Foto: Læserne

Læsernes bedste idéer

Få styr på smykkerne, og montér nemt årets julebelysning på havens træer.

Af: Redaktionen, 7. november 2016

1. Frø i net fra løg

Et net beregnet til løg er ideelt til at opbevare årets frø i, så du sikrer dig, at de holdes tørre og luftregulerede. Hæng dem fx under loftet i fyrrummet eller i kosteskabet.

- Lissy, Herning

2. Montér nemt julelys på havens træer

Tag et stykke stærkt plast, og træk det hen over det træ, du vil have lys i. Fastgør de fire hjørner med gaffatape - nu kan du nemt trække lysnettet henover plasten, og du kan nemt se, om nettet sidder rigtigt. Fastgør herefter lysnettet med blomstertråd el. lign., og fjern tape og plast – så er du klar til at tænde for din lysudsmykning.

- Ove Hansen, Rødekro

3. En klemme på handsken

De våde havehandsker har fået plads på bagsiden af døren til redskabsrummet, så de kan tørre efter endt arbejdsindsats. Hvert sæt har fået sin klemme. Og der er tørre handsker, næste gang haven kalder.        

- Kaj, Viby J.

4. Rejselystne smykker

Pak dine smykker i  små pilleæsker (fås på apoteket). Så er det nemt at holde styr på smykkerne i feriekufferten.

- Stine, Padborg

5. En tur i fryseren

Trænger øjenblyanten til at blive spidset, så giv den en tur i fryseren, før du spidser. Det gør  processen meget nem, og blyanten bliver dejlig spids.

- Mette, Mols

6. Brug isskeen til melonen

Isskeen, der laver iskugler, er perfekt, når du skal rense en melon for kerner. Og har du lyst til melonkugler, så er det også nemt at bruge isskeen til perfekte kugler.

- Thea. Løgstør

7. Elastisk hjælp

Når du har renset din pensel, og den er tør, så sæt en elastik omkring den, så de små hår holdes på plads.

- Jørgen, Nykøbing F.

7. november 2016 Redaktionen
Mere om Læserideer

Genialt vandspare-tip: Brusevand til planterne

Christel Baumgart deler en genial idé: Om sommeren, hvor terrasse­ og altanplanter­ne skal vandes godt, har jeg en spand stående i brusekabinen, hvor jeg samler det første kolde vand inden brusebadet hver morgen. Det bliver til mange liter vand i løbet af sommeren. Du kan se mange flere af læsernes idéer her.

Smart læsertip: Sådan dyrker du salat og persille på flaske

Ligger du inde med nogle brugte plastikflasker? Så har du det, der skal til for at plante salat og persille, som er fri for jord! Læseren,...

Smart læsertip: Sådan undgår du knuder på din vimpel

Læseren med dette smarte læsertip, kommer fra Tilst og hedder Bjarne Vangsgaard

Genialt læsertip: Sådan laver du din parasol om til et espalier

Læseren, der har skrevet ind med denne smarte ide, hedder Kaj Nielsen og kommer fra Roskilde. 

Sådan hjælper du fuglene med at bygge rede

Vil du hjælpe fuglene med at finde materialer til at bygge rede? Så har vi en genial idé til dig.

Sodavand mod muldvarpe

Vi har fundet på en effektiv måde at bekæmpe muldvarpe i vores græsplæne. Når man ser et muldvarpeskud, skal man grave ned til muldvarpens...

Arbejdsbræt

Her er det en god arbejdsplads dækket med plastic og aviser, når stueplanterne skal omplantes og krukkerne på terrassen tilplantes. Skal vi grille, bliver det dækket med et festligt stykke stof og bliver til et anretterbord, hvor man kan gøre kødet klar til grilningen, idet der er dækket op med krydderier, olier og lign. Endelig kan højden reguleres, så det bliver alle tiders disk, når børnebørnene leger butik. 

Lige billeder

Er du træt af altid at skulle rette på dine billeder, fordi de hænger skævt på væggen? Køb et brev dobbeltklæbende klæbepuder og sæt en...

Krans der matcher

Hvis man mangler en lyskrans i samme farve som servietterne, kan den hurtigt laves på følgende måde: klip en cirkel ud af servietten,...

Så hatten passer

For at beskytte mig mod solen, er jeg hattemand. Jeg har bøllehatte, kasketter, safarihatte, cowboyhatte m.m., og fra tid til anden må de nødvendigvis en tur i vaskemaskinen. Som regel kryber hattene i vask, men nu trækker jeg dem ned over en 5 liters gulvspand og lader dem tørre der. Derefter har jeg ikke mere problemer med pasformen. 

Ro på rullen

Når vi sidder udenfor og spiser med køkkenrullen på bordet, er det meget irriterende, når det halve af rullen blæser op ved det mindste...

Klodsbakke

Når man skal bære f.eks. porcelæn, madva rer m.m. ud i haven, så brug en klodskasse i stedet for en bakke. Der er mere plads, og man skal...

Varmt og rent

Når jeg skal varme et par frikadeller eller et par skiver kød, putter jeg det i en plastickogepose og lægger den oven i gryden med kartofler. Når kartoflerne er kogt, er kødet varmt og fuldstændig som nystegt uden brug af fedtstof. Samtidig undgår jeg at gøre en fedtet pande ren.

Varmt til fryseren

Jeg købte nogle billige havehandsker, som jeg bruger, når jeg skal tage ting op af frostboksen. På den måde bliver hænderne ikke så kolde.

Ingen oliepletter

Jeg bruger piberensere om flasker med olie, dressing o.s.v., så løber det ikke ned af flaskerne.