Læsernes ideer i marts 2015

Se de nye læserideer. Du kan blandt andet se, hvordan du giver din buket et længere liv, og hvordan du maler vinduesrammen uden at få maling på vinduet.

 • Vasketøj på tværs

  Giver mere plads. Det kan være svært at få plads til alt vasketøjet, når du vil tørre udendørs. Jytte har ideen: Du skal blot montere to tøjsnore parallelt med hinanden. Når tøjet skal op at hænge, hænger du det på tværs mellem de to snore. Nu har du meget mere plads.

  Jytte, Næstved

 • Langt liv til buketten

  Når du køber eller får en buket blomster, holder "det grønne" altid længere end selve blomsterne. Nu har Elisabeth fundet på at købe en billigere buket i supermarkedet. Derhjemme erstatter hun de oprindelige blomster med den – og kan glæde sig over en flot buket meget længe.

  Elisabeth, Vejle

 • Lækker tør håndsæbe

  Det er ikke særlig lækkert at møde et halvsjasket stykke sæbe på gæstebadeværelset. I Græsted har Karin fundet en sød løsning. Hun fandt en smuk skål i gemmerne, og på en tur ved stranden supplerede hun med skaller og smukke sten. Nu ligger sæben tørt og fint til gæsten.

  Karin, Græsted

 • Mal lige til kanten

  I Vejle blev Erling godt træt af at male vinduer med møje og besvær, fordi det er så nemt at komme til at male ind på glasset. Han indkøbte et fejeblad med gummikant. Når han maler, sættes fejebladet ind mod glasset, så malerpenslen kan bevæge sig uden problemer.

  Erling, Vejle

 • Sløjferier

  Maria har to flotte kværne til bordet. Det kan dog være svært at afgøre, om det er salt- eller peberkværnen, man griber efter. Maria har forsynet saltkværnen med et fint hvidt silkebånd, og peberkværnen med et ditto i sort. Nu er hun ikke længere i tvivl, når ægget skal krydres.

  Maria, Nærum

Se alt indhold
11. marts 2015
Mere om Læserideer

Smart læsertip: Sådan undgår du knuder på din vimpel

Læseren med dette smarte læsertip, kommer fra Tilst og hedder Bjarne Vangsgaard

Genialt læsertip: Sådan laver du din parasol om til et espalier

Læseren, der har skrevet ind med denne smarte ide, hedder Kaj Nielsen og kommer fra Roskilde.

Sådan hjælper du fuglene med at bygge rede

Vil du hjælpe fuglene med at finde materialer til at bygge rede? Så har vi en genial idé til dig.

Arbejdsbræt

Her er det en god arbejdsplads dækket med plastic og aviser, når stueplanterne skal omplantes og krukkerne på terrassen tilplantes. Skal vi grille, bliver det dækket med et festligt stykke stof og bliver til et anretterbord, hvor man kan gøre kødet klar til grilningen, idet der er dækket op med krydderier, olier og lign. Endelig kan højden reguleres, så det bliver alle tiders disk, når børnebørnene leger butik. 

Lige billeder

Er du træt af altid at skulle rette på dine billeder, fordi de hænger skævt på væggen? Køb et brev dobbeltklæbende klæbepuder og sæt en...

Krans der matcher

Hvis man mangler en lyskrans i samme farve som servietterne, kan den hurtigt laves på følgende måde: klip en cirkel ud af servietten,...

Så hatten passer

For at beskytte mig mod solen, er jeg hattemand. Jeg har bøllehatte, kasketter, safarihatte, cowboyhatte m.m., og fra tid til anden må de nødvendigvis en tur i vaskemaskinen. Som regel kryber hattene i vask, men nu trækker jeg dem ned over en 5 liters gulvspand og lader dem tørre der. Derefter har jeg ikke mere problemer med pasformen. 

Ro på rullen

Når vi sidder udenfor og spiser med køkkenrullen på bordet, er det meget irriterende, når det halve af rullen blæser op ved det mindste...

Klodsbakke

Når man skal bære f.eks. porcelæn, madva rer m.m. ud i haven, så brug en klodskasse i stedet for en bakke. Der er mere plads, og man skal...

Varmt og rent

Når jeg skal varme et par frikadeller eller et par skiver kød, putter jeg det i en plastickogepose og lægger den oven i gryden med kartofler. Når kartoflerne er kogt, er kødet varmt og fuldstændig som nystegt uden brug af fedtstof. Samtidig undgår jeg at gøre en fedtet pande ren.

Varmt til fryseren

Jeg købte nogle billige havehandsker, som jeg bruger, når jeg skal tage ting op af frostboksen. På den måde bliver hænderne ikke så kolde.

Bogen om gæstebud

Igennem de sidste 10 år har jeg lavet en gæstebog, hvor jeg skriver, hvornår jeg har gæster, og hvad jeg serverede for dem. Nu har jeg...

Helt til bunds

Bruger man lysestager af glas, og ønsker man at brænde stearinlysene helt ned, kan man forlænge lyset med en korkprop fra den seneste flaske vin, man har nydt!

Afrikansk puds

Når jeg pudser sko, bruger jeg en billig barberkost i stedet for en klud, når jeg kommer skocreme på. Dette trics lærte jeg i Afrika, da...

Ingen oliepletter

Jeg bruger piberensere om flasker med olie, dressing o.s.v., så løber det ikke ned af flaskerne.