Nye ideer fra læserne - august

Få her 14 geniale ideer fra vores læserne. Se eksempelvis, hvordan du undgår skrammer på panelerne fra støvsugeren, og hvordan du effektivt kan holde dræbersneglene ude af bedet.

1. Bløde armlæn

60'er liggestolene er populære igen, men armlænene er af den hårde slags. Et stykke rørisolering er perfekt til formålet. Fandt nogle rørskåle, og fik dem skåret til, så de passer til armlænet - så nu: ingen problemer med armene efter middagsluren. 

- Joan V. Boje

2. Hjælp af pinde

Vi havde voldsomt svært ved at få vores regulator på gasflasken skiftet. Så kom min  mand på denne  "vægtstangs-idè". Ja,  sådan fik vi løst det problem i en snæver vending.

- Randi L. Hansen, Hundested

3. I al slags vejr

Jeg løste mit ønske om at kunne sidde "ude" i dårligt vejr. Med venners hjælp satte jeg  dette lille drivhus på mit hus. Det er jo ikke ret stort. Vi lavede et vindue om til en dør, således, at jeg kan gå fra huset ud i glasstuen.

Det er en fornøjelse, at sidde der om aftenen i aftensolen med en god bog og et par stearinlys. 

- A. Strømsholt, Enø

4. Styr på brændet og bordet

Hos Jørgen Knudsen i Holstebro er der fuldstændig styr på brændet. Oven i købet er det stakket, så det syner helt skulpturelt. Og oven på brændelyet er der plads til at sysle med  planter, jord og krukker. 

Når familien Knudsen skal have pommesfrites, er det også her på bordet, at de friteres, så der ingen lugt er inden døre. Det funktionelle bord med hele tre funktioner er såmænd lavet af en lang palle, som er delt i to, og malet. Godt gået!

- Jørgen Knudsen, Holstebro

5. Sild, der strækkes

Til gæster køber vi kvalitets-karrysild. Når sildene er spist, er der altid megen lage tilbage. Vi køber almindelige sild på tilbud, klipper dem i mundrette stykker, lægger dem i lagen,  og så har vi budget-karrysild til hverdagsbrug.

- Mia, Løgstør

6. Halve borde

Har været på jagt efter en form for reol til alle mine krydderurter, men kunne ikke finde noget i den størrelse, som jeg ville have eller til de penge, jeg har. Men så kom ideen: Jeg købte et bænkebord, savede det over på langs og monterede et par ekstra bordben. Så fik jeg to gode borde – og jeg kan sidde med kaffekoppen og nyde solen.

- Dorthe Bervild, Brønshøj

7. Fjern "filmen"

Min farfar lærte mig at lave en blanding af 1 dl salmiakspiritus og 5 dl vand. Bland forsigtigt, så det ikke sprøjter. Blandingen er fantastisk til en forrude,hvor "trafikfilm" hindrer et godt udsyn. 

- Peter, Herning

8. Væk med sneglene

Jeg har skåret bunden ud af en opvaskebalje. Baljen er sat ned omkring min stikkelsbærbusk. Nu tjener den som  et fremragende sneglehegn.

- Inge-Lise, Esbjerg

9. Fine navne

På stranden kan du finde af havet hvidvaskede grene eller pinde. Sådanne naturlige pinde, kan forsynes med et plantenavn som skrives med en vandfast tusch, pinden stikkes diskret og smukt i jorden ved planten. Pænt ser det ud, og navnet kan jo også være plantens latinske navn, hvis det er det, man gerne vil huske.

- A.F. Svaneke

10. Selvklæber

Jeg har lavet mange ridser og sorte skrammer gennem tiden, når jeg støvsugede. Det sker ikke mere. Jeg har sat selvklæbende filt rundt om mundstykket på min støvsuger. Nu er problemet løst.

- Janne, Herning

11. Hæklede bånd

Alle mine garnrester bruger jeg til at hækle bånd. Båndene kan bruges til værtindegaven eller fødselsdagsgaven. Båndene kan også snoes i forskellige farver og garnkvaliteter. Det gør bare, at jeg føler ekstra glæde, når jeg pakker mine gaver ind.

- Stine, Brædstrup

12. Ens småkager

Jeg er vild med at bage småkager. Ofte skal de skæres med kniv, og her kan det være svært at få dem ens i tykkelsen.  Prøv at lægge et stykke bagepapir oven på kagerne på bagepladen og tryk med en anden bageplade, så bliver de lige tykke.

- Mette, Alschit

13. Genbrug til grøntsagerne

Er du vild med have og egen avl i køkkenhaven, så skulle du måske lure Mølgaards idé af. Han dyrker grøntsager i plantekasser, og de skal fyldes med vand, mange gange på en sæson, inden de friske grøntsager kan sættes på bordet. 

For at skåne ryggen og gøre det lettere at fylde vand i selvvandingskasserne i drivhuset - har Mølgaard udtænkt et snedigt genbrug af plastikflasker. Han skærer bunden af flasken (som kan være af mange former, så længe den har en god lang hals) og stikker tuden ned i et hjørne af plantekassen. 

Nu er det nemt at fylde op med vand. Mølgaard har en "tragt" i hver selvvandingskasse, og det har gjort arbejdet som vandmand meget nemmere.

- Mølgaard

14. Ild i kogle

Nedfaldne kogler er gode, når du skal tænde op i brændeovnen. Jeg samler dem ind i løbet af året, og lægger dem tørt, så de er klar, når der skal lidt ekstra hygge inden døre.

- E. Kristensen, Varde

4. august 2017
Mere om Læserideer

Sådan hjælper du fuglene med at bygge rede

Vil du hjælpe fuglene med at finde materialer til at bygge rede? Så har vi en genial idé til dig.

Arbejdsbræt

Her er det en god arbejdsplads dækket med plastic og aviser, når stueplanterne skal omplantes og krukkerne på terrassen tilplantes. Skal...

Lige billeder

Er du træt af altid at skulle rette på dine billeder, fordi de hænger skævt på væggen? Køb et brev dobbeltklæbende klæbepuder og sæt en...

Krans der matcher

Hvis man mangler en lyskrans i samme farve som servietterne, kan den hurtigt laves på følgende måde: klip en cirkel ud af servietten, lyset sættes på midten og derefter ned i lyststagen. Man bestemmer selv størrelsen og hvor mange lag papir, der skal være. 

Så hatten passer

For at beskytte mig mod solen, er jeg hattemand. Jeg har bøllehatte, kasketter, safarihatte, cowboyhatte m.m., og fra tid til anden må de...

Ro på rullen

Når vi sidder udenfor og spiser med køkkenrullen på bordet, er det meget irriterende, når det halve af rullen blæser op ved det mindste...

Klodsbakke

Når man skal bære f.eks. porcelæn, madva rer m.m. ud i haven, så brug en klodskasse i stedet for en bakke. Der er mere plads, og man skal ikke balancere med tingene.

Varmt og rent

Når jeg skal varme et par frikadeller eller et par skiver kød, putter jeg det i en plastickogepose og lægger den oven i gryden med kartofle...

Varmt til fryseren

Jeg købte nogle billige havehandsker, som jeg bruger, når jeg skal tage ting op af frostboksen. På den måde bliver hænderne ikke så kolde.

Bogen om gæstebud

Igennem de sidste 10 år har jeg lavet en gæstebog, hvor jeg skriver, hvornår jeg har gæster, og hvad jeg serverede for dem. Nu har jeg lavet bogen mere spændende ved at fotografere bordet, når det er pænt dækket og dagen efter fotografere den blomst eller gave, gæsterne havde med. Billederne sætter jeg ind i gæstebogen på siden ved siden af menuen. Der er sjovt at bladre tilbage, og samtidig er man sikker på, at men ikke dækker bordet på samme måde næste gang, de samme gæster kommer.

Helt til bunds

Bruger man lysestager af glas, og ønsker man at brænde stearinlysene helt ned, kan man forlænge lyset med en korkprop fra den seneste...

Afrikansk puds

Når jeg pudser sko, bruger jeg en billig barberkost i stedet for en klud, når jeg kommer skocreme på. Dette trics lærte jeg i Afrika, da...

Jul på dåse

Jeg har efterhånden mange smukke og sjove kagedåser - også fra udlandet - og mine juledåser bliver altid brugt til opbevaring af julepynt. Det fordeles, så jeg har pynten til min troldgren i en af de mindre dåser, det til juletræet i en eller flere af de større, bordpynt i en, o.s.v. Det er nemt at sætte en lille seddel på, så man nemt kan finde den, man skal have fat i. Små glasting og kogler går heller ikke så let itu eller forsvinder i mængden. Jeg er ikke særlig organiseret, men dette system fungerer bare så godt, at flere i familien bruger det. Og når det kommer til stykket, så skal både dåser og pynt bruges og gemmes på samme tid, ikke?

Ingen oliepletter

Jeg bruger piberensere om flasker med olie, dressing o.s.v., så løber det ikke ned af flaskerne.

Lad spirene gro

Når jeg skal rive grene og blade i blomsterbedet om foråret, bruger jeg min løvrive. Herved får man ikke ødelagt de tulipaner, påskeliljer...