Du kan blandt andet bygge et blomsterbed med bildæk.
Du kan blandt andet bygge et blomsterbed med bildæk. Foto: iStock m.fl.

Læserideer fra marts

Plant salaten i en tagrende, lav et flytbart bed eller få dine hynder til at svæve. Se her, læsernes praktiske og gode ideer.

Af: Redaktionen, 25. marts 2015

Bildæk i haven

Her er et bud på et anderledes bed i haven. Ved hjælp af udtjente traktordæk er der bygget cirkelrunde bede – nogle i flere etager. Bedene er placeret på sten i forskellige højder, så forårsblomsterne præsenterer sig smukt i højden.

L. Petersen, Dybbøl

Tagrende-grønt

Jeg har haft stort held med at dyrke salat i et par gamle tagrender, som jeg har sat op på væggen af mit haveskur. Det ser faktsk rigtig dejligt ud, er let at plukke – og så kan sneglene ikke nå det.

Sinding, Silkeborg

Terrængående tønde

I min have har jeg trapper, som er helt umulige at forcere med en gængs trillebør. Nu har jeg fundet regnvandstønden og sækkevognen frem – og så går det fint med trapper og opsamling af haveaffald. Min helt egen terrængående trillebør.

Mads Arnholtz

Svævende hynder

Hvem siger, at hyndeboksen skal stå på jorden? Vi har hængt vores op på væggen i carporten. Den er forsynet med gascylindre, så låget kan holdes åbent. Under den er der dejlig plads til cykler og redskaber.

P.C., Odder

Flytbart bed

Jeg købte nogle plastkasser i byggemarkedet. Har boret huller i bunden og sat dem sammen i ønsket størrelse. Så har jeg beklædt kassen med trykimprægneret træ. Endelig har jeg forsynet den med et net, så katten holder sig væk. Bedet kan flyttes nemt, da den enkelte bakke ikke er så tung.

M. Seirup, Holmegaard

25. marts 2015 Redaktionen
Mere om Læserideer

Genialt vandspare-tip: Brusevand til planterne

Christel Baumgart deler en genial idé: Om sommeren, hvor terrasse­ og altanplanter­ne skal vandes godt, har jeg en spand stående i brusekabinen, hvor jeg samler det første kolde vand inden brusebadet hver morgen. Det bliver til mange liter vand i løbet af sommeren. Du kan se mange flere af læsernes idéer her.

Smart læsertip: Sådan dyrker du salat og persille på flaske

Ligger du inde med nogle brugte plastikflasker? Så har du det, der skal til for at plante salat og persille, som er fri for jord! Læseren,...

Smart læsertip: Sådan undgår du knuder på din vimpel

Læseren med dette smarte læsertip, kommer fra Tilst og hedder Bjarne Vangsgaard

Genialt læsertip: Sådan laver du din parasol om til et espalier

Læseren, der har skrevet ind med denne smarte ide, hedder Kaj Nielsen og kommer fra Roskilde. 

Sådan hjælper du fuglene med at bygge rede

Vil du hjælpe fuglene med at finde materialer til at bygge rede? Så har vi en genial idé til dig.

Sodavand mod muldvarpe

Vi har fundet på en effektiv måde at bekæmpe muldvarpe i vores græsplæne. Når man ser et muldvarpeskud, skal man grave ned til muldvarpens...

Arbejdsbræt

Her er det en god arbejdsplads dækket med plastic og aviser, når stueplanterne skal omplantes og krukkerne på terrassen tilplantes. Skal vi grille, bliver det dækket med et festligt stykke stof og bliver til et anretterbord, hvor man kan gøre kødet klar til grilningen, idet der er dækket op med krydderier, olier og lign. Endelig kan højden reguleres, så det bliver alle tiders disk, når børnebørnene leger butik. 

Lige billeder

Er du træt af altid at skulle rette på dine billeder, fordi de hænger skævt på væggen? Køb et brev dobbeltklæbende klæbepuder og sæt en...

Krans der matcher

Hvis man mangler en lyskrans i samme farve som servietterne, kan den hurtigt laves på følgende måde: klip en cirkel ud af servietten,...

Så hatten passer

For at beskytte mig mod solen, er jeg hattemand. Jeg har bøllehatte, kasketter, safarihatte, cowboyhatte m.m., og fra tid til anden må de nødvendigvis en tur i vaskemaskinen. Som regel kryber hattene i vask, men nu trækker jeg dem ned over en 5 liters gulvspand og lader dem tørre der. Derefter har jeg ikke mere problemer med pasformen. 

Ro på rullen

Når vi sidder udenfor og spiser med køkkenrullen på bordet, er det meget irriterende, når det halve af rullen blæser op ved det mindste...

Klodsbakke

Når man skal bære f.eks. porcelæn, madva rer m.m. ud i haven, så brug en klodskasse i stedet for en bakke. Der er mere plads, og man skal...

Varmt og rent

Når jeg skal varme et par frikadeller eller et par skiver kød, putter jeg det i en plastickogepose og lægger den oven i gryden med kartofler. Når kartoflerne er kogt, er kødet varmt og fuldstændig som nystegt uden brug af fedtstof. Samtidig undgår jeg at gøre en fedtet pande ren.

Varmt til fryseren

Jeg købte nogle billige havehandsker, som jeg bruger, når jeg skal tage ting op af frostboksen. På den måde bliver hænderne ikke så kolde.

Ingen oliepletter

Jeg bruger piberensere om flasker med olie, dressing o.s.v., så løber det ikke ned af flaskerne.