De bedste idéer fra læserne

Læserideer

Bor huller i trillebøren, byg en svalebalkon og jag snegle i mørket - her er læsernes bedste tips og tricks.

Læsertip - grovrens grøntsagerne udenfor.
Læsertip - grovrens grøntsagerne udenfor. Foto: Læserne

1. Pandelampe til sneglejagt

I legetøjsforretningen eller i byggemarkedet kan du købe en pandelampe. Den er nærmest uundværlig, hvis du vil fange dræbersnegle. De er aktive efter solnedgang. Med lampen kan du hurtigt afsløre de ubudne gæster.

- M.K. Vojens

2. Gem badevægten væk

En badevægt kan nemt stå i vejen og være noget, du snubler over. Hos Familien Nielsen i Ballerup er der lavet to simple holdere, som bringer vægten op under skabet. (så behøver du jo ikke se på den efter en bedre middag).

- B. T-Hansen, Egtved

3. En balkon til svalerne

Vi har mange svaler. De bygger rede under udhænget lige der, hvor vi nyder at sidde. Nu har et bræt med et hul i hvert hjørne, hængt op i ståltråd som en gynge, sikret os mod ubehageligheder ovenfra (selv om de vist bringer lykke).

- Elsa M. Hansen, Svaneke

4. Bor i trillebøren

Hvem har ikke prøvet at fylde trillebøren med haveaffald – og så glemme den i regnen bagefter. Det bliver hurtigt til en ulækker mudderpøl. Løsningen er nem: Bor et par huller forskellige steder i trillebørens bund. NU kan vandet selv løbe fra. 

- H. Barcos, Gråsten

5. Genbrug hjul til charmerende hegn

Bodil Timmermann-Hansen flyttede fra et landbrug til et lille hus i byen. Hun tog dog to hjul fra en gammel hesterive med sig, da hun flyttede. Nu tjener de som  minderigt hegn og rumadskillelse i den fine have.

Læs også:

Hvor ofte husker du at skifte posen i din støvsuger?

Bliv klogere på, hvor tit du bør skifte støvsugerposen, og få et renere hjem, et bedre helbred og ikke mindst en støvsuger, der holder...

6. Fin piedestal til lampen

Et isokern-rør blev den fineste piedestal. Jeg fik skåret en glasplade til i byggemarkedet, og nu er min fine lampe igen kom til ære og værdighed. 

- Jytte, Rønne

7. Brug Atamon til pletten og svampen

Ud over til syltning er Atamon god til flere andre ting. Dup under fødderne med Atamon efter badet, så får du styr på fodsvamp. Har du mug/skimmelsvamp i hjørnerne på dit vindue, klares det med en klud, der er vredet op i Atamon/vand i forholdet 1 til 1.

- Jens, Holte

8. Tør løg på tørrestativet

Et tørrestativ kan alternativt bruges til årets grøntsagshøst. Her får løgene en optimal tørreplads. De bliver ventileret, mens de tørrer, og der strammes samtidig om garnet i toppen, så tørretiden nedsættes.

- Henrik Skovsgaard, Ferritslev

Læs også:

Nej, du skal ikke give bierne sukkervand!

Et facebook-opslag opfordrer lige nu til, at du skal fodre bier med sukkervand. Det er dog en rigtig dårlig idé. Læs hvorfor her

9. Grovrens grøntsagerne udenfor

I Jyderup har Tove Hansen monteret et bræt på kanten af kompostholderen. Under brættet hænger der en skrællekniv i en krog. Nu kan hun grovrense sine grøntsager her og spare på jord og skidt i køkkenvasken. Luksusudgaven er så et bord, som er beklædt med rustfrit stål, hvor Tove kan lægge de rensede grøntsager.

10. Brug sneskovlen året rundt

Sneskovlen skal ikke gemmes væk. Den og en løvrive er perfekte værktøjer, når der skal ryddes op i haven. Samtidig tager løsningen også hensyn til vægten, så det ikke er så  anstrengende at fjerne blade m.m. Vi synes rigtigt godt om ideen fra Karen Fæøergård  i Odense. 

