Her finder du 8 geniale ideer.
Her finder du 8 geniale ideer.

Læsernes ideer sommer 2014

Vil du gerne vide, hvordan du let får det hele ud af tandpastatuben, eller nemt får den rette tykkelse agurkeskiver til agurkesalaten? Få 8 gode ideer fra vores læsere. 

1. Høvlen hjalp

Mange har sikkert en ostehøvl liggende, som måske ikke er særlig velegnet til at skære ost, men som man alligevel ikke nænner at smide ud. Den kan sagtens komme til ære og værdighed, når der skal laves agurkesalat, for den er fantastisk til at skære den perfekte tykkelse agurkeskiver – og så efterlader den næsten ingen opvask.  

Inge Seidelin

2. Pasta-klemme

Poseholdere er geniale til at vride det sidste ud af tandpasta-tuben. 

H.J.S. Middelfart

3. Opstammet bøgehæk

For flere år siden begyndte jeg at opstamme min bøgehæk. Jeg synes, den er smuk, og så er det praktisk, at jeg meget nemt kan fjerne ukrudt i bunden. 

K. Gylling Kyø, Nibe

4. Olie til klister

Under det gamle tæppe sad masser af genstridig tape.
Først, da vi smurte olie på, gav tapen op, og gulvet blev fint. 

Karen, Thisted

5. Kartoffelhjælp

Billige havehandsker er perfekte, når de nye kartofler skal pilles, uden at du brænder fingrene. 

Mormor, Glyngøre

6. Mos på plast

Junior på bare 2 år sviner, når mosen skal indenbords. Jeg blev træt af at skure det oliebehandlede trægulv under hans høje stol.Nu ligger her et kontorstolsunderlag i plast – og freden er genoprettet. 

A. Bendsen, Kolding

7. Ild-junge

Den gamle mælkejunge nyder ny respekt som kreativ gårdhavepejs. Og så kan den nemt flyttes på grund af de praktiske håndtag. 

Per Brok, Århus

8. Mosrulle

Den gamle malerulle fik nyt liv som mosfjerner. Spidsen blev filet til, og nu er den praktisk, når mosset mellem fliserne skal fjernes. 

K. Larsen, Ikast

Har du en rigtig god idé?

Send din idé til: idényt, Finsensvej 6d, 2000 Frederiksberg. Eller til ­[email protected] 

Du må meget gerne sende et eller flere fotos via mail, der viser din idé i praksis. De viste ideer præmieres med en smart dørstopper, der passer ind i en moderne bolig. idé­nyt har ikke mulig­hed for at ­teste hver ­enkelt læser­idé. Derfor må evt. brug ske på læsernes eget ansvar. 

10. juli 2014
Mere om Læserideer

Sådan hjælper du fuglene med at bygge rede

Vil du hjælpe fuglene med at finde materialer til at bygge rede? Så har vi en genial idé til dig.

Arbejdsbræt

Her er det en god arbejdsplads dækket med plastic og aviser, når stueplanterne skal omplantes og krukkerne på terrassen tilplantes. Skal...

Lige billeder

Er du træt af altid at skulle rette på dine billeder, fordi de hænger skævt på væggen? Køb et brev dobbeltklæbende klæbepuder og sæt en...

Krans der matcher

Hvis man mangler en lyskrans i samme farve som servietterne, kan den hurtigt laves på følgende måde: klip en cirkel ud af servietten, lyset sættes på midten og derefter ned i lyststagen. Man bestemmer selv størrelsen og hvor mange lag papir, der skal være. 

Så hatten passer

For at beskytte mig mod solen, er jeg hattemand. Jeg har bøllehatte, kasketter, safarihatte, cowboyhatte m.m., og fra tid til anden må de...

Ro på rullen

Når vi sidder udenfor og spiser med køkkenrullen på bordet, er det meget irriterende, når det halve af rullen blæser op ved det mindste...

Klodsbakke

Når man skal bære f.eks. porcelæn, madva rer m.m. ud i haven, så brug en klodskasse i stedet for en bakke. Der er mere plads, og man skal ikke balancere med tingene.

Varmt og rent

Når jeg skal varme et par frikadeller eller et par skiver kød, putter jeg det i en plastickogepose og lægger den oven i gryden med kartofle...

Varmt til fryseren

Jeg købte nogle billige havehandsker, som jeg bruger, når jeg skal tage ting op af frostboksen. På den måde bliver hænderne ikke så kolde.

Bogen om gæstebud

Igennem de sidste 10 år har jeg lavet en gæstebog, hvor jeg skriver, hvornår jeg har gæster, og hvad jeg serverede for dem. Nu har jeg lavet bogen mere spændende ved at fotografere bordet, når det er pænt dækket og dagen efter fotografere den blomst eller gave, gæsterne havde med. Billederne sætter jeg ind i gæstebogen på siden ved siden af menuen. Der er sjovt at bladre tilbage, og samtidig er man sikker på, at men ikke dækker bordet på samme måde næste gang, de samme gæster kommer.

Helt til bunds

Bruger man lysestager af glas, og ønsker man at brænde stearinlysene helt ned, kan man forlænge lyset med en korkprop fra den seneste...

Afrikansk puds

Når jeg pudser sko, bruger jeg en billig barberkost i stedet for en klud, når jeg kommer skocreme på. Dette trics lærte jeg i Afrika, da...

Jul på dåse

Jeg har efterhånden mange smukke og sjove kagedåser - også fra udlandet - og mine juledåser bliver altid brugt til opbevaring af julepynt. Det fordeles, så jeg har pynten til min troldgren i en af de mindre dåser, det til juletræet i en eller flere af de større, bordpynt i en, o.s.v. Det er nemt at sætte en lille seddel på, så man nemt kan finde den, man skal have fat i. Små glasting og kogler går heller ikke så let itu eller forsvinder i mængden. Jeg er ikke særlig organiseret, men dette system fungerer bare så godt, at flere i familien bruger det. Og når det kommer til stykket, så skal både dåser og pynt bruges og gemmes på samme tid, ikke?

Ingen oliepletter

Jeg bruger piberensere om flasker med olie, dressing o.s.v., så løber det ikke ned af flaskerne.

Lad spirene gro

Når jeg skal rive grene og blade i blomsterbedet om foråret, bruger jeg min løvrive. Herved får man ikke ødelagt de tulipaner, påskeliljer...