Høste havorn
Høste havorn

Læsernes ideer - september 2014

Vores læsere har igen været kreative med ideer, som du måske også kan bruge. Se fx, hvordan du nemt kan fryse årets frugthøst ned, finder den rigtige dybde i jorden til blomsterløgene og hvordan du nemt høster havtorn. 

Af: idényt, 1407, 25. september 2014

Firkantet frugt

Jeg har en vidunderlig frugthave. Årets høst gemmes gerne i fryseren. Jeg samler brugte mælkekartoner, klipper toppen af, skriver med en tusch indholdet udenpå, putter en frysepose ned i kartonet, og hælder mine bær på. En spsk. sukker på toppen – og så i fryseren. Denne metode sparer megen plads. Høsten står som legoklodser klar i bunden af fryseren – og fylder minimalt. 

Karin Trøjborg

Sund sauce

Jeg skærer en squash i små stykker og lader den simre på panden. Den er sund jævning til pandesaucen. 

M. Christensen

...og spejlæg

Prøv at "stege" spejlæggene i vand, der koger, på panden. Det smager, og du sparer på kalorierne. 

Mie Birk

Nem høst

Så skal de populære havtorn høstes. Klip bærrene fri af busken med en rosensaks. Frys grenen ned. Efter et par timer kan bærrene slås af eller frigøres med en gaffel. 

E. Møller, Løkken

Tid for blomsterløg

Det er nu, du skal tænke på forårets søde løgplanter. For at få den rette dybde, når jeg sætter mine løg, har jeg mærket min planteskovl med de forskellige dybder i jorden, planterne kræver. Nu går det meget nemmere. 

E. Buhl-Mortensen 

Bed med salt

På højbedet monterede vi en ramme, der var 5 cm større end bedet, og fyldte denne med salt. Nu bliver dræbersneglene væk 

J. Gregersen, Gråsten

Præcision

Jeg bruger en 35 cm lang spartel, når jeg skal male vinduer. Med den frie hånd holdes spartelkanten ind mellem træ og glasbånd. Maling påføres med en sprossepensel af god kvalitet. PRØV DET!  

O.B. Broch

Har du en god idé?

Send din idé til: idényt, Finsensvej 6d, 2000 Frederiksberg.  Eller til ­[email protected] 

Du må meget gerne sende et eller flere fotos via mail, der viser din idé i praksis. De viste ideer præmieres med  den smarte dørstopper, der passer  ind i en moderne bolig.  idé­nyt har ikke mulig­hed for at ­teste hver ­enkelt læser­idé. Derfor må evt. brug ske på læsernes eget ansvar.  

 

25. september 2014 idényt, 1407
Mere om Læserideer

Genialt vandspare-tip: Brusevand til planterne

Christel Baumgart deler en genial idé: Om sommeren, hvor terrasse­ og altanplanter­ne skal vandes godt, har jeg en spand stående i brusekabinen, hvor jeg samler det første kolde vand inden brusebadet hver morgen. Det bliver til mange liter vand i løbet af sommeren. Du kan se mange flere af læsernes idéer her.

Smart læsertip: Sådan dyrker du salat og persille på flaske

Ligger du inde med nogle brugte plastikflasker? Så har du det, der skal til for at plante salat og persille, som er fri for jord! Læseren,...

Smart læsertip: Sådan undgår du knuder på din vimpel

Læseren med dette smarte læsertip, kommer fra Tilst og hedder Bjarne Vangsgaard

Genialt læsertip: Sådan laver du din parasol om til et espalier

Læseren, der har skrevet ind med denne smarte ide, hedder Kaj Nielsen og kommer fra Roskilde. 

Sådan hjælper du fuglene med at bygge rede

Vil du hjælpe fuglene med at finde materialer til at bygge rede? Så har vi en genial idé til dig.

Sodavand mod muldvarpe

Vi har fundet på en effektiv måde at bekæmpe muldvarpe i vores græsplæne. Når man ser et muldvarpeskud, skal man grave ned til muldvarpens...

Arbejdsbræt

Her er det en god arbejdsplads dækket med plastic og aviser, når stueplanterne skal omplantes og krukkerne på terrassen tilplantes. Skal vi grille, bliver det dækket med et festligt stykke stof og bliver til et anretterbord, hvor man kan gøre kødet klar til grilningen, idet der er dækket op med krydderier, olier og lign. Endelig kan højden reguleres, så det bliver alle tiders disk, når børnebørnene leger butik. 

Lige billeder

Er du træt af altid at skulle rette på dine billeder, fordi de hænger skævt på væggen? Køb et brev dobbeltklæbende klæbepuder og sæt en...

Krans der matcher

Hvis man mangler en lyskrans i samme farve som servietterne, kan den hurtigt laves på følgende måde: klip en cirkel ud af servietten,...

Så hatten passer

For at beskytte mig mod solen, er jeg hattemand. Jeg har bøllehatte, kasketter, safarihatte, cowboyhatte m.m., og fra tid til anden må de nødvendigvis en tur i vaskemaskinen. Som regel kryber hattene i vask, men nu trækker jeg dem ned over en 5 liters gulvspand og lader dem tørre der. Derefter har jeg ikke mere problemer med pasformen. 

Ro på rullen

Når vi sidder udenfor og spiser med køkkenrullen på bordet, er det meget irriterende, når det halve af rullen blæser op ved det mindste...

Klodsbakke

Når man skal bære f.eks. porcelæn, madva rer m.m. ud i haven, så brug en klodskasse i stedet for en bakke. Der er mere plads, og man skal...

Varmt og rent

Når jeg skal varme et par frikadeller eller et par skiver kød, putter jeg det i en plastickogepose og lægger den oven i gryden med kartofler. Når kartoflerne er kogt, er kødet varmt og fuldstændig som nystegt uden brug af fedtstof. Samtidig undgår jeg at gøre en fedtet pande ren.

Varmt til fryseren

Jeg købte nogle billige havehandsker, som jeg bruger, når jeg skal tage ting op af frostboksen. På den måde bliver hænderne ikke så kolde.

Ingen oliepletter

Jeg bruger piberensere om flasker med olie, dressing o.s.v., så løber det ikke ned af flaskerne.