Læs med og få læsernes gode ideer.
Læs med og få læsernes gode ideer. Foto: iStock m.fl.

Læsernes praktiske ideer

idényts læsere viser igen, hvordan de har været kreative med forskellige løsninger i huset og haven.

Vippe-espalier

Bjarne Grundt i Sakskøbing er mester for dette vippe-espalier, der til daglig huser en klematis. Den nederste del af espalieret er monteret på et hængsel, så espalieret kan "vippes ud". Det gør det nemt at male muren bag planterne og nemt at beskære eller udskifte planten, hvis det bliver nødvendigt.

- Bjarne Grundt, Sakskøbing

Radisse i "blomst"

Før du serverer radisser, så skær et snit i hver af dem fra top til bund. Lad lidt grønt sidde i toppen. Læg dem i vand. Nu "åbner" radissen sig og bliver meget dekorativ.

- Birthe, Hedehusene

Kom an due

Gyngestativet blev fri for fugleklatter, og ungerne kan gynge i fred, da vi forsynede det med en tilklippet bane af en rest trådhegn. Billigt og effektivt.

- G. Siggaard, Holbæk

Olie til penslen

Vil du genbruge dine pensler, så giv dem en god gang majsolie, når du har rengjort dem i vand og mild rengøringssæbe. På den måde holder de rigtig længe.

- N. H., Horsens

Fra lampe til mobil rulle

Den gamle lampe fik nyt liv som toiletrulleholder. I et låg blev der boret hul til stangen, og nu har wc-rullen noget at hvile på. 

- B.T. Hansen, Egtved

Remoulade mod kalk

Fuger har ikke godt af afkalkningsmidler. Jeg fylder fugerne med remulade, og hælder eddikesyren ud i "indhegningen". Remouladen skylles let væk, og fugerne er syrefri.

- Stig Friis, Bjert

Et badegardin

Et rullegardin med behandlet bagside (lystæt) er ideelt i stedet for bruseforhæng i det lille badeværelse. Billigt og enkelt!

- Jørn Vestergaard, Hasselager

3. marts 2016
Mere om Læserideer

Sådan hjælper du fuglene med at bygge rede

Vil du hjælpe fuglene med at finde materialer til at bygge rede? Så har vi en genial idé til dig.

Arbejdsbræt

Her er det en god arbejdsplads dækket med plastic og aviser, når stueplanterne skal omplantes og krukkerne på terrassen tilplantes. Skal...

Lige billeder

Er du træt af altid at skulle rette på dine billeder, fordi de hænger skævt på væggen? Køb et brev dobbeltklæbende klæbepuder og sæt en...

Krans der matcher

Hvis man mangler en lyskrans i samme farve som servietterne, kan den hurtigt laves på følgende måde: klip en cirkel ud af servietten, lyset sættes på midten og derefter ned i lyststagen. Man bestemmer selv størrelsen og hvor mange lag papir, der skal være. 

Så hatten passer

For at beskytte mig mod solen, er jeg hattemand. Jeg har bøllehatte, kasketter, safarihatte, cowboyhatte m.m., og fra tid til anden må de...

Ro på rullen

Når vi sidder udenfor og spiser med køkkenrullen på bordet, er det meget irriterende, når det halve af rullen blæser op ved det mindste...

Klodsbakke

Når man skal bære f.eks. porcelæn, madva rer m.m. ud i haven, så brug en klodskasse i stedet for en bakke. Der er mere plads, og man skal ikke balancere med tingene.

Varmt og rent

Når jeg skal varme et par frikadeller eller et par skiver kød, putter jeg det i en plastickogepose og lægger den oven i gryden med kartofle...

Varmt til fryseren

Jeg købte nogle billige havehandsker, som jeg bruger, når jeg skal tage ting op af frostboksen. På den måde bliver hænderne ikke så kolde.

Bogen om gæstebud

Igennem de sidste 10 år har jeg lavet en gæstebog, hvor jeg skriver, hvornår jeg har gæster, og hvad jeg serverede for dem. Nu har jeg lavet bogen mere spændende ved at fotografere bordet, når det er pænt dækket og dagen efter fotografere den blomst eller gave, gæsterne havde med. Billederne sætter jeg ind i gæstebogen på siden ved siden af menuen. Der er sjovt at bladre tilbage, og samtidig er man sikker på, at men ikke dækker bordet på samme måde næste gang, de samme gæster kommer.

Helt til bunds

Bruger man lysestager af glas, og ønsker man at brænde stearinlysene helt ned, kan man forlænge lyset med en korkprop fra den seneste...

Afrikansk puds

Når jeg pudser sko, bruger jeg en billig barberkost i stedet for en klud, når jeg kommer skocreme på. Dette trics lærte jeg i Afrika, da...

Jul på dåse

Jeg har efterhånden mange smukke og sjove kagedåser - også fra udlandet - og mine juledåser bliver altid brugt til opbevaring af julepynt. Det fordeles, så jeg har pynten til min troldgren i en af de mindre dåser, det til juletræet i en eller flere af de større, bordpynt i en, o.s.v. Det er nemt at sætte en lille seddel på, så man nemt kan finde den, man skal have fat i. Små glasting og kogler går heller ikke så let itu eller forsvinder i mængden. Jeg er ikke særlig organiseret, men dette system fungerer bare så godt, at flere i familien bruger det. Og når det kommer til stykket, så skal både dåser og pynt bruges og gemmes på samme tid, ikke?

Ingen oliepletter

Jeg bruger piberensere om flasker med olie, dressing o.s.v., så løber det ikke ned af flaskerne.

Lad spirene gro

Når jeg skal rive grene og blade i blomsterbedet om foråret, bruger jeg min løvrive. Herved får man ikke ødelagt de tulipaner, påskeliljer...