Læs med og få læsernes gode ideer.
Læs med og få læsernes gode ideer. Foto: iStock m.fl.

Læsernes praktiske ideer

idényts læsere viser igen, hvordan de har været kreative med forskellige løsninger i huset og haven.

Af: Redaktionen, 3. marts 2016

Vippe-espalier

Bjarne Grundt i Sakskøbing er mester for dette vippe-espalier, der til daglig huser en klematis. Den nederste del af espalieret er monteret på et hængsel, så espalieret kan "vippes ud". Det gør det nemt at male muren bag planterne og nemt at beskære eller udskifte planten, hvis det bliver nødvendigt.

- Bjarne Grundt, Sakskøbing

Radisse i "blomst"

Før du serverer radisser, så skær et snit i hver af dem fra top til bund. Lad lidt grønt sidde i toppen. Læg dem i vand. Nu "åbner" radissen sig og bliver meget dekorativ.

- Birthe, Hedehusene

Kom an due

Gyngestativet blev fri for fugleklatter, og ungerne kan gynge i fred, da vi forsynede det med en tilklippet bane af en rest trådhegn. Billigt og effektivt.

- G. Siggaard, Holbæk

Olie til penslen

Vil du genbruge dine pensler, så giv dem en god gang majsolie, når du har rengjort dem i vand og mild rengøringssæbe. På den måde holder de rigtig længe.

- N. H., Horsens

Fra lampe til mobil rulle

Den gamle lampe fik nyt liv som toiletrulleholder. I et låg blev der boret hul til stangen, og nu har wc-rullen noget at hvile på. 

- B.T. Hansen, Egtved

Remoulade mod kalk

Fuger har ikke godt af afkalkningsmidler. Jeg fylder fugerne med remulade, og hælder eddikesyren ud i "indhegningen". Remouladen skylles let væk, og fugerne er syrefri.

- Stig Friis, Bjert

Et badegardin

Et rullegardin med behandlet bagside (lystæt) er ideelt i stedet for bruseforhæng i det lille badeværelse. Billigt og enkelt!

- Jørn Vestergaard, Hasselager

3. marts 2016 Redaktionen
Mere om Læserideer

Genialt vandspare-tip: Brusevand til planterne

Christel Baumgart deler en genial idé: Om sommeren, hvor terrasse­ og altanplanter­ne skal vandes godt, har jeg en spand stående i brusekabinen, hvor jeg samler det første kolde vand inden brusebadet hver morgen. Det bliver til mange liter vand i løbet af sommeren. Du kan se mange flere af læsernes idéer her.

Smart læsertip: Sådan dyrker du salat og persille på flaske

Ligger du inde med nogle brugte plastikflasker? Så har du det, der skal til for at plante salat og persille, som er fri for jord! Læseren,...

Smart læsertip: Sådan undgår du knuder på din vimpel

Læseren med dette smarte læsertip, kommer fra Tilst og hedder Bjarne Vangsgaard

Genialt læsertip: Sådan laver du din parasol om til et espalier

Læseren, der har skrevet ind med denne smarte ide, hedder Kaj Nielsen og kommer fra Roskilde. 

Sådan hjælper du fuglene med at bygge rede

Vil du hjælpe fuglene med at finde materialer til at bygge rede? Så har vi en genial idé til dig.

Sodavand mod muldvarpe

Vi har fundet på en effektiv måde at bekæmpe muldvarpe i vores græsplæne. Når man ser et muldvarpeskud, skal man grave ned til muldvarpens...

Arbejdsbræt

Her er det en god arbejdsplads dækket med plastic og aviser, når stueplanterne skal omplantes og krukkerne på terrassen tilplantes. Skal vi grille, bliver det dækket med et festligt stykke stof og bliver til et anretterbord, hvor man kan gøre kødet klar til grilningen, idet der er dækket op med krydderier, olier og lign. Endelig kan højden reguleres, så det bliver alle tiders disk, når børnebørnene leger butik. 

Lige billeder

Er du træt af altid at skulle rette på dine billeder, fordi de hænger skævt på væggen? Køb et brev dobbeltklæbende klæbepuder og sæt en...

Krans der matcher

Hvis man mangler en lyskrans i samme farve som servietterne, kan den hurtigt laves på følgende måde: klip en cirkel ud af servietten,...

Så hatten passer

For at beskytte mig mod solen, er jeg hattemand. Jeg har bøllehatte, kasketter, safarihatte, cowboyhatte m.m., og fra tid til anden må de nødvendigvis en tur i vaskemaskinen. Som regel kryber hattene i vask, men nu trækker jeg dem ned over en 5 liters gulvspand og lader dem tørre der. Derefter har jeg ikke mere problemer med pasformen. 

Ro på rullen

Når vi sidder udenfor og spiser med køkkenrullen på bordet, er det meget irriterende, når det halve af rullen blæser op ved det mindste...

Klodsbakke

Når man skal bære f.eks. porcelæn, madva rer m.m. ud i haven, så brug en klodskasse i stedet for en bakke. Der er mere plads, og man skal...

Varmt og rent

Når jeg skal varme et par frikadeller eller et par skiver kød, putter jeg det i en plastickogepose og lægger den oven i gryden med kartofler. Når kartoflerne er kogt, er kødet varmt og fuldstændig som nystegt uden brug af fedtstof. Samtidig undgår jeg at gøre en fedtet pande ren.

Varmt til fryseren

Jeg købte nogle billige havehandsker, som jeg bruger, når jeg skal tage ting op af frostboksen. På den måde bliver hænderne ikke så kolde.

Ingen oliepletter

Jeg bruger piberensere om flasker med olie, dressing o.s.v., så løber det ikke ned af flaskerne.