernes idéer her.

Smart læsertip: Sådan dyrker du salat og persille på flaske

Ligger du inde med nogle brugte plastikflasker? Så har du det, der skal til for at plante salat og persille, som er fri for jord! Læseren,...

Smart læsertip: Sådan undgår du knuder på din vimpel

Læseren med dette smarte læsertip, kommer fra Tilst og hedder Bjarne Vangsgaard

Genialt læsertip: Sådan laver du din parasol om til et espalier

Læseren, der har skrevet ind med denne smarte ide, hedder Kaj Nielsen og kommer fra Roskilde. 

Sådan hjælper du fuglene med at bygge rede

Vil du hjælpe fuglene med at finde materialer til at bygge rede? Så har vi en genial idé til dig.

Sodavand mod muldvarpe

Vi har fundet på en effektiv måde at bekæmpe muldvarpe i vores græsplæne. Når man ser et muldvarpeskud, skal man grave ned til muldvarpens...

Arbejdsbræt

Her er det en god arbejdsplads dækket med plastic og aviser, når stueplanterne skal omplantes og krukkerne på terrassen tilplantes. Skal vi grille, bliver det dækket med et festligt stykke stof og bliver til et anretterbord, hvor man kan gøre kødet klar til grilningen, idet der er dækket op med krydderier, olier og lign. Endelig kan højden reguleres, så det bliver alle tiders disk, når børnebørnene leger butik. 

Lige billeder

Er du træt af altid at skulle rette på dine billeder, fordi de hænger skævt på væggen? Køb et brev dobbeltklæbende klæbepuder og sæt en...

Krans der matcher

Hvis man mangler en lyskrans i samme farve som servietterne, kan den hurtigt laves på følgende måde: klip en cirkel ud af servietten,...

Så hatten passer

For at beskytte mig mod solen, er jeg hattemand. Jeg har bøllehatte, kasketter, safarihatte, cowboyhatte m.m., og fra tid til anden må de nødvendigvis en tur i vaskemaskinen. Som regel kryber hattene i vask, men nu trækker jeg dem ned over en 5 liters gulvspand og lader dem tørre der. Derefter har jeg ikke mere problemer med pasformen. 

Ro på rullen

Når vi sidder udenfor og spiser med køkkenrullen på bordet, er det meget irriterende, når det halve af rullen blæser op ved det mindste...

Klodsbakke

Når man skal bære f.eks. porcelæn, madva rer m.m. ud i haven, så brug en klodskasse i stedet for en bakke. Der er mere plads, og man skal...

Varmt og rent

Når jeg skal varme et par frikadeller eller et par skiver kød, putter jeg det i en plastickogepose og lægger den oven i gryden med kartofler. Når kartoflerne er kogt, er kødet varmt og fuldstændig som nystegt uden brug af fedtstof. Samtidig undgår jeg at gøre en fedtet pande ren.

Varmt til fryseren

Jeg købte nogle billige havehandsker, som jeg bruger, når jeg skal tage ting op af frostboksen. På den måde bliver hænderne ikke så kolde.

Ingen oliepletter

Jeg bruger piberensere om flasker med olie, dressing o.s.v., så løber det ikke ned af flaskerne.