11. Barnevogn genbrugt som multivogn til haven

Selv om bentøjet svigter, kan havearbejdet fortsat nydes på fuld tryk. Her har Henrik Vestergaard fra Brønderslev lavet en multivogn til sin svoger, der blev ramt af en blodprop. Fundamentet er et brugt barnevognsstel. Herpå er bl.a. monteret en firkantet murerbalje og en spand, der har plads til diverse redskaber.

12. Hold styr på sytråden

De små bægre fra salater, sky eller paté blev perfekte som farveadskillere hos Lizzi Christiansen, der nu har fuldstændig orden på sytråden.

6. september 2016
Mere om Læserideer

Arbejdsbræt

Læserideer Her er det en god arbejdsplads dækket med plastic og aviser, når stueplanterne skal omplantes og krukkerne på terrassen tilplantes. Skal vi grille, bliver det dækket med et festligt stykke stof og bliver til et anretterbord, hvor man kan gøre kødet klar til grilningen, idet der er dækket op med krydderier, olier og lign. Endelig kan højden reguleres, så det bliver alle tiders disk, når børnebørnene leger butik. 

Lige billeder

Læserideer Er du træt af altid at skulle rette på dine billeder, fordi de hænger skævt på væggen? Køb et brev dobbeltklæbende klæbepuder og sæt en...

Krans der matcher

Læserideer Hvis man mangler en lyskrans i samme farve som servietterne, kan den hurtigt laves på følgende måde: klip en cirkel ud af servietten,...

Så hatten passer

Læserideer For at beskytte mig mod solen, er jeg hattemand. Jeg har bøllehatte, kasketter, safarihatte, cowboyhatte m.m., og fra tid til anden må de nødvendigvis en tur i vaskemaskinen. Som regel kryber hattene i vask, men nu trækker jeg dem ned over en 5 liters gulvspand og lader dem tørre der. Derefter har jeg ikke mere problemer med pasformen. 

Ro på rullen

Læserideer Når vi sidder udenfor og spiser med køkkenrullen på bordet, er det meget irriterende, når det halve af rullen blæser op ved det mindste...

Klodsbakke

Læserideer Når man skal bære f.eks. porcelæn, madva rer m.m. ud i haven, så brug en klodskasse i stedet for en bakke. Der er mere plads, og man skal...

Varmt og rent

Læserideer Når jeg skal varme et par frikadeller eller et par skiver kød, putter jeg det i en plastickogepose og lægger den oven i gryden med kartofler. Når kartoflerne er kogt, er kødet varmt og fuldstændig som nystegt uden brug af fedtstof. Samtidig undgår jeg at gøre en fedtet pande ren.

Varmt til fryseren

Læserideer Jeg købte nogle billige havehandsker, som jeg bruger, når jeg skal tage ting op af frostboksen. På den måde bliver hænderne ikke så kolde.

Bogen om gæstebud

Læserideer Igennem de sidste 10 år har jeg lavet en gæstebog, hvor jeg skriver, hvornår jeg har gæster, og hvad jeg serverede for dem. Nu har jeg...

Helt til bunds

Læserideer Bruger man lysestager af glas, og ønsker man at brænde stearinlysene helt ned, kan man forlænge lyset med en korkprop fra den seneste flaske vin, man har nydt!

Afrikansk puds

Læserideer Når jeg pudser sko, bruger jeg en billig barberkost i stedet for en klud, når jeg kommer skocreme på. Dette trics lærte jeg i Afrika, da...

Jul på dåse

Læserideer Jeg har efterhånden mange smukke og sjove kagedåser - også fra udlandet - og mine juledåser bliver altid brugt til opbevaring af julepynt....

Ingen oliepletter

Læserideer Jeg bruger piberensere om flasker med olie, dressing o.s.v., så løber det ikke ned af flaskerne.

Lad spirene gro

Læserideer Når jeg skal rive grene og blade i blomsterbedet om foråret, bruger jeg min løvrive. Herved får man ikke ødelagt de tulipaner, påskeliljer...

Skyl med eddike

Læserideer I stedet for at benytte skyllemiddel til tøjvask, kan man bruge farveløs lagereddike. Der anvendes ca. 1⁄2 dl pr. maskine - dels opnår man...