8 nye, gode ideer fra læserne

Lav nemt din egen kobbervase, gem hvidløgene i fryseren og opbevar dine fade på en måde, så de er nemme at komme til i skabet. Det er nogle af de 8 nye, gode læserideer.

 • Frosne løg

  Vores hvidløg hænges til tørre ligesom løg. Når de er tørre, piller vi skallerne fra. Alle fed lægges op i et rent sylteøjsglas, og glasset opbevares i fryseren. Løget skal bare tø i ca. 10 min., så er det klar til brug. 

  E. Drygaard 

 •  Voks gi'r BLING!

  Lidt bilvoks kan udrette mirakler på badeværelset. Rengør alle armaturer og lad tørre godt. Voks på en ren klud og så  gang i pudse-musklerne. Det bliver flot.       

  Gitte, Valby

 •  Smart og sikkert

  Sådan opbevarer jeg mine fade i skabet. ϑ 

  E. Laursen, Frederiksberg

 •  Kartofler

  Et spækbræt med fedtrende er ideelt, når du skal lave hasselback-kartofler. Læg kartoflen ved renden, så ved du, hvor dybt du skal skære.  

  P. Jensen

 • Samle-blade-station

  I stedet for besværet med trillebøren, breder vi en presenning ud og river/fejer bladene op herpå. Presenningen trækker vi med os rundt i haven. Dejlig let. Saml hjørnerne på presenningen og vupti, bladene er klar til kompost eller genbrug. 

  T. Nielsen

 •  Stålskabet skinner

  Giv køleskabet af stål en gang baby-vaseline. Se, pludselig stråler
  det igen! 

  Mille, Skagen

 •  På plads

  I carporten har vi hængt en tennisbold op i en snor. Nu kan vi præcis se, hvor langt frem vi skal køre bilen, når den parkeres. 

  Johansen, Haderslev

 •  Forvandling

  Jeg har forvandlet en billig glasvase til en trendy kobbervase. Kobber-spray købes hos farvehandleren. Husk, at vasen skal være ren, og at spraymalingen skal foregå udendørs.  

  Anne Andersen 

Se alt indhold
29. oktober 2014
Mere om Læserideer

Sådan hjælper du fuglene med at bygge rede

Vil du hjælpe fuglene med at finde materialer til at bygge rede? Så har vi en genial idé til dig.

Arbejdsbræt

Her er det en god arbejdsplads dækket med plastic og aviser, når stueplanterne skal omplantes og krukkerne på terrassen tilplantes. Skal...

Lige billeder

Er du træt af altid at skulle rette på dine billeder, fordi de hænger skævt på væggen? Køb et brev dobbeltklæbende klæbepuder og sæt en...

Krans der matcher

Hvis man mangler en lyskrans i samme farve som servietterne, kan den hurtigt laves på følgende måde: klip en cirkel ud af servietten, lyset sættes på midten og derefter ned i lyststagen. Man bestemmer selv størrelsen og hvor mange lag papir, der skal være. 

Så hatten passer

For at beskytte mig mod solen, er jeg hattemand. Jeg har bøllehatte, kasketter, safarihatte, cowboyhatte m.m., og fra tid til anden må de...

Ro på rullen

Når vi sidder udenfor og spiser med køkkenrullen på bordet, er det meget irriterende, når det halve af rullen blæser op ved det mindste...

Klodsbakke

Når man skal bære f.eks. porcelæn, madva rer m.m. ud i haven, så brug en klodskasse i stedet for en bakke. Der er mere plads, og man skal ikke balancere med tingene.

Varmt og rent

Når jeg skal varme et par frikadeller eller et par skiver kød, putter jeg det i en plastickogepose og lægger den oven i gryden med kartofle...

Varmt til fryseren

Jeg købte nogle billige havehandsker, som jeg bruger, når jeg skal tage ting op af frostboksen. På den måde bliver hænderne ikke så kolde.

Bogen om gæstebud

Igennem de sidste 10 år har jeg lavet en gæstebog, hvor jeg skriver, hvornår jeg har gæster, og hvad jeg serverede for dem. Nu har jeg lavet bogen mere spændende ved at fotografere bordet, når det er pænt dækket og dagen efter fotografere den blomst eller gave, gæsterne havde med. Billederne sætter jeg ind i gæstebogen på siden ved siden af menuen. Der er sjovt at bladre tilbage, og samtidig er man sikker på, at men ikke dækker bordet på samme måde næste gang, de samme gæster kommer.

Helt til bunds

Bruger man lysestager af glas, og ønsker man at brænde stearinlysene helt ned, kan man forlænge lyset med en korkprop fra den seneste...

Afrikansk puds

Når jeg pudser sko, bruger jeg en billig barberkost i stedet for en klud, når jeg kommer skocreme på. Dette trics lærte jeg i Afrika, da...

Jul på dåse

Jeg har efterhånden mange smukke og sjove kagedåser - også fra udlandet - og mine juledåser bliver altid brugt til opbevaring af julepynt. Det fordeles, så jeg har pynten til min troldgren i en af de mindre dåser, det til juletræet i en eller flere af de større, bordpynt i en, o.s.v. Det er nemt at sætte en lille seddel på, så man nemt kan finde den, man skal have fat i. Små glasting og kogler går heller ikke så let itu eller forsvinder i mængden. Jeg er ikke særlig organiseret, men dette system fungerer bare så godt, at flere i familien bruger det. Og når det kommer til stykket, så skal både dåser og pynt bruges og gemmes på samme tid, ikke?

Ingen oliepletter

Jeg bruger piberensere om flasker med olie, dressing o.s.v., så løber det ikke ned af flaskerne.

Lad spirene gro

Når jeg skal rive grene og blade i blomsterbedet om foråret, bruger jeg min løvrive. Herved får man ikke ødelagt de tulipaner, påskeliljer...