Her finder du 8 geniale ideer.
Her finder du 8 geniale ideer.

Læsernes ideer sommer 2014

Vil du gerne vide, hvordan du let får det hele ud af tandpastatuben, eller nemt får den rette tykkelse agurkeskiver til agurkesalaten? Få 8 gode ideer fra vores læsere. 

1. Høvlen hjalp

Mange har sikkert en ostehøvl liggende, som måske ikke er særlig velegnet til at skære ost, men som man alligevel ikke nænner at smide ud. Den kan sagtens komme til ære og værdighed, når der skal laves agurkesalat, for den er fantastisk til at skære den perfekte tykkelse agurkeskiver – og så efterlader den næsten ingen opvask.  

Inge Seidelin

2. Pasta-klemme

Poseholdere er geniale til at vride det sidste ud af tandpasta-tuben. 

H.J.S. Middelfart

3. Opstammet bøgehæk

For flere år siden begyndte jeg at opstamme min bøgehæk. Jeg synes, den er smuk, og så er det praktisk, at jeg meget nemt kan fjerne ukrudt i bunden. 

K. Gylling Kyø, Nibe

4. Olie til klister

Under det gamle tæppe sad masser af genstridig tape.
Først, da vi smurte olie på, gav tapen op, og gulvet blev fint. 

Karen, Thisted

5. Kartoffelhjælp

Billige havehandsker er perfekte, når de nye kartofler skal pilles, uden at du brænder fingrene. 

Mormor, Glyngøre

6. Mos på plast

Junior på bare 2 år sviner, når mosen skal indenbords. Jeg blev træt af at skure det oliebehandlede trægulv under hans høje stol.Nu ligger her et kontorstolsunderlag i plast – og freden er genoprettet. 

A. Bendsen, Kolding

7. Ild-junge

Den gamle mælkejunge nyder ny respekt som kreativ gårdhavepejs. Og så kan den nemt flyttes på grund af de praktiske håndtag. 

Per Brok, Århus

8. Mosrulle

Den gamle malerulle fik nyt liv som mosfjerner. Spidsen blev filet til, og nu er den praktisk, når mosset mellem fliserne skal fjernes. 

K. Larsen, Ikast

Har du en rigtig god idé?

Send din idé til: idényt, Finsensvej 6d, 2000 Frederiksberg. Eller til ­[email protected] 

Du må meget gerne sende et eller flere fotos via mail, der viser din idé i praksis. De viste ideer præmieres med en smart dørstopper, der passer ind i en moderne bolig. idé­nyt har ikke mulig­hed for at ­teste hver ­enkelt læser­idé. Derfor må evt. brug ske på læsernes eget ansvar. 

10. juli 2014
Mere om Læserideer

Smart læsertip: Sådan undgår du knuder på din vimpel

Læseren med dette smarte læsertip, kommer fra Tilst og hedder Bjarne Vangsgaard

Genialt læsertip: Sådan laver du din parasol om til et espalier

Læseren, der har skrevet ind med denne smarte ide, hedder Kaj Nielsen og kommer fra Roskilde.

Sådan hjælper du fuglene med at bygge rede

Vil du hjælpe fuglene med at finde materialer til at bygge rede? Så har vi en genial idé til dig.

Arbejdsbræt

Her er det en god arbejdsplads dækket med plastic og aviser, når stueplanterne skal omplantes og krukkerne på terrassen tilplantes. Skal vi grille, bliver det dækket med et festligt stykke stof og bliver til et anretterbord, hvor man kan gøre kødet klar til grilningen, idet der er dækket op med krydderier, olier og lign. Endelig kan højden reguleres, så det bliver alle tiders disk, når børnebørnene leger butik. 

Lige billeder

Er du træt af altid at skulle rette på dine billeder, fordi de hænger skævt på væggen? Køb et brev dobbeltklæbende klæbepuder og sæt en...

Krans der matcher

Hvis man mangler en lyskrans i samme farve som servietterne, kan den hurtigt laves på følgende måde: klip en cirkel ud af servietten,...

Så hatten passer

For at beskytte mig mod solen, er jeg hattemand. Jeg har bøllehatte, kasketter, safarihatte, cowboyhatte m.m., og fra tid til anden må de nødvendigvis en tur i vaskemaskinen. Som regel kryber hattene i vask, men nu trækker jeg dem ned over en 5 liters gulvspand og lader dem tørre der. Derefter har jeg ikke mere problemer med pasformen. 

Ro på rullen

Når vi sidder udenfor og spiser med køkkenrullen på bordet, er det meget irriterende, når det halve af rullen blæser op ved det mindste...

Klodsbakke

Når man skal bære f.eks. porcelæn, madva rer m.m. ud i haven, så brug en klodskasse i stedet for en bakke. Der er mere plads, og man skal...

Varmt og rent

Når jeg skal varme et par frikadeller eller et par skiver kød, putter jeg det i en plastickogepose og lægger den oven i gryden med kartofler. Når kartoflerne er kogt, er kødet varmt og fuldstændig som nystegt uden brug af fedtstof. Samtidig undgår jeg at gøre en fedtet pande ren.

Varmt til fryseren

Jeg købte nogle billige havehandsker, som jeg bruger, når jeg skal tage ting op af frostboksen. På den måde bliver hænderne ikke så kolde.

Bogen om gæstebud

Igennem de sidste 10 år har jeg lavet en gæstebog, hvor jeg skriver, hvornår jeg har gæster, og hvad jeg serverede for dem. Nu har jeg...

Helt til bunds

Bruger man lysestager af glas, og ønsker man at brænde stearinlysene helt ned, kan man forlænge lyset med en korkprop fra den seneste flaske vin, man har nydt!

Afrikansk puds

Når jeg pudser sko, bruger jeg en billig barberkost i stedet for en klud, når jeg kommer skocreme på. Dette trics lærte jeg i Afrika, da...

Ingen oliepletter

Jeg bruger piberensere om flasker med olie, dressing o.s.v., så løber det ikke ned af flaskerne.