8 nye, gode ideer fra læserne

Lav nemt din egen kobbervase, gem hvidløgene i fryseren og opbevar dine fade på en måde, så de er nemme at komme til i skabet. Det er nogle af de 8 nye, gode læserideer.

Af: idényt, 1408, 29. oktober 2014
 • Frosne løg

  Vores hvidløg hænges til tørre ligesom løg. Når de er tørre, piller vi skallerne fra. Alle fed lægges op i et rent sylteøjsglas, og glasset opbevares i fryseren. Løget skal bare tø i ca. 10 min., så er det klar til brug. 

  E. Drygaard 

 •  Voks gi'r BLING!

  Lidt bilvoks kan udrette mirakler på badeværelset. Rengør alle armaturer og lad tørre godt. Voks på en ren klud og så  gang i pudse-musklerne. Det bliver flot.       

  Gitte, Valby

 •  Smart og sikkert

  Sådan opbevarer jeg mine fade i skabet. ϑ 

  E. Laursen, Frederiksberg

 •  Kartofler

  Et spækbræt med fedtrende er ideelt, når du skal lave hasselback-kartofler. Læg kartoflen ved renden, så ved du, hvor dybt du skal skære.  

  P. Jensen

 • Samle-blade-station

  I stedet for besværet med trillebøren, breder vi en presenning ud og river/fejer bladene op herpå. Presenningen trækker vi med os rundt i haven. Dejlig let. Saml hjørnerne på presenningen og vupti, bladene er klar til kompost eller genbrug. 

  T. Nielsen

 •  Stålskabet skinner

  Giv køleskabet af stål en gang baby-vaseline. Se, pludselig stråler
  det igen! 

  Mille, Skagen

 •  På plads

  I carporten har vi hængt en tennisbold op i en snor. Nu kan vi præcis se, hvor langt frem vi skal køre bilen, når den parkeres. 

  Johansen, Haderslev

 •  Forvandling

  Jeg har forvandlet en billig glasvase til en trendy kobbervase. Kobber-spray købes hos farvehandleren. Husk, at vasen skal være ren, og at spraymalingen skal foregå udendørs.  

  Anne Andersen 

Se alt indhold
29. oktober 2014 idényt, 1408
Mere om Læserideer

Genialt vandspare-tip: Brusevand til planterne

Christel Baumgart deler en genial idé: Om sommeren, hvor terrasse­ og altanplanter­ne skal vandes godt, har jeg en spand stående i brusekabinen, hvor jeg samler det første kolde vand inden brusebadet hver morgen. Det bliver til mange liter vand i løbet af sommeren. Du kan se mange flere af læsernes idéer her.

Smart læsertip: Sådan dyrker du salat og persille på flaske

Ligger du inde med nogle brugte plastikflasker? Så har du det, der skal til for at plante salat og persille, som er fri for jord! Læseren,...

Smart læsertip: Sådan undgår du knuder på din vimpel

Læseren med dette smarte læsertip, kommer fra Tilst og hedder Bjarne Vangsgaard

Genialt læsertip: Sådan laver du din parasol om til et espalier

Læseren, der har skrevet ind med denne smarte ide, hedder Kaj Nielsen og kommer fra Roskilde. 

Sådan hjælper du fuglene med at bygge rede

Vil du hjælpe fuglene med at finde materialer til at bygge rede? Så har vi en genial idé til dig.

Sodavand mod muldvarpe

Vi har fundet på en effektiv måde at bekæmpe muldvarpe i vores græsplæne. Når man ser et muldvarpeskud, skal man grave ned til muldvarpens...

Arbejdsbræt

Her er det en god arbejdsplads dækket med plastic og aviser, når stueplanterne skal omplantes og krukkerne på terrassen tilplantes. Skal vi grille, bliver det dækket med et festligt stykke stof og bliver til et anretterbord, hvor man kan gøre kødet klar til grilningen, idet der er dækket op med krydderier, olier og lign. Endelig kan højden reguleres, så det bliver alle tiders disk, når børnebørnene leger butik. 

Lige billeder

Er du træt af altid at skulle rette på dine billeder, fordi de hænger skævt på væggen? Køb et brev dobbeltklæbende klæbepuder og sæt en...

Krans der matcher

Hvis man mangler en lyskrans i samme farve som servietterne, kan den hurtigt laves på følgende måde: klip en cirkel ud af servietten,...

Så hatten passer

For at beskytte mig mod solen, er jeg hattemand. Jeg har bøllehatte, kasketter, safarihatte, cowboyhatte m.m., og fra tid til anden må de nødvendigvis en tur i vaskemaskinen. Som regel kryber hattene i vask, men nu trækker jeg dem ned over en 5 liters gulvspand og lader dem tørre der. Derefter har jeg ikke mere problemer med pasformen. 

Ro på rullen

Når vi sidder udenfor og spiser med køkkenrullen på bordet, er det meget irriterende, når det halve af rullen blæser op ved det mindste...

Klodsbakke

Når man skal bære f.eks. porcelæn, madva rer m.m. ud i haven, så brug en klodskasse i stedet for en bakke. Der er mere plads, og man skal...

Varmt og rent

Når jeg skal varme et par frikadeller eller et par skiver kød, putter jeg det i en plastickogepose og lægger den oven i gryden med kartofler. Når kartoflerne er kogt, er kødet varmt og fuldstændig som nystegt uden brug af fedtstof. Samtidig undgår jeg at gøre en fedtet pande ren.

Varmt til fryseren

Jeg købte nogle billige havehandsker, som jeg bruger, når jeg skal tage ting op af frostboksen. På den måde bliver hænderne ikke så kolde.

Ingen oliepletter

Jeg bruger piberensere om flasker med olie, dressing o.s.v., så løber det ikke ned af flaskerne